Pytanie co do suplementacji.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:19
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć. Jestem tu nowy, więc na wstępie chciałbym się z wami przywitać.
Jeśli temat juz był to przepraszam.
Staram się być aktywny, biegowo 3x w tygodniu. Czasami 4 x jak najdzie mnie wena bądź złapie nuda.
Zazwyczaj dystans +/- 10km, czasami jak się zagalopuję to troche więcej.
W zawodach nie startuję ale raz na jakiś czas ( też w zależności od weny) przebiegam dystans półmaratonu.
Nie mam ustalonej żadnej specjalnej diety ani planu treningowego. Jem zwyczajnie kilka razy dziennie , tak samo trenuje.
Czy warto do diety wprowadzić jakieś suplementy wspomagające? Kompleks witamin, odżywki białkowe czy coś?
Ewentualnie co polecacie dodatkowo wdrożyć. Używacie jakiś konkretnych, kompleksowych preparatów ?:)
Z góry dzieki za każdą odp. w tym poście.
Jeśli temat juz był to przepraszam.
Staram się być aktywny, biegowo 3x w tygodniu. Czasami 4 x jak najdzie mnie wena bądź złapie nuda.
Zazwyczaj dystans +/- 10km, czasami jak się zagalopuję to troche więcej.
W zawodach nie startuję ale raz na jakiś czas ( też w zależności od weny) przebiegam dystans półmaratonu.
Nie mam ustalonej żadnej specjalnej diety ani planu treningowego. Jem zwyczajnie kilka razy dziennie , tak samo trenuje.
Czy warto do diety wprowadzić jakieś suplementy wspomagające? Kompleks witamin, odżywki białkowe czy coś?
Ewentualnie co polecacie dodatkowo wdrożyć. Używacie jakiś konkretnych, kompleksowych preparatów ?:)
Z góry dzieki za każdą odp. w tym poście.
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
Nie, na tym etapie nie ma takiej potrzeby.
To w zupełności wystarczy.kogzik pisze:Jem zwyczajnie kilka razy dziennie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:19
Rozumiem..
Pytam o suplementy lub o jakieś witaminy w kwestii regeneracji potreningowej.
Dużo się mówi o tym że podczas biegu wypacamy to i owo.
Stąd moje zmartwienie czy przy bieganiu na takiej intensywności potrzebuje większej ilości witamin i składników odżywczych. ( Niedobory etc.)
Dlatego chciałem zapytać kogoś bardziej doświadczonego
Pytam o suplementy lub o jakieś witaminy w kwestii regeneracji potreningowej.
Dużo się mówi o tym że podczas biegu wypacamy to i owo.
Stąd moje zmartwienie czy przy bieganiu na takiej intensywności potrzebuje większej ilości witamin i składników odżywczych. ( Niedobory etc.)
Dlatego chciałem zapytać kogoś bardziej doświadczonego
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Przy takim bieganku nic Ci więcej nie potrzeba, tak jak pisała wyżej beata.
- Arasso
- Zaprawiony W Bojach
A masz te niedobory, czy martwisz się na zapas?kogzik pisze: Stąd moje zmartwienie czy przy bieganiu na takiej intensywności potrzebuje większej ilości witamin i składników odżywczych. ( Niedobory etc.)
Badania krwi robiłeś? Od tego zacznij.
Tego nie wiadomo, bo nie wiemy jak kolega się odżywia (je kilka razy dziennie, ale co?), jakie używki spożywa lub zażywa, jaką ma pracę, stres no i w ogóle jak żyje. Nawet nie wiemy ile ma lat.beata pisze:Nie, na tym etapie nie ma takiej potrzeby.
Badania krwi to podstawa.
"Life can pull you down but running will always lift you up."
-
- Zaprawiony W Bojach
Tylko jeśli chcesz wyglądać jak Thorgal*. A i wtedy zacząłbym od niebiegania w biegach długodystansowych.Thorgal pisze:Czy w biegach dlugodystansowych, a dokladnie maratonie, jest sens brac kreatyne?
* uprzedzam, że to zdecydowanie nie poprawi Twoich maratońskich wyników.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 1 h, 00 min
Dzieki za odpowiedz i gratuluje wiedzy o najslynniejszym Wikingu "Dziecku z gwiazd"mpruchni pisze:Tylko jeśli chcesz wyglądać jak Thorgal*. A i wtedy zacząłbym od niebiegania w biegach długodystansowych.Thorgal pisze:Czy w biegach dlugodystansowych, a dokladnie maratonie, jest sens brac kreatyne?
* uprzedzam, że to zdecydowanie nie poprawi Twoich maratońskich wyników.