Plastry na bieg
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tydzień temu na biegu ocr mocno pozdzierałam Achillesy. Rany goją się wolno, są dosyć głębokie, a za 5 dni kolejny bieg. Może ktoś zabezpieczał swoje rany na bieg ocr? Potrzebuję takich co przy błocie i wodzie nie zejdą, odizolują rany od środowiska.
Achilles to niestety beznadziejne miejsce i zdaję sobie sprawę, że obuwie i tak będzie ocierać i uciskać.
Ale może ktoś miał podobną sytuację? Może można coś zrobić żeby dać radę to przebiec?
Pozdrawiam serdecznie
Achilles to niestety beznadziejne miejsce i zdaję sobie sprawę, że obuwie i tak będzie ocierać i uciskać.
Ale może ktoś miał podobną sytuację? Może można coś zrobić żeby dać radę to przebiec?
Pozdrawiam serdecznie
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
-
- Rozgrzewający Się
Nadadzą się na ranę? Testowałeś może?Logadin pisze:https://www.compeed.pl/
- Poranny Biegacz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:41
- Życiówka w maratonie: 2:37:41
- Kontakt:
Opisałeś buty których nie powinieneś zakładać. Ocieranie czy uciskanie achillesów to jakiś absurd, tym bardziej start z głębokimi ranami w tej okolicy.Kuotek pisze: Achilles to niestety beznadziejne miejsce i zdaję sobie sprawę, że obuwie i tak będzie ocierać i uciskać.
-
- Rozgrzewający Się
Buty normalnie w ogóle nie uciskają, nigdy (no poza ostatnim razem, ale uwazam, że to sprawa czegoś innego) nie zrobiły mi krzywdyPoranny Biegacz pisze:Opisałeś buty których nie powinieneś zakładać. Ocieranie czy uciskanie achillesów to jakiś absurd, tym bardziej start z głębokimi ranami w tej okolicy.Kuotek pisze: Achilles to niestety beznadziejne miejsce i zdaję sobie sprawę, że obuwie i tak będzie ocierać i uciskać.

- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Testowałem na rany. Jeżeli jakikolwiek plaster jest w stanie pomóc to właściwie jedynie Compeed (czy jego alternatywy).
-
- Zaprawiony W Bojach
To niezawodny plaster. Jedyna jego wada to taka, że trzeba poczekać aż sam odpadnie. Jego zadaniem jest leczyć ranę. Trzyma około tygodnia. Można spokojnie się w nim kąpać. Trzeba tylko dobrze osuszyć nogę ( stopę ) zanim się go przyklei. Proponuję nie robić tego na ostatnią chwilę. W przypadku biegania jeszcze go nie używałam, ale idąc w góry zawsze mam kilka ze sobą, dla siebie i innych. Nie raz już mnie uratował.