Garmin Fenix 6

Jan123

Nieprzeczytany post

Logadin pisze:Wychodzi na to, że lepiej spać z Garminem niż Polarem, bo wtedy sen jest dłuższy :D

Wow jaki wysyp dziś zegarków garmin owych ale żaden nie dorównuje do f6
PKO
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co masz na myśli?

Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

Vivoactive itp., spens wrzucił linki.
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam F6x Pro, po pierwszym treningu :

Wady :
- zerwane połączenie ze Strydem i paskiem HR ( soft jeszcze 2.40 ) Nie szło w trakcie treningu nawet sparować. Pewnie to rozwiążą lada moment.
- mało apek w sklepie

Zalety:
- jest piękny :bum:
- czcionka ładniejsza ( Suunto znam z prospektów ale jakaś taka podobna )
- nie potrzeba już apek z polami danych, można zaprogramować do 8 pól :spoko:
- większy i czytelniejszy wyświetlacz
- zmienione menu
- super ślad i tętno z nadgarstka pomimo tak wczesnego wieku

To tak na szybko :oczko:
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

appki fajna sprawa, bo
taka, zareklamuje ale warto mimo, że płatna Datarun7
ma kolorowe pola, ma możliwość wgrania dwóch różnych pól na stryda, ma mozliwość wpisania zakresów mocy i wtedy pipa i wibruje.
gadałem z developerem czeka na nowe SDK i bedzie się starał wykorzystać te kolorowe wskaźniki też na moc i inne rzeczy i to na dole i na górze.
zobaczymy :-)
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odpaliłem aktywność po aktualizacji softu do 3.0 i czujniki połączyły się ( hr i stryd )
kuczi pisze:appki fajna sprawa
Nie no , jasne choć w f5x miałem tylko dwie :oczko: Nawet tarczę miałem wbudowaną, z pół roku nie korzystałem z wgranych.
daniel_torun
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Z czujników Polar mam tylko pas H10 i H7. Sprzedałem jakiś czas temu footpoda Polara.

Platforma Polara jest zdecydowanie fajniejsza i o tym dobrze wiedziałem przed przesiadką na Garmina.
Na szczęście używam Runalyze.

Uważam, że sprzęt powinien być w pełni konfigurowalny poprzez www. Tego mi brakuje.
Planowanie treningów jest również lepsze we Flow.

Ogólnie to Vantage jest dobrym i prostym zegarkiem, który osobom nie lubiącym przedzierania się przez zawiłe menu i nie potrzebującym różnych "bajerów", na pewno się spodoba.
Polar ma też bardzo dużo dyscyplin sportu do wyboru.
Dużym plusem w Polar są niezależne autolapy, lapy ręczne i lapy poszczególnych faz oraz suwak, który pozwala analizować sobie poszczególne odcinki.

F6X daje jednak sporo frajdy osobom lubiącym mnogość funkcji i sporej ilości personalizacji.

Bałem się, że Fenix będzie dla mnie za duży, ale zupełnie tak nie jest. Szczerze, to nosi mi się go lepiej niż V-V, który to mnie zbyt ugniatał, szczególnie w trakcie treningów, jak go trzeba mocniej docisnąć.
W nocy w F6X nie walą też po oczach diody pomiarowe.

Na obecną chwilę jestem zadowolony ze swojej decyzji i mam nadzieję, że tak zostanie.

A nie ma jakiejś apki na F6 żeby mieć autolapy i ręczne? Dla mnie to konieczność :)
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie ma.
nie spotkałem się, też żałuję bo jak biegnę 2x5km tempa chciałbym mieć i tempo z całości piątej i z każdego km na dwóch różnych ekranach.
Jan123

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:nie ma.
nie spotkałem się, też żałuję bo jak biegnę 2x5km tempa chciałbym mieć i tempo z całości piątej i z każdego km na dwóch różnych ekranach.

Jest rozwiązanie. Z którego korzysta TAO.
Trzeba zaplanować w tel albo na kompie trening i wyłączy się łapy to pokaże wam tempo danego zaplanowanego odcinka
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że tak jest teraz w 945. Planujesz trening w GC lub nawet w zegarku (wtedy tylko proste interwały) i zostawiasz autolap. ak masz standardowe pole "tempo okrążenia", to pokazuje tempo każdego lapa (nieważne czy ręczny czy auto), za to na ekranie "treningowym" (tym, który pojawia się tylko jak realizuje się trening), jest tempo z aktualnego powtórzenia, tak samo czas i dystans. A przynajmniej tak to działa na rozgrzewce i schłodzeniu. Więc na logikę to samo zachowanie powinno być i w powtórzeniach, ale kto wie na co wpadli w Garminie.
daniel_torun
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jan123 pisze:
cichy70 pisze:nie ma.

Jest rozwiązanie. Z którego korzysta TAO.
Trzeba zaplanować w tel albo na kompie trening i wyłączy się łapy to pokaże wam tempo danego zaplanowanego odcinka
Właśnie chodzi o to zebym nie musiał planować treningu w zegarku :) Czasami interwaly zaczynam pod 2 -3km zaleznie od terenu gdzie akurat jestem. Manual lap wykorzystuje tez czasami podczas maratonu i sprawdzam sobie odcinki np co 5km
Jan123

Nieprzeczytany post

Plan to podstawa ;-)
KAzdy trener planuje swojemu zawodnikowi trening ;-)
w zegarku kiepsko sie planuje fakt ale przez apke jest ok.

Ja automatycznie mam zaplanowane przez TAO to bardzo wygodne
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ej, ale o co wam chodzi? Przecież treningi się normalnie układa na gc i przesyła na zegarek. W czym więc problem?

No chyba że f6 tego już nie potrafi...
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zależy od treningu - jak to są proste treningi w stylu n*(szybko/wolno), to wystarczy trening w zegarku. A jak na stadionie lub odmierzonej trasie i bieg na dystans, to wystarczy zwykły bieg i po prostu łapanie lapów (wtedy zazwyczaj wyłączam autolapy, bo tylko mieszają).

Za to jak mają być jakieś "skomplikowane" treningi (piramidki, zmienne długości odcinków) lub bardzo dużo powtórzeń, to wolę sobie zaprogramować taki trening w GC i przesłać na zegarek. Można jeszcze dodać notatkę (przydaje się na stadionie jak powtórzenia są kończone zalapowaniem) i wtedy można podpatrzeć, co mamy biec (jak długo, bo czy szybko czy wolno raczej się nie pogubimy).
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale koledzy chyba chodzi o treningi jak w suunto.
kiedy sobie można sobie biec 10 km po lapie i pokazuje tempo np średnie tych 10km, a autolap sobie pika co km i pokazuje tempo ostatniego km, to bardzo fajne jest i tego garmin nie potrafi wuj wie dlaczego.
a wy tu wprowadzacie zamieszanie z planami treningowymi i ustawianiem w GC treningów.
nie idzcie tą drogą wraz z sabą.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