Sochers - fidbek olłejs warmly welkomd :)

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Leon_w
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:36
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mimo wszystko gratulacje. Z pogodą ciężko jest wygrać. Sam też jestem wrażliwy na upały i nieraz połowy treningu nie mogę zrobić w upalny dzień. Ale już prawie jesień, więc będzie coraz chłodniej.
Mój blog treningowy
Komentarze do bloga

5 km. - 20:27(23-06-2019)
10 km. - 42:36 (3-08-2019)
półmaraton - 1:43:04 (13-10-10219)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
adam99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40'20"
Życiówka w maratonie: 3:13:21

Nieprzeczytany post

wigi pisze:Ważne, że walczyłeś - dopóki walczysz jesteś zwycięzcą. Walka trwa nadal. :usmiech:
+1 :taktak:
5km - 20:02; 10km - 40:20; HM - 1:26:37; M - 3:13:21

"Wyniki nie przychodzą wtedy kiedy ich oczekujemy ale wtedy kiedy jesteśmy na nie gotowi"

Mój Blog
Komentarze
Garmin

"Coco jambo i do przodu..."
Awatar użytkownika
piotr.valczynski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48.50

Nieprzeczytany post

Gratulacje Marcin :spoczko:

Bieganie to nie kuchnia - nie zaplanujesz wszystkiego! Dobry wynik ale domyslam sie ze ten bieg byl ciezki dla Ciebie!

Czas na plan na kolejny HM i na kolejne lamanie PB :hej:
[url=viewtopic.php?f=27&t=60079]blog[/url] / [url=viewtopic.php?f=28&t=60080&p=983984#p983984]komentarze[/url]
[url=https://www.strava.com/athletes/40348640]strava[/url]

5 km - 21:01
10 km - 48:50
HM - 1:46:24
M - Future
Phalandir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:12
Życiówka w maratonie: 4:36

Nieprzeczytany post

Ja bym patrzył na to inaczej.
Zrobiłeś życiówkę w Upale. :hejhej:
Awatar użytkownika
roberturbanski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:11

Nieprzeczytany post

adam99 pisze:
wigi pisze:Ważne, że walczyłeś - dopóki walczysz jesteś zwycięzcą. Walka trwa nadal. :usmiech:
+1 :taktak:
+2 :usmiech:
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

!@#$% tam, miało być 1:39.
jutro do poprawki haha
ale piwo się należy a nawet dwa.
gratulacje [WINKING FACE]
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

Mnie od samego początku ten sierpniowy start w HM nie przekonywał, chyba nawet Cię pytałem czy lepszych w sensie pogody terminów nie było, piąty raz tam startowałem na 5km, gdzie dziś mimo ciepła i tak chyba było najchłodniej z wszystkich. Jak koledzy piszą, walka trwa tyle że już trzeba będzie dalej podjechać po życiówkę, to co widzimy się w Łowiczu :usmiech:
Ostatnio zmieniony 15 sie 2019, 21:38 przez jacekww, łącznie zmieniany 1 raz.
Phalandir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:12
Życiówka w maratonie: 4:36

Nieprzeczytany post

Wrzesień jest ciężki jeśli chodzi o temperatury a co dopiero sierpień. Kiedy wy macie Łódzki Półmaraton?
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

Phalandir pisze:Wrzesień jest ciężki jeśli chodzi o temperatury a co dopiero sierpień. Kiedy wy macie Łódzki Półmaraton?
Po nieudanym półmaratonie "chomika" i niedoszłym w kolejnym roku, oraz jednorazowym półmaratonem przy okazji maratonu od czego nowy organizator już odszedł, nie ma w Łodzi połówki. Niemniej jest wiosną w Pabianicach i latem w Aleksandrowie a to bardzo blisko.

