Polar Vantage
- whitemamba
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Brak nawigacji? żaden ultras nie kupi mimo deklarowanego czasu działania 40h.
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Dokładnie.
Pamiętam jak kupowałem V800 po kilku miesiącach od premiery w październiku 2014 r. i pomimo, że minęło już trochę czasu od premiery, to funkcjonalność V800 była dość ograniczona.
Sporo rzeczy nie działało lub działało źle. Nawet nie było aplikacji na Androida.
Teraz mam V800 + H10 + Stryd i raczej trochę wstrzymam się z zakupem.
Oprócz tego, że jest to nowy sprzęt, obecnie nic konkretnie nie przekonuje mnie do zakupu.
Liczyłem właśnie na wprowadzenie porządnego nawigowania po wgranych trackach a tu nawet nie ma w podstawowym zakresie.
Brak tempa startowego to raczej wada wieku dziecięcego, ale to powinno być już wprowadzone od samego początku.
Pamiętam jak kupowałem V800 po kilku miesiącach od premiery w październiku 2014 r. i pomimo, że minęło już trochę czasu od premiery, to funkcjonalność V800 była dość ograniczona.
Sporo rzeczy nie działało lub działało źle. Nawet nie było aplikacji na Androida.
Oprócz tego, że jest to nowy sprzęt, obecnie nic konkretnie nie przekonuje mnie do zakupu.
Liczyłem właśnie na wprowadzenie porządnego nawigowania po wgranych trackach a tu nawet nie ma w podstawowym zakresie.
Brak tempa startowego to raczej wada wieku dziecięcego, ale to powinno być już wprowadzone od samego początku.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 44:32
keiw pisze:Dokładnie.
Jak Ci się sprawuje połączenie V800 ze Strydem? No i czy wart jest swojej ceny?
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma stref mocy, więc jeśli ktoś chce biegać "na moc", to kiepsko z tym.
Samo połączenie OK. Na początku biegu występuje mała bezwładność: 10-15 sekund, ale to chyba cecha Stryda i występuje też z innymi zegarkami.
Nie wiem czy połączenie ze Strydem nie wpływa na pulsometr H10, bo wskazania pasa potrafi mi czasami wariować.
Samo połączenie OK. Na początku biegu występuje mała bezwładność: 10-15 sekund, ale to chyba cecha Stryda i występuje też z innymi zegarkami.
Nie wiem czy połączenie ze Strydem nie wpływa na pulsometr H10, bo wskazania pasa potrafi mi czasami wariować.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
taaaa, zostaje powiedzieć, a nie mówiłem ???cichy70 pisze:nie chciałbym być złym prorokiem, ale takie dmuchanie balonika, nie wróży dobrze.
mam wrażenie, że polar stara się na siłę zrobić wielkie halloo i nie wygląda mi to za dobrze.
no ale może się mylę.
kolejny raz idą drogą V800
funkcji nie ma, ale będą..w 2019 ? a może w 2029 ?
grunt, że w pierwszej połowie...
za 499USD to bym wolał nowego ajłocza4.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Osobiście jestem zawiedziony
Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 44:32
Też jestem zawiedziony. Ale z drugiej strony czego można było się spodziewać, że wymyślą na nowo „koło”? Tak szczerze powiedziawszy to przez chwilę myślałem czy jednak się nie skuszę na Vantage V ale teraz jak go pokazali i pierwsze emocje już opadły to dochodzę do wniosku, że moja V800 to dalej rewelacyjny zegarek, która ma wszystko to co mi jest potrzebne. A z połowy funkcji jeszcze nie skorzystałem. Kolorowe ekrany nie są mi potrzebne bo podczas biegu i tak na zegarek tylko zerkam a nie patrzę w niego cały czas. Wszystkie wykresy, strefy itp. wolę zobaczyć na spokojnie po biegu na tablecie czy w app’ce a nie oglądać na zegarku. Żeby nie było, zegarek bardzo fajny ale nie kupię go „bo wyszło coś nowego” i muszę go mieć. Jak mój obecny odmówi posłuszeństwa albo przestanie mi wystarczać to wtedy rozważę zakup.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Z tekstu DC można wywnioskować, że moc w biegu jest tylko na podstawie gps i barometru. Co oznacza, że będzie obarczona ogromnym błędem na tej samej zasadzie co tempo chwilowe. Szkoda że nie korzystają z żyro i akcelerometru co mogłoby poprawić jakość danych. Przy całym założeniu, który DC też robi, że nikt na świecie nie wie co to tak na prawdę jest moc w bieganiu i jak to liczyć. Ale przynajmniej można porównać trening do treningu.
A brak nawigowania po kursie to granda i żałość jak mało. Niby zegarek do ultra (40h robi wrażenie) a brakuje tak elementarnej funkcji.
A brak nawigowania po kursie to granda i żałość jak mało. Niby zegarek do ultra (40h robi wrażenie) a brakuje tak elementarnej funkcji.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
DC wspomina też o niezbyt dokładnym GPS.
Miał zegarek z softem Beta, ale obecnie sporo spraw nie zachęca do zakupu nowego Polara.
