Nagła zmiana tempa a ból brzucha...

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A gdzie ja mówię o ketozie? ;) To ty coś o tym mówisz! Ja jem wszystko, ale proporcje się zmieniają w zależności od potrzeb organizmu :hejhej: Musiałbym mieć zryty beret żeby odmawiać sobie np. piwa po 200 km przejechanych rowerem w temperaturze 30*C, a to wysusza organizm w litrach. Ja nie jestem wyznawcą żadnych ekstremów. Ani żywieniowych, ani religijnych, ani politycznych.
PKO
Borsuczy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegam 3 razy w tygodniu- wtorek, czwartek, sobota. W poniedziałek, środę i piątek robię FBW. Na mój daleki dystans, czyli obecnie na 13 km biegam raz w tygodniu, pozostałe 2 razy to interwały, obecnie na 5 km. Czemu 5? Nie wiem, bo tak robię, jak napisałem dopiero zaczynam wnikać w wiedzę biegową. Jak chodzi o dietę na odchudzanie to tego nie chcę zmieniać. Poczytam o rzeczach które mogą mi pomóc na brzuch i poeksperymentuję z tym.
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie zrozumiałeś jednak... To nie jest dieta na odchudzanie. Jedz kapuśniak jak chcesz się odchudzić :hejhej: Utrata wagi, to efekt uboczny tego typu odżywiania, które opisałem. Bardzo zdrowego, ale wymagającego dyscypliny. Tu chodzi o tzw. perystaltykę jelit i bytowanie w nich zdrowych bakterii w przewadze większej niż tych złych. Jesteś tym co jesz...
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2018, 19:16 przez bosak, łącznie zmieniany 1 raz.
kon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

bosak pisze:A gdzie ja mówię o ketozie?.
Tutaj:
bosak pisze:.... . A jak chcesz zrzucić nadwagę bez większej szkody dla organizmu, to obetnij całkowicie węglowodany. W każdej postaci....
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja nie widzę tu słowa KETOZA. Nie dokładaj czegoś o czym nie mówię. To twoja wyobraźnia uznała, że to ketoza...
Borsuczy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No to faktycznie nie zrozumiałem, powierzchownie przejrzałem i myślałem że chcecie mnie tu odchudzać... :D Później doczytam jak te rady zastosować u siebie. Tak czy owak dziękuję za pomoc.
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poczytaj. Ja nie jestem nawiedzony w czymkolwiek. Piszę zawsze o tym co sam przerobiłem lub przeżyłem. Nie zabieram głosu, bo mi się wydaje lub jakiś sieciowy guru to gdzieś głosi i poleca. Masz problem z jelitami, jeśli już, a nie żołądkiem (ale możliwe że też).
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bosak pisze:Ja nie widzę tu słowa KETOZA. Nie dokładaj czegoś o czym nie mówię. To twoja wyobraźnia uznała, że to ketoza...
Jezeli obetniesz wegle calkowicie (albo do minimalnych ilosci),
to organizm wejdzie w stan ketozy niezaleznie od tego czy uzyjesz tego slowa w zdaniu czy nie.
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale mnie to nie interesuje i ja o tym nie piszę :hejhej:
Nie czepiajcie się mnie tylko pomagajcie pacjentowi :taktak:
To może jeszcze raz.
Doradzam jedynie "choremu" oczyszczenie swoich jelit i doprowadzenie ich do właściwej pracy. A najprościej to zrobić nie dostarczając organizmowi cukrów! Przestanie nimi karmić takie malutkie i złe robale w jelitach, które żyją dzięki cukrom w jakiejkolwiek postaci.
Jeszcze raz. Nie po to to jest stosowane żeby organizm się odchudzał, albo czerpał energię z tłuszczów/tłuszczy. Ale tek będzie, bo jak już wspomniałem jest to efekt uboczny tej "terapii". Stosuje i wiem jak to działa. A chudnąć też nie chcę, bo ja jestem zgrabny i szczupły :spoczko: Trzeba to robić w pewnej równowadze i paczeć na organizm, a nie po to żeby organizm czerpał energię ze słoniki. Ale jak kto woli to proszę bardzo...
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No dobrze jak chcesz, zatem: uwazam, ze to kiepska porada z Twojej strony i prosze autora watku o niestosowanie sie do niej :trup:
Wegle sa jak najbardziej w porzadku, ale wazne jest jakie, ile i kiedy jesc.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