Edit
O przepraszam, jest jesienią półmaraton szakala w Łagiewnikach, terenowy, leśny.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sam dziś biegłem w Wielkopolsce o 10:30 pietnastke na zawodach i wiem jakie były warunki. W czasie swojego biegu zastanawiałem się, czy wygrasz z taką pogodą.
Ja już od początku postanowiłem nie walczyć i pobiec mocno treningowo trzymając puls maratoński ~160 bpm.
Jeszcze zrobisz życiówkę, tylko poszukaj połówki w lepszym terminie :taktak:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Furman
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:29

Nieprzeczytany post

Szkoda że się nie udało, ale 1:50:00 w takich warunkach to nie jest najgorszy wynik. No i grunt że nie odpuściłeś w trakcie :) Starty w sierpniu są mocno ryzykowne, dzisiaj na pomorzu też pogoda słaba do biegania - biegając sobie dzisiaj dwa razy przecinałem trasę maratonu solidarności i szczerze współczułem uczestnikom.
Blog: viewtopic.php?f=27&t=59926
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=59927
mach82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W takich warunkach ciężko nabiegać jakiś sensowny wynik. Trudno, trzeba liczyć na lepsze warunki następnym razem. Kiedy kolejny start?
Blog
Komentarze do bloga

10 km: 45:24 (2017) -> 42:04 (2018) -> 41:15 (2019)
HM: 1:42:54 (2017) -> 1:36:33 (2018) ->1:31:20 (2019)
Awatar użytkownika
Tillo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:32
Życiówka w maratonie: 2:51:06

Nieprzeczytany post

Również grtuluję walki :) Bieglem ostatnio City Trail w upale i wiem, jak to odbiera siły. W dobrych warunkach życiówka gwarantowana :)
[Blog] [Komentarze] [Endomondo] [Strava]
5 km: 00:16:25 - 25.01.2020 - City Trail Wrocław
10 km: 00:34:27 - 08.03.2020 - 7 Dziesiątka WROACTIV
HM: 01:18:42 - 03.11.2018 - 4 RST Półmaraton Świdnicki
M: 02:51:06 - 20.10.2019 - 20. PKO Poznań Maraton
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

Wraz z upadkiem kolejnych punktów oporu (1:42->1:45->życiówka->1:50) zostało DOBIEC i nie przejść w marsz :hejhej:
Leon_w pisze:Mimo wszystko gratulacje. Z pogodą ciężko jest wygrać. Sam też jestem wrażliwy na upały i nieraz połowy treningu nie mogę zrobić w upalny dzień. Ale już prawie jesień, więc będzie coraz chłodniej.
Poczułem się jak H. Szost - on też mówi, że upał go zagotowuje. :bum:
piotr.valczynski pisze:Gratulacje Marcin :spoczko:

Bieganie to nie kuchnia - nie zaplanujesz wszystkiego! Dobry wynik ale domyslam sie ze ten bieg byl ciezki dla Ciebie!

Czas na plan na kolejny HM i na kolejne lamanie PB :hej:
No lekko nie było, chyba nawet ściana na maratonie tak mnie nie styrała. Albo po prostu wspomnienie maratonu mi wyblakło i bzdury gadam :hahaha:
Phalandir pisze:Ja bym patrzył na to inaczej.
Zrobiłeś życiówkę w Upale. :hejhej:
Tak jest. 2nd career best. Out of two :)
cichy70 pisze:!@#$% tam, miało być 1:39.
jutro do poprawki haha
ale piwo się należy a nawet dwa.
gratulacje [WINKING FACE]
Poprzestałem na jednym i zdrzemnąłem się na kanapie o 23
jacekww pisze:Mnie od samego początku ten sierpniowy start w HM nie przekonywał, chyba nawet Cię pytałem czy lepszych w sensie pogody terminów nie było, piąty raz tam startowałem na 5km, gdzie dziś mimo ciepła i tak chyba było najchłodniej z wszystkich. Jak koledzy piszą, walka trwa tyle że już trzeba będzie dalej podjechać po życiówkę, to co widzimy się w Łowiczu :usmiech:
Wiesz, miałem tego świadomość, choć patrząc po pogodzie dziś i w środę, grillowicze mieli fart, ja pecha. Zdecydowałem się pójść all-in, ale słońce dało mi z liścia i poprawiło z drugiej strony. Temperaturę ogarnę, słońca nie. Dalej trening pod dychę i połówka z tego treningu. Łowicza nie wykluczam, zobaczymy jak będzie z czasem. Dycha ważniejsza. Jak nie będę miał jak pojechać, to jak się wkurwię, wymierzę sobie pętlę na Zdrowiu i tam polecę na życiówkę :bum:

jacekww pisze:
Phalandir pisze:Wrzesień jest ciężki jeśli chodzi o temperatury a co dopiero sierpień. Kiedy wy macie Łódzki Półmaraton?
Po nieudanym półmaratonie "chomika" i niedoszłym w kolejnym roku, oraz jednorazowym półmaratonem przy okazji maratonu od czego nowy organizator już odszedł, nie ma w Łodzi połówki. Niemniej jest wiosną w Pabianicach i latem w Aleksandrowie a to bardzo blisko.

