@Piotr.Valczynski - dzięki za plan. Przeglądnąłem, na pewno coś z tego dodam do swojego treningu ale chyba chciałbym się oprzeć na
https://treningbiegacza.pl/artykul/10-k ... w-tygodniu - wersja 3 dni w tygodniu.
Od ostatniego postu minęło dużo czasu. Pomimo mojej wcześniejszej deklaracji nie dodawałem wpisów...udało mi się natomiast nie porzucić treningów :D i pobiec w pierwszych zawodach od lat - bieg niepodległości Skawina->Mogilany. Czas niewiele poniżej 51 min.
Dzięki regularnemu bieganiu w konsultacji z kardiologiem odstawiłem leki 'beta blocker', które brałem w związku z podwyższonym ciśnieniem i od dwóch miesięcy biegam już bez blokady na tętnie :P, co traktuję jako największy sukces do tej pory.
Biegam cały czas ok. 3 razy w tygodniu średnio między 6-10 km w jednym treningu, głównie po asfalcie. W dalszym ciągu są to tylko wybiegania realizowane na poziomie 70% - 80% tętna maksymalnego, ale w najbliższych tygodniach spróbuję zacząć realizować plan z linka powyżej.
Jeśłi chodzi o wagę to zrzuciłem 2kg i do grudniowego celu zostały jeszcze kolejne 2 kg.
Na podstawie planu z linka spróbuję wystartować w skawińskim biegu na 10km i pobiec w czasie poniżej 45min. Bieg w maju 2020, więc jest jeszcze sporo czasu. Co jakiś czas będę dodawał wpisy, mam nadzieję, że częściej niż ostatnio.