Paweł Czapiewski odniósł się do tego wpisu:
https://www.facebook.com/pawel.czapiews ... __tn__=K-R
Gorący temat
Edit:
Pani Edyta ponownie odniosła się do sprawy:
https://www.facebook.com/EliteRunnersTe ... 6668104310
Paweł Czapiewski odniósł się do tego wpisu:
Nie. Świat trailu ma po prostu ogarnąć chociaż minimalne standardy pisania regulaminów, ustanawiania kolegiów nakładających karę, instancji odwoławczych, zgłaszania protestów, stopniowalnych kar, sędziowania na trasie, jasnego zagnieżdżenia swej imprezy w ramach PZLA lub innego związku posiadającego struktury odwoławcze, porządne regulaminy, itp. jeżeli chce się zabierać za organizowanie imprez o randze MP. I o to mniej więcej chodzi Pawłowi Czapiewskiemiu, którego wpis w pełni popieram.Kangoor5 pisze:Zawsze się to fajnie czyta, gdy dwóch inteligentnych ludzi dyskutuje
Mniej fajne jest już to, że przychodzą do trailu ludzie z (tej prawdziwej ich zdaniem) lekkoatletyki i uważają, że to świat trailu ma obniżyć swoje standardy etyczne według ich wymagań,". .
Z tego co się orientuję to tzw. "kara" to nie jest jakieś więzienie czy stryczek, tylko zwykły DSQ. Bardzo popularny yw sporcie.brujeria pisze:(...)
Po piąte, za wiele przestępstw najpierw zazwyczaj otrzymuje się karę w zawieszeniu na okres próby (np. kradzież, włamanie, pobicie). Za wyrzucenie papierka od razu kara ostateczna. Nie urąga to waszemu poczuciu sprawiedliwości i zdrowemu rozsądkowi?
Po szóste, zapominacie o człowieku. W całym swoim zacietrzewieniu i zideologizowanym myśleniu zapominacie o wysiłku przygotowań oraz aktualnych odczuciach tej zawodniczki. W ogóle was to nie interesuje. Jesteście gotowi zlinczować, bo to modne , bo to cool, bo takie ekologiczne. A ja wam powiem, że najbardziej ekologiczne jest myślenie o drugim człowieku. A wy zachowujecie się, jakby zabiła dziecko na pasach.(...)
Fascynują mnie posty, które zaczynają się od "nie", a dalej częściowo lub całkowicie zgadzają się z rzekomo negowaną treścią. Mam wrażenie, że nie doczytano ani wpisu Pawła Czapiewskiego, ani mojego.brujeria pisze:Nie. Świat trailu ma po prostu ogarnąć chociaż minimalne standardy pisania regulaminów, ...Kangoor5 pisze:Zawsze się to fajnie czyta, gdy dwóch inteligentnych ludzi dyskutuje
Mniej fajne jest już to, że przychodzą do trailu ludzie z (tej prawdziwej ich zdaniem) lekkoatletyki i uważają, że to świat trailu ma obniżyć swoje standardy etyczne według ich wymagań,". .
Pełna zgoda - też tak to odbieram, dodatkowo - o taką sytuację też apeluję.brujeria pisze: Nie. Świat trailu ma po prostu ogarnąć chociaż minimalne standardy pisania regulaminów, ustanawiania kolegiów nakładających karę, instancji odwoławczych, zgłaszania protestów, stopniowalnych kar, sędziowania na trasie, jasnego zagnieżdżenia swej imprezy w ramach PZLA lub innego związku posiadającego struktury odwoławcze, porządne regulaminy, itp. jeżeli chce się zabierać za organizowanie imprez o randze MP. I o to mniej więcej chodzi Pawłowi Czapiewskiemiu, którego wpis w pełni popieram.