Bajania o Marynii

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Phalandir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:12
Życiówka w maratonie: 4:36

Nieprzeczytany post

WAŻNE jest to co ISTOTNE. :hej:

Nikt nie zgadnie, więc nas oświeć Yodo :-)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

yacool pisze: Tymczasem wciąż czekam na odpowiedź, co jest ważne?
termin przydatności do spożycia.
reszta @#$%^.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

niektóre piwa po terminie są nadal dobre, żele też, więc to nie to :P
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cichy,
potwierdziłbym, ale żyłka belferska nie pozwala, ponieważ ta zabawa ma ukryty cel dydaktyczny. Prowadzę ten wątek w taki sposób, żeby oprócz zabawy wyciągnąć z niej również lekcję dla siebie.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zostaje zatem samozwańczym honorowym zwycięzcą.
tkobos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:17

Nieprzeczytany post

yacool pisze: tkobos,
blisko, ale tak jak już pisałem komuś wcześniej, da się to ująć bez patosu i nadmiernego nadęcia. Czy to jest ważne dla całego świata? Biorąc pod uwagę kryzys klimatyczny, tak. Bo tylko to co jest ważne, jest w stanie nas powstrzymać od zagłady.
No dobrze, ale przetrwanie/przeżycie nie ma nic wspólnego z patosem i nadęciem. To jest prosty biologiczny fakt: jesteś żywy albo nie, niezależnie od nadęcia czy wzdęcia. To zapytam tak: czy przetrwanie/przeżycie jest ważne?
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oczywiście przetrwanie jest ważne, natomiast w aspekcie biegania urasta to do niepotrzebnej dramaturgii. Bieganie nie jest jak na razie sportem ekstremalnym, nie zależy od niego być albo nie być. Wyciągasz więc armatę na muchy.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bardzo mi się podoba to, że już nikt nie udaje, że to poważna rozmową tylko same podśmiechujki.

a więc odpowiadam: WAGA jest ważna.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie spiesz się tak z podsumowaniem i pozwól, że ja to zrobię, gdy tylko padnie właściwa odpowiedź.
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

jacekww pisze: @Yacool, może chodzi o styl życia, że jest ważny?
Ale już padła, to styl życia, potwierdź i zamykamy.
tkobos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Oczywiście przetrwanie jest ważne, natomiast w aspekcie biegania urasta to do niepotrzebnej dramaturgii. Bieganie nie jest jak na razie sportem ekstremalnym, nie zależy od niego być albo nie być. Wyciągasz więc armatę na muchy.
Ok, ale pytanie brzmi: "co jest ważne", czy co jest "ważne w aspekcie biegania"? No bo wydawałoby się, że bieganie powinno być ważne w kontekście biegania:) więc dalej nie sprecyzowałeś poziomu ogólności, który nas interesuje. Bez tego pytanie nie ma sensu.
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wie pan, moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że niedobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że ludzi. Eeem… Ludzi, którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam, i, co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga… się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję życiu. Dziękuję mu, życie to śpiew, życie to taniec, życie to miłość. Wielu ludzi pyta mnie o to samo: "Ale jak ty to robisz?", "Skąd czerpiesz tę radość?". A ja odpowiadam, że to proste, to umiłowanie życia, to właśnie ono sprawia, że dzisiaj na przykład buduję maszyny, a jutro… kto wie, dlaczego by nie, oddam się pracy społecznej i będę ot, choćby… sadzić… doć… marchew
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przezornie podałem kontekst do mojego pytania wiele stron wcześniej. Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się, że moje pytanie sprawi aż taki problem. Nie zrażam się jednak i dalej prowadzę ten eksperyment, bo już nazwać to zabawą nie sposób.
tkobos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Przezornie podałem kontekst do mojego pytania wiele stron wcześniej. Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się, że moje pytanie sprawi aż taki problem. Nie zrażam się jednak i dalej prowadzę ten eksperyment, bo już nazwać to zabawą nie sposób.
Sorry, ale nie wczytywałem się dokładnie. To jeśli możesz, to przypomnij ten kontekst.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co jest ważne w kontekście biegania?
ODPOWIEDZ