Bajania o Marynii

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Widzisz Arti,
kierowanie się kryterium wynikowym wiąże się z ryzykiem postawienia sobie na ołtarzyku jakiegoś debila, tylko dlatego, że pobiegł szybciej od ciebie. Zdefiniowanie tego co jest ważne pozwala dotrzeć do przyczyn własnych niepowodzeń dużo skuteczniej aniżeli zaciąganie opinii od swoich idoli.
To się niczego nie trzyma...pomijam już obrażanie utalentowanych olimpijczyków, którzy ciężką pracą plus wiedzą trenera doszli do szczytu a możliwość porady czy porozmawiania o np. aspektach treningowych i około treningowych uważam za zdobywanie wiedzy a nie budowanie ołtarzyka.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Tak pewnie jeszcze kilka lat potrwa teoretyzowanie podczas gdy w tym czasie inni zdobędą medale MŚ czy IO .....
Czas leci i na samym gadaniu nie można poprzestać;)

A już obrażanie i wyzywanie olimpijczyków od de..... zakrawa o brak pokory jakiejkolwiek w czymkolwiek ;)
Ostatnio zmieniony 19 cze 2019, 18:18 przez Arti, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam w moim warzywniku didżeja hondę i zapraszam na degustację soku z buraków. Na początek polecam lekturę wytrawnych postów kolegi Artiego.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yacool sorry, ale tak postawiłeś pytanie że można dać 508 odpowiedzi i dalej nie trafić w to czego oczekujesz. Ważne może być np. ciągłe doskonalenie i pokonywanie własnych ograniczeń. Jeśli się nie uczysz i nie rozwijasz - to się cofasz. Pod to też pasuje mój wywód z poprzedniego komentarza
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Marek,
to co proponujesz przypomina motywacyjną sieczkę dla korposzczura. To się nie sprawdza w bieganiu. Nie o psychę tu chodzi.
Świeżak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 10k to za długo
Życiówka w maratonie: Pobiegnę po 40tce.

Nieprzeczytany post

Drogi Yacool,

Przejrzałem materiały z Twojego kanału na YT i muszę powiedzieć że jestem zaintrygowany, w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Czy potrafiłbyś określić na ile ćwiczenia poprawiające skoczność, sprężystość, koordynację (skipy, "bieg menela" z Twoich filmów) mogą pomóc komuś kto jednocześnie nie jest w stanie (albo nie chce) uczestniczyć w Twoich warsztatach?

Przy okazji - nie sposób nie zauważyć że nie masz problemu z poświęcaniem czasu na budowanie wizerunku "mistycznego mędrca" - np. zadając pytania typu "co jest ważne?", sprowadzając dyskusję o technice biegu na nieobiektywny grunt filozoficzny. Uważasz że to konieczne żeby przekazać ludziom swoją wiedzę na temat biegania czy jednak ma to głównie wartość rozrywkową?

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Świeżak,
nie potrafię tego określić, ale jak dotrwasz do finału tej rozrywki, to zrozumiesz dlaczego.
Phalandir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:12
Życiówka w maratonie: 4:36

Nieprzeczytany post

Ta rozmowa przypomina ten pamiętny wywiad... https://youtu.be/ECaiStQLjBA
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Słabe, ale rozumiem, że niektórym wejdzie wybornie.
zozur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Phalandir pisze:Ta rozmowa przypomina ten pamiętny wywiad... https://youtu.be/ECaiStQLjBA
Od 1:27 :-D Wybornie!!!

Wysłane z mojego Redmi 6A .
djhonda
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:15

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Witam w moim warzywniku didżeja hondę i zapraszam na degustację soku z buraków. Na początek polecam lekturę wytrawnych postów kolegi Artiego.
Jak zlodzieja zlapia za reke, to oprocz tego, ze krzyczy to nie moja reka to krzyczy tez, ze ktos inny jest zlodziejem. Analogiczna sytuacja ma miejsce zawsze kiedy ty probujesz kogokolwiek oprocz siebie nazwac burakiem na tym forum. Wazne jest zebys mial tego swiadomosc.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

djhonda, przyjąłem. Nawet z ulgą, bo spodziewałem się jak zwykle pierdół.
A teraz wrócę do mojego pytania. Ktoś ma pomysł?
pma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:46
Życiówka w maratonie: 2:43:25

Nieprzeczytany post

Jeśli historia pani Lemiesz zawiera klucz do tego co ważne to wg mnie będzie to po prostu zdjęcie z siebie presji i oczekiwań co do wyników i bawienie się bieganiem. Do tego trenowanie w rozsądny sposób aby zachować biegową długowieczność bez oglądania się na metrykę.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nieco bliżej, ale można to zawrzeć w jednym słowie, bez filozofii, bez metafizyki i bez nazwisk. Próbujcie dalej.
pma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:46
Życiówka w maratonie: 2:43:25

Nieprzeczytany post

Luz.
ODPOWIEDZ