Marek - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

krabul pisze:I muszę rozejrzeć za jakąś połówką poza Wrocławiem. Może Świdnica?
kkkrzysiek pisze:A ta Świdnica ma płaską trasę? Przyznam szczerze, że data 9 listopada na jesienny start bardzo mi się podoba - połączyłbym z urlopem i spokojnie zrobiłbym pełny cykl danielsowski.
Dzisiaj uruchomili zapisy na Półmaraton w Kościanie 10 listopada 2019. Biegłem tam 3 ostatnie edycje, stamtąd mam życiówkę. Można poczytać relacje na blogu. Trasa jest idealnie płacka, trochę pokręcona po małym mieście. Bieg jak najbardziej polecam.
biegam ultra i w górach :)
New Balance but biegowy
sebastian899

Nieprzeczytany post

Gratuluje Marek, sam biegłem więc wiem jakie panowały tam warunki , nie należały do najłatwiejszych , tym bardziej gratuluje , szczególnie na ostatnim kilometrze było bardzo ślisko. Dziwi mnie że zegarek tak precyzyjnie obliczyl Ci dystans . Sporo moich znajomych tam biegło którzy mają garminy i inne za +2 k i więcej i każdy miał minimum 21.300 , mi pokazało 21.368, więc zaskoczyłeś mnie trochę tym , zapomnjal bym napisać że fajna relacja pozdrawiam.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tak tak, przyłączam się do zasłużonych gratków. well done mate, well done.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sebastian899 pisze:Gratuluje Marek, sam biegłem więc wiem jakie panowały tam warunki , nie należały do najłatwiejszych , tym bardziej gratuluje , szczególnie na ostatnim kilometrze było bardzo ślisko. Dziwi mnie że zegarek tak precyzyjnie obliczyl Ci dystans . Sporo moich znajomych tam biegło którzy mają garminy i inne za +2 k i więcej i każdy miał minimum 21.300 , mi pokazało 21.368, więc zaskoczyłeś mnie trochę tym , zapomnjal bym napisać że fajna relacja pozdrawiam.
Też się zdziwiłem, ale serio - mega precyzyjnie było, żadnych skoów po drodze etc. Garmin 935, tryb sam GPS (bez Glonass czy Galileo).
cichy70 pisze:tak tak, przyłączam się do zasłużonych gratków. well done mate, well done.
Dzięki.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratki Marek, fajna relacja, spokojnie rozegrany bieg. :) Zazdroszczę i biegu i niemalże całkowicie bezproblemowego BPSu - fajne treningi wykonane.
Te Twoje fastwich to mają coś poza pianką, w sensie na podeszwie? Bo jak nie, to by wychodziło, że i Kinvary będą trzymać. ;)
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Gratki Marek, fajna relacja, spokojnie rozegrany bieg. :) Zazdroszczę i biegu i niemalże całkowicie bezproblemowego BPSu - fajne treningi wykonane.
Te Twoje fastwich to mają coś poza pianką, w sensie na podeszwie? Bo jak nie, to by wychodziło, że i Kinvary będą trzymać. ;)
Dzięki. Mam Fastwitch 6, na oko wizualnie podobne do Kinvar (kupiłem na maraton w maju - ale nie biegłem nic w deszczu), jak będę miał szybszy trening i będzie mokro ub będzie padać to polecę w kinvarach i dam znać. Wyląda toto na jakąś piankę, nie ma tam żadnych gum continental jak w adidasach etc.
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:28
Życiówka w maratonie: 02:56:00

Nieprzeczytany post

Gratuluję dobrze rozegranego biegu i świetnego wyniku!
Co do butów, to ja biegłem też w Saucony, ale Freedom ISO i niestety miałem częste uślizgi na mokrym asfalcie.
BlogKomentarze
10 km - 38:28 (5.03.2017), HM - 1:24:30 (25.03.2017), M - 2:56:00 (15.10.2017)
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wigi, ja mam Freedom i mam Kinvary 9 - te od niedawna. Tak rozpytuję właśnie Marka o podeszwę w Fastwich, bo jest podobna (właściwie sama pianka, brak bieżnika) jak w Kinvarach - a te kupiłem m.in. dlatego, że na mokrym to wesoło jest we Freedomach - tak jak napisałeś. K9 jeszcze nie miałem okazji przetestować w mokrym.
Swoją drogą, czy to jakiś szczyt technologii użyć gumy, która jako tako trzyma na mokrym i jednocześnie starcza na dłużej niż, powiedzmy, 300-400 km?
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki wigi. Co do butów na mokre - fastwitch 6 mi trzymały naprawdę ładnie. Dobrze też trzymają buty adidasa z gumą Continental (mam jeszcze adios 2 oraz stare treningowe energy boost). Beznadziejne z kolei na mokrym (ale na trening) były new balance 890 v4 lub V5 (nie pamiętam) i pace nyc - ślizgałem się i czułem niepewnie.
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Freedom Iso mają problem na "lekko" mokrym asfalcie, kiedy jest bardzo cienka warstwa wody. W normalnych kałużach już się nie ślizgają, a przynajmniej u mnie (przerabiam 2 i 3 parę). Moim zdaniem przyczepność nie gorsza niż w NB Zante (v3), za to w lekkim terenie (leśne ścieżki, drogi gruntowe, nawet lekkie błoto) Freedom Iso sprawują się świetnie, z moich doświadczeń najlepsze szosówki w takich warunkach. W Fastwitchach nie biegałem, w Kinvarach, przynajmniej starszych, są gumowe wstawki w newralgicznych punktach, co ma zapewnić dłuższą żywotność podeszwy i chyba lepszą przyczepność niż daje sama pianka.
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nice! Widać idzie łądnie do przodu, pewnie nieźle zaprocentuje na jesieni!
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki. Zobaczymy, póki co jest dobrze. Uważam, że wróciłem na swoj najlepszy poziom i w lepszym warunku życiówka była w tym biegu możliwa. Ja tracę bardzo dużo w cieple, bardzo się pocę. Tutaj bylo od początku za ciepło, bo nawet w trakcie deszczu i tak było 20 stopni. PB mam w temperaturze... +7. Na krotko biegłem i wcale mi nie było zimno, także w tym biegu dobre kilka sekund straciłem + z 10 na przepychanki u nadrabianie na 1km
;-)
przemekta
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Gratki!
Jakie plany na wrześniowy maraton? :)
Blog - Maraton < 3h
Komentarze do bloga

10km 10.03.2019 - 42:15
HM - 13.10.2019 - 1:25:11
M - 28.04.2019 - 3:13:54
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Heh, nieco wywołany do tablicy :P
Plany... jak to Wrocław, zależy od pogody. Póki co trening idzie - skupiam się na długich BC2 (biegane zawsze na zmęczonych nogach, tj. dzień wcześniej zawsze coś latam) i co tydzień w niedzielę 30km. Z uwagi na urlop teraz będzie przerwa, potem jeszcze z tydzień coś pobiegam i już tylko luzowanie. Ciężko odnosić tempa - bo to zależy od temperatury i wilgotności, ja generalnie dużo sie pocę i im dłuższy dystans tym więcej tracę jak jest gorąco albo duszno -> generalnie każdy maraton kończę bardzo mocno odwodniony, z symptomami mocnego kaca :bum: :bum:
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marek widzę dalej wierzysz, że keidyś we Wrocku pogoda dopisze? :)
ODPOWIEDZ