Edit
O przepraszam, jest jesienią półmaraton szakala w Łagiewnikach, terenowy, leśny.
Noo, ale tam bym się na życiówkę nie rwał. No może na życiówkę, ale na nic więcej. Tam są dooobre podejścia w liczbie kilku, bo już nawet nie podbiegi.
keiw pisze:Sam dziś biegłem w Wielkopolsce o 10:30 pietnastke na zawodach i wiem jakie były warunki. W czasie swojego biegu zastanawiałem się, czy wygrasz z taką pogodą.
Ja już od początku postanowiłem nie walczyć i pobiec mocno treningowo trzymając puls maratoński ~160 bpm.
Jeszcze zrobisz życiówkę, tylko poszukaj połówki w lepszym terminie :taktak:
No to ja postanowiłem walczyć, choć wiedziałem, że walka łatwa nie będzie, ale stwierdziłem, że może jednak. No jednak nie :bum: wartość pulsu 160 uzyskałem po około 44 sekundach biegu, a de facto start zawodów, czyli 1 km skończyłem ze 174 ;) także tego :bleble:
Furman pisze:Szkoda że się nie udało, ale 1:50:00 w takich warunkach to nie jest najgorszy wynik. No i grunt że nie odpuściłeś w trakcie :) Starty w sierpniu są mocno ryzykowne, dzisiaj na pomorzu też pogoda słaba do biegania - biegając sobie dzisiaj dwa razy przecinałem trasę maratonu solidarności i szczerze współczułem uczestnikom.
Wiem wiem, tylko trochę podkurwia fakt, że dzień po i przed była pogoda biegowa, a na połówce akurat plażowa.
mach82 pisze:W takich warunkach ciężko nabiegać jakiś sensowny wynik. Trudno, trzeba liczyć na lepsze warunki następnym razem. Kiedy kolejny start?
Wrzesień/październik i dyszka, może połówka o której pisze Jacek, to 22.09, ale zobaczymy jak będą terminy. Fakt, że jeden z biegaczy miał stan przedzawałowy (jednak nie pełny zawał) nie nastawia zbyt pozytywnie mojej żonki do najbliższych startów.
Tillo pisze:Również grtuluję walki :) Bieglem ostatnio City Trail w upale i wiem, jak to odbiera siły. W dobrych warunkach życiówka gwarantowana :)
Chętnie przytulę takową :hahaha:

Dzięki wszystkim za trzymanie kciuków i za dobre słowa. Wam życzę, żeby limit chujowej pogody na zawodach zakończył się wczoraj na mojej osobie. I niech wreszcie Wrocek będzie biegalny :taktak:
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
Awatar użytkownika
sultangurde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czasem tak bywa, że nie wszystko idzie po naszej myśli. Nic na to nie poradzisz.
Choć analizując trasę i założenia mam kilka luźnych przemyśleń:
https://aleksandrow-lodzki.pl/wp-conten ... ficzny.png
1. Patrząc na profil tej trasy teraz (wcześniej go nie widziałem) na pewno zasugerowałbym Ci jedną rzecz: tyranie co tydzień podbiegów, i to nie takich po 100m, ale takich dłuższych nawet kilometrowych i dużo biegów krosowych. Nie ma wafla, że utrzymasz zakładanego tempa jak ostatnie 5 km masz pod górę, a nie trenowałeś czystej pierwotnej siły biegowej. Po za tym ta trasa na negative splita to lekki hardcore.
2. Chyba jednak miałeś za mało wybiegań powyżej 15km i takich gdzie biegałeś tempo około startowe, stąd problemy.
Blog: viewtopic.php?f=27&t=60020
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=60021
2024 [M40] 18:41//40:12//1:31:02
ODPOWIEDZ