Polar m430, następca m400
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Przy krótkim i szarpanym śnie tak jest. Z pewnością nie jest to 5 godzin, bo rzadko kiedy śpię więcej, a wykresy pojawiały się systematycznie. Inny problem się pojawił. Zegarek mówił, że analizy się nie dało przeprowadzić, ale jednak dane ze snu do telefonu przesyłał. Wykresu z ikonką snu nie było, ale dane cyfrowe się pojawiały. Jakakolwiek, ponowne uruchomienie zegarka pomogło i dzisiaj już jest wszystko tak, jak być powinno.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2019, 16:16 przez Bianka16, łącznie zmieniany 1 raz.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Nie trzeba mieć pretensji do zegarka, tylko do samej siebie, że tak mało śpisz
Z ta analizą "szarpanego" snu jest podobnie w serii Vantage. Już to pisałem w wątku V-V, bo wg. Polar jeśli mamy za dużo wybudzeń, to Polar nie przeprowadzi szczegółowej analizy snu. Oczywiście sam czas snu będzie podany.
W przypadku "niezdrowego" snu, tym bardziej powinna być przedstawiona sytuacja, by zobrazować, to co może się źle dziać.
Obecnie trochę popracowałem nad jakością snu i jest lepiej, ale czasami odzywa mi się choroba w nocy i wtedy jak co chwilę przewracam się z boku na bok, to zegarek nie rejestruje snu.
Nie przejmuję się tym co zegarek rejestruje, bo sam wiem, co jest nie tak.
W przypadku chorób pewnych spraw się nie przeskoczy, ale w innych sytuacjach takie analizy mogą pomóc w lepszej "dyscyplinie snu". Oczywiście o ile ktoś będzie chciał cokolwiek w swoim życiu zmienić
Z ta analizą "szarpanego" snu jest podobnie w serii Vantage. Już to pisałem w wątku V-V, bo wg. Polar jeśli mamy za dużo wybudzeń, to Polar nie przeprowadzi szczegółowej analizy snu. Oczywiście sam czas snu będzie podany.
W przypadku "niezdrowego" snu, tym bardziej powinna być przedstawiona sytuacja, by zobrazować, to co może się źle dziać.
Obecnie trochę popracowałem nad jakością snu i jest lepiej, ale czasami odzywa mi się choroba w nocy i wtedy jak co chwilę przewracam się z boku na bok, to zegarek nie rejestruje snu.
Nie przejmuję się tym co zegarek rejestruje, bo sam wiem, co jest nie tak.
W przypadku chorób pewnych spraw się nie przeskoczy, ale w innych sytuacjach takie analizy mogą pomóc w lepszej "dyscyplinie snu". Oczywiście o ile ktoś będzie chciał cokolwiek w swoim życiu zmienić
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
Oj, tam, szkoda życia na spanie. Jest tyle fajnych rzeczy które można zrobić, zamiast w tym czasie spaćkeiw pisze:Nie trzeba mieć pretensji do zegarka, tylko do samej siebie, że tak mało śpisz
Ja nie cierpię na żadną chorobę, która sen by zaburzała ( oprócz choroby zwanej - życiem we współczesnym świecie )
Fakt, za mało śpię. To jest do poprawki, choć jak nad bieganiem można jakoś popracować, tak nad jakością snu... czasem się nie da. Wykres to fajna rzecz.
Z ciekawości jak to z tymi ikonkami i ich brakiem jest, zrobiłam mały przegląd:
5 kwietnia - JEST IKONKA
łączna dł. snu: 4h 3 min
ciągłość snu 2,8 czasami przerywany
sen faktyczny: 93% 3h 45min
7 kwietnia - BRAK ikonki
czas snu 4h 42min
głeboki sen: 3h 44min
głęboki sen: 79%
płytki sen: 0h 58 min
W tym drugim przypadku jest chyba to, co Keiw mówi, czyli widocznie sen ,według Polara, był zły, więc pojawiły się zupełnie inne dane niż w przypadku snu ciągłego, mimo iż drugi trwał dłużej.
Już sama nie wiem co jest co i dlaczego. Na szczęście sen, to taki średni parametr. Fajnie jak są z niego dane, ale czasem może lepiej gdy się nie pojawiają?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:37
Gdzieś już widziałem takie pytanie, ale nie mogę teraz znaleźć.
Czy da się w Polarze ustawić aby pokazywał średnie tempo w określonym czasie lub dystansie? Np. średnie tempo ostatnich 10 sekund. Przydałoby mi się wygładzanie tempa, które zegarek odbiera ze stryda, bo jednak jest bardzo niestabilne.
