zmienne tarcze, kolory wskazówek, słuchanie muzyki itd. o takie dodatkikeiw pisze:
Tak w ogóle to o jakie "duperele" chodzi?
![oczko :oczko:](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
keiw pisze:Pyth0n - powinieneś wyraźnie zaznaczyć, że masz zegarek z pierwszej serii.
W nich baterie były wadliwe.
ogólnie zegarek polecam jak komuś nie zależy na duperelach
Może masz rację. Przy mapie na bank kolory się przydadzą. Ja nie jestem do tych kolorów aż tak negatywnie nastawiony. Jeżeli to będzie dobrze zrobione to szybko i ja się przestawię. generalnie na bank za rok, dwa nikt nie będzie już robił zegarków monochromatycznych. Widać trend. Mnie brakuje na przykład automatycznego włączenia ekranu z danymi przy podniesieniu na przykład ręki. Często biegam po ciemku i muszę włączać podświetlenie przyciskami. Wkurza mnie to. Miałem to w smartwatchu i się sprawdzało.keiw pisze:Mnie też takie dodatki nie kręcą. Oczywiście gdyby były, to zawsze zwiększyłoby grono zainteresowanych osób, ale zapewne też podbiłoby znacznie cenę.
W następcy oczekiwałbym:
- nowego, kolorowego i wyraźnego ekranu
- możliwości wgrywania map i dobrego prowadzenia po ścieżkach, super gdyby można dodawać punkty kontrolne - prowadzenie po waypoints
- wymienialnej baterii
- dodatkowy pomiar pulsu z nadgarstka
- zachowania funkcji HeartTouch i lapowania poprzez uderzenie w tarczę
- pełnej funkcjonalności przy współpracy ze Strydem: dołożenie stref mocy, pobieranie wszystkich danych ze Stryda
- barometr i aGPS + Galileo
TomiLee26 - kolory bardzo pomagają przy nawigowaniu i tego mi brakuje. W czasie normalnego treningu brak kolorów zupełnie nie przeszkadza.
no i jeszcze Running Indexkeiw pisze:Jak biegasz z pasem to do tego masz funkcję HeartTouch. Ja mam do niej przypisane właśnie podświetlenie tarczy.
Jeden ruch ręką i już wszystko widać.
Podświetlenie (okrążenia) mam ustawione co kilometr. Częstsze komunikaty tylko by mnie wkurzały. Jednak ruch zegarkiem w kierunku twarzy byłby najlepszym rozwiazaniem. HeartTouch nie próbowałem. Przetestuję. Działa w M400 ?Pyth0n pisze:no i jeszcze Running Indexkeiw pisze:Jak biegasz z pasem to do tego masz funkcję HeartTouch. Ja mam do niej przypisane właśnie podświetlenie tarczy.
TomiLee26 pisze:Podświetlenie (okrążenia) mam ustawione co kilometr. Częstsze komunikaty tylko by mnie wkurzały. Jednak ruch zegarkiem w kierunku twarzy byłby najlepszym rozwiazaniem. HeartTouch nie próbowałem. Przetestuję. Działa w M400 ?Pyth0n pisze:no i jeszcze Running Indexkeiw pisze:Jak biegasz z pasem to do tego masz funkcję HeartTouch. Ja mam do niej przypisane właśnie podświetlenie tarczy.
Zgadza się.keiw pisze:TomiLee26 - przecież to jest wątek o V800 nie pisałem o M400, tam wiem, że nie działa