Komentarz do artykułu WMRA i ITRA razem?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jedyne co tu można skomentować, to że mogliby zlecić robotę tłumaczowi. Ale może byli za bardzo podekscytowani, "że dołączą do globalnego organu zarządzającego lekkoatletyką", żeby być w stanie o tym pomyśleć.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Sorry,tłumaczenie było google plus moje poprawki na szybko, nie miałem czasu na więcej.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki za wyjaśnienie. Już myślałem, że to oni takie coś przysłali do publikacji.
Dobrze dla tych konkurencji, że już nie będzie MŚ 2 razy w roku, tylko co dwa lata. Gdy jednak czytam o ekspansjach itp., to nie jestem przekonany, że to idzie w kierunku, który byłby dla mnie interesujący.
A czy dobrze interpretuję, że biegi górskie będą się odbywały w ramach jednej imprezy MŚ w LA, razem z konkurencjami na stadionie?
Dobrze dla tych konkurencji, że już nie będzie MŚ 2 razy w roku, tylko co dwa lata. Gdy jednak czytam o ekspansjach itp., to nie jestem przekonany, że to idzie w kierunku, który byłby dla mnie interesujący.
A czy dobrze interpretuję, że biegi górskie będą się odbywały w ramach jednej imprezy MŚ w LA, razem z konkurencjami na stadionie?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie wiem czy dobrze interpretujesz, ale to byłaby właściwa droga, że wszystkie konkurencje biegowe na równi doceniane.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Wreszcie doszli do jakiegoś porozumienia. Coś się dzieje i to jest najważniejsze.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Dobrze rozumiem? Z dwoch imprez organizowanych co roku powstanie jedna na dwa lata?
-
- Zaprawiony W Bojach
Sikor
Tak. I to bardzo dobrze. Nikt nie jest w stanie dobrze przygotować się na 2 mistrzostwa w roku, chyba że te były by jakoś sensownie rozmieszczone w kalendarzu. A są jeszcze inne bardziej lub mniej prestiżowe zawody. Dlatego MŚ będą co dwa lata a w pozostałych latach mistrzostwa Europy albo coś podobnego.
Adam
Zgadzam się, że miało by to sens, ale to będzie chyba jednak osobna impreza:
Tak. I to bardzo dobrze. Nikt nie jest w stanie dobrze przygotować się na 2 mistrzostwa w roku, chyba że te były by jakoś sensownie rozmieszczone w kalendarzu. A są jeszcze inne bardziej lub mniej prestiżowe zawody. Dlatego MŚ będą co dwa lata a w pozostałych latach mistrzostwa Europy albo coś podobnego.
Adam
Zgadzam się, że miało by to sens, ale to będzie chyba jednak osobna impreza:
. Co dla IAAF też ma sens, bo będzie łatwiej wybrać kraj organizatora oraz sprzedać kolejne prawa do transmisji.The pinnacle of this partnership will be the new biennial IAAF World Trail and Mountain Running Championships which will be introduced in 2021.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
To jasne, tylko wydaje mi sie, ze naturalne byloby polaczenie 2 imprez i rozgrywanie MS co roku. Stad moje zdziwienie.Kangoor5 pisze:Sikor
Tak. I to bardzo dobrze. Nikt nie jest w stanie dobrze przygotować się na 2 mistrzostwa w roku, chyba że te były by jakoś sensownie rozmieszczone w kalendarzu.
Formula coroczna jak w wiekszosci innych przypadkow (dyscyplin) bardziej do mnie przemawia, ale ok.A są jeszcze inne bardziej lub mniej prestiżowe zawody. Dlatego MŚ będą co dwa lata a w pozostałych latach mistrzostwa Europy albo coś podobnego.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wydaje się, że chcą pozostać przy formule sprawdzonej przez IAAF w konkurencjach stadionowych.
Zastanawiałem się właśnie, że w nieco podobnym kolarstwie szosowym MŚ są co roku, dzięki czemu mamy więcej mistrzów świata. Ale różnica jest taka, że w kolarstwie w różnych latach są różne trasy i mniej więcej wiadomo, kto nie będzie miał szans na tytuł w danym roku. Więc tak wirtualnie dla niektórych zawodników w niektórych latach MŚ de facto nie ma, mogą jechać co najwyżej jako pomocnicy. No i długość zawodów jednak jest mniejsza niż w przypadku biegu na 100 km.
Zastanawiałem się właśnie, że w nieco podobnym kolarstwie szosowym MŚ są co roku, dzięki czemu mamy więcej mistrzów świata. Ale różnica jest taka, że w kolarstwie w różnych latach są różne trasy i mniej więcej wiadomo, kto nie będzie miał szans na tytuł w danym roku. Więc tak wirtualnie dla niektórych zawodników w niektórych latach MŚ de facto nie ma, mogą jechać co najwyżej jako pomocnicy. No i długość zawodów jednak jest mniejsza niż w przypadku biegu na 100 km.