Czy da się w Polarze ustawić aby pokazywał średnie tempo w określonym czasie lub dystansie? Np. średnie tempo ostatnich 10 sekund. Przydałoby mi się wygładzanie tempa, które zegarek odbiera ze stryda, bo jednak jest bardzo niestabilne.
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
10km: 37:37
HM: 01:28:40
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:14
- Życiówka w maratonie: 2:46:06
- Kontakt:
Tak jak to sobie kombinujesz to się nie da.
Można średnim tempem lap-ów, ręcznych lub automatycznych, ale generuje to inne problemy.
Możesz wyświetlać tempo chwilowe i tempo okrążenia.
Można średnim tempem lap-ów, ręcznych lub automatycznych, ale generuje to inne problemy.
Możesz wyświetlać tempo chwilowe i tempo okrążenia.
PB: 17:17, 36:14, 1:22:28, 2:46:06
Fotoblog+ https://bieganie.org/
Fotoblog+ https://bieganie.org/
-
- Zaprawiony W Bojach
Już sama zakręciła się w tym co m430 powinien robić a czego nie.
Zajrzałam do instrukcji w której jest napisane
" M430 synchronizuje się automatycznie z aplikacją Flow po zakończeniu treningu, jeżeli Twój telefon znajduje się w zasięgu Bluetooth."
Mój nie synchronizuje się sam. Muszę za każdym razem używać przycisku, na dodatek dane tylko wtedy trafią do telefonu, gdy w czasie synchronizacji cały czas mam otworzoną aplikację Polar Flow.
Czy u Was też tak wygląda synchronizacja? Niestety nijak się to ma do instrukcji.
Zajrzałam do instrukcji w której jest napisane
" M430 synchronizuje się automatycznie z aplikacją Flow po zakończeniu treningu, jeżeli Twój telefon znajduje się w zasięgu Bluetooth."
Mój nie synchronizuje się sam. Muszę za każdym razem używać przycisku, na dodatek dane tylko wtedy trafią do telefonu, gdy w czasie synchronizacji cały czas mam otworzoną aplikację Polar Flow.
Czy u Was też tak wygląda synchronizacja? Niestety nijak się to ma do instrukcji.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Twój telefon obsługuje bluetooth smart?
https://support.polar.com/e_manuals/M43 ... yncing.htm
Wysłane z mojego SM-G950F .
https://support.polar.com/e_manuals/M43 ... yncing.htm
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
Sprawdziłam... tak, obsługuje bluetooth Smart. Wydawało mi się, że na początku rzeczywiście, wystarczyło, że telefon był w pobliżu, a zegarek sam się "obsłużył". Teraz jak nie włączę apki na telefonie, to nawet z pomocą przycisku, nie zsynchronizuje danych. Trudno, bez tego też da się żyć. Zdjęcia nadal nie mogę dodać.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
No to jeszcze aplikacja Flow musi mieć uprawnienia do działania w tle i musi mieć oczywiście dostęp do BT.
Często funkcje oszczędzania baterii w telefonie mają jakieś ograniczenia i trzeba tam przeglądnąć opcje.
Często funkcje oszczędzania baterii w telefonie mają jakieś ograniczenia i trzeba tam przeglądnąć opcje.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
BT w zasadzie mam cały czas włączony, przejrzałam uprawnienia działania aplikacji w tle, tutaj też platforma ma pozwolenie. Niestety, synchronizacja - tylko ręczna i jedynie przy włączonej aplikacji, inaczej odrzuca. Nie ma tego złego...Keiw, gdyby nie Twoje podpowiedzi, to w życiu bym nie wiedziała, że takie informacje i ustawienia mam w telefonie, a tak, musiałam troszkę poszukać i pokombinować, co i gdzie znaleźć
Trudno, się mówi...
Aaaa...ustawienia baterii też sprawdziłam. Nie mam włączonej funkcji oszczędzania ani żadnej innej.
Trudno, się mówi...
Aaaa...ustawienia baterii też sprawdziłam. Nie mam włączonej funkcji oszczędzania ani żadnej innej.
-
- Wyga
Cześć. Nie chce zakładać nowego tematu bo sprawa dotyczy m430. Ale chodzi mi o spalanie kalorie. Na dzień dobry zakładam zegarek. 0% wykonania dziennego planu ale od razu mam ponad 400 kcal. I tak codziennie. O co chodzi. Z zegarkiem nie śpię.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Wylicza, na podstawie wprowadzonych danych, ile zużyłeś przez noc.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Wyga
Czy jest możliwość synchronizacji treningu na żywo? Chodzi mi, że podczas biegu ktoś będzie mnie mógł na żywo śledzić?
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma takiej możliwości.
Mój Blog "Luźne wpisy"