no widzisz, drwisz... a sam mylisz pewne pojęcia...Kangoor5 pisze: No widzisz, drwisz a nawet nie znasz podstawowej terminologii. Substancje obecne w produktach fermentacji, jak ogórki czy kapusta kiszona, nazywa się postbiotykami, więc o nich autorzy nie pisali. Co skłania mnie do zadania ci tego samego pytania co w zeszłym tygodniu: po co ci było to czytanie wielu książek, oglądanie seminariów, poszerzania horyzontów, otwieranie umysłu, skoro na koniec robisz z siebie ...... na forum.

tłumacząc - probiotyki żywiąc się prebiotykami zostawiają „produkty odpadowe”, które nazywają się postbiotykami
jogurty, kefiry, maślanka, kiszonki (np. z kapusty, ogórków, buraków, itp