Komentarz do artykułu WMRA i ITRA razem?

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
New Balance but biegowy
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jedyne co tu można skomentować, to że mogliby zlecić robotę tłumaczowi. Ale może byli za bardzo podekscytowani, "że dołączą do globalnego organu zarządzającego lekkoatletyką", żeby być w stanie o tym pomyśleć.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Sorry,tłumaczenie było google plus moje poprawki na szybko, nie miałem czasu na więcej.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za wyjaśnienie. Już myślałem, że to oni takie coś przysłali do publikacji.
Dobrze dla tych konkurencji, że już nie będzie MŚ 2 razy w roku, tylko co dwa lata. Gdy jednak czytam o ekspansjach itp., to nie jestem przekonany, że to idzie w kierunku, który byłby dla mnie interesujący.

A czy dobrze interpretuję, że biegi górskie będą się odbywały w ramach jednej imprezy MŚ w LA, razem z konkurencjami na stadionie?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy dobrze interpretujesz, ale to byłaby właściwa droga, że wszystkie konkurencje biegowe na równi doceniane.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wreszcie doszli do jakiegoś porozumienia. Coś się dzieje i to jest najważniejsze.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobrze rozumiem? Z dwoch imprez organizowanych co roku powstanie jedna na dwa lata? :niewiem:
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sikor
Tak. I to bardzo dobrze. Nikt nie jest w stanie dobrze przygotować się na 2 mistrzostwa w roku, chyba że te były by jakoś sensownie rozmieszczone w kalendarzu. A są jeszcze inne bardziej lub mniej prestiżowe zawody. Dlatego MŚ będą co dwa lata a w pozostałych latach mistrzostwa Europy albo coś podobnego.
Adam
Zgadzam się, że miało by to sens, ale to będzie chyba jednak osobna impreza:
The pinnacle of this partnership will be the new biennial IAAF World Trail and Mountain Running Championships which will be introduced in 2021.
. Co dla IAAF też ma sens, bo będzie łatwiej wybrać kraj organizatora oraz sprzedać kolejne prawa do transmisji.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Sikor
Tak. I to bardzo dobrze. Nikt nie jest w stanie dobrze przygotować się na 2 mistrzostwa w roku, chyba że te były by jakoś sensownie rozmieszczone w kalendarzu.
To jasne, tylko wydaje mi sie, ze naturalne byloby polaczenie 2 imprez i rozgrywanie MS co roku. Stad moje zdziwienie.
A są jeszcze inne bardziej lub mniej prestiżowe zawody. Dlatego MŚ będą co dwa lata a w pozostałych latach mistrzostwa Europy albo coś podobnego.
Formula coroczna jak w wiekszosci innych przypadkow (dyscyplin) bardziej do mnie przemawia, ale ok.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wydaje się, że chcą pozostać przy formule sprawdzonej przez IAAF w konkurencjach stadionowych.
Zastanawiałem się właśnie, że w nieco podobnym kolarstwie szosowym MŚ są co roku, dzięki czemu mamy więcej mistrzów świata. Ale różnica jest taka, że w kolarstwie w różnych latach są różne trasy i mniej więcej wiadomo, kto nie będzie miał szans na tytuł w danym roku. Więc tak wirtualnie dla niektórych zawodników w niektórych latach MŚ de facto nie ma, mogą jechać co najwyżej jako pomocnicy. No i długość zawodów jednak jest mniejsza niż w przypadku biegu na 100 km.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i mam nadzieję, że dzięki temu zawodnicy zostaną objęci systemem ADAMS.
ODPOWIEDZ