Brak możliwości układania treningu interwałowego - to samo było na początku z V800.
Brak tempa startowego czyli wirtualnego partnera też jest niezłym przegięciem w sprzęcie topowym danej marki.
Czujnik temperatury może i jest zbędny, z tym mogę się pogodzić, jednak brak na wejściu nawigowania w zegarku ultra, faktycznie nie spotka się z entuzjazmem.
Miał zegarek z softem Beta, ale obecnie sporo spraw nie zachęca do zakupu nowego Polara.
Brak możliwości układania treningu interwałowego - to samo było na początku z V800.
Brak tempa startowego czyli wirtualnego partnera też jest niezłym przegięciem w sprzęcie topowym danej marki.
Czujnik temperatury może i jest zbędny, z tym mogę się pogodzić, jednak brak na wejściu nawigowania w zegarku ultra, faktycznie nie spotka się z entuzjazmem.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
troszkę jak z Suunto9.
szkoda.
bo liczyłem na jakąś konkurencję.
Suunto przynajmniej jest spełnionym produktem, i jak były użytkownik twierdzę, iż mimo, że funkcjonalnie daleko do Garmina F5+, to na moje oko, tak samo, jak nie jeszcze dalej jest Polarowi. Tak do Garmina jak i Suunto.
bo Suunto co by o nim nie powiedzieć, na pewno nie jest plastikową popierdułką.
To naprawdę kawałek solidnego zegarka.
a nowy Polar ?
cóż, wygląda na to, że Polar wypuścił konkurencję dla Garmina 235, do tego i tradycyjnie już z połową softu.
gratulacje.
Polarze, właśnie rozjebałeś system.
szkoda.
Suunto przynajmniej jest spełnionym produktem, i jak były użytkownik twierdzę, iż mimo, że funkcjonalnie daleko do Garmina F5+, to na moje oko, tak samo, jak nie jeszcze dalej jest Polarowi. Tak do Garmina jak i Suunto.
a nowy Polar ?
cóż, wygląda na to, że Polar wypuścił konkurencję dla Garmina 235, do tego i tradycyjnie już z połową softu.
gratulacje.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- szfagir
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:49:19
- Życiówka w maratonie: 04:42:57
- Kontakt:
Dokładnie.cichy70 pisze:troszkę jak z Suunto9.
szkoda.
a nowy Polar ?
gratulacje.
Dlatego Polar traci i niestety konkurencji raczej nie dogoni. Chciałem i liczyłem na następcę V800, gdyż mój wspomniany V800 po dwóch latach ciągłego użytkowania (ściągany tylko do ładowania i czyszczenia) powinien polecieć na serwis. Powietrze które dostało się pod szkło to pryszcz, ale fakt, że nie da się całego paska wymienić, żeby zegarek nabrał świeżego i nowego wyglądu jest słabe.
Poza tym zegarki tej klasy świetnie sprawdzają się w każdej sytuacji: na treningu, w codziennym użytkowaniu, jak i do garniaka.
Chciałem Suunto bo wizualnie bardziej mi się podoba, ale chyba bezpieczniej będzie dopłacić do Garmina. F5 albo F5+.
ZAWODOWO: kampanie Google Ads, audyty stron internetowych
PRYWATNIE: biegacz i amator dobrego alkoholu
PRYWATNIE: biegacz i amator dobrego alkoholu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
Mój v800 powoli się kończy i jest duże prawdopodobieństwo, że kupię nowy produkt polara.
A z tym polarem to pewnie będzie jak apple... Spora grupa ludzi opowiada jakie to gówno a sklepach kolejki żeby kupić nowego iphona
A z tym polarem to pewnie będzie jak apple... Spora grupa ludzi opowiada jakie to gówno a sklepach kolejki żeby kupić nowego iphona
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Komentarze nie są zbyt przychylne po zapowiedzi tych zegarków:
https://www.dcrainmaker.com/2018/09/the ... -know.html
Programiści Polara muszą się postarać i jeszcze sporo ogarnąć.
Jednak muszą to zrobić szybko, bo jeśli będzie się to ciągnęło jak w przypadku V800, to konkurencja jeszcze bardziej im odjedzie.
Gdyby nie przywiązanie do Polar Flow, to sam bym chyba przeszedł na Garmina 5x plus
https://www.dcrainmaker.com/2018/09/the ... -know.html
Programiści Polara muszą się postarać i jeszcze sporo ogarnąć.
Jednak muszą to zrobić szybko, bo jeśli będzie się to ciągnęło jak w przypadku V800, to konkurencja jeszcze bardziej im odjedzie.
Gdyby nie przywiązanie do Polar Flow, to sam bym chyba przeszedł na Garmina 5x plus
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Zdecydowanie w siedzibie Garmina strzeliły korki szampana po premierze Polarów. Dla nas jako dla konsumentów to niestety zła wiadomość. Model sprzedawania półproduktów i testowania rozwiązań na pierwszych użytkownikach staje się powoli nową świecką tradycją u wszystkich graczy na rynku.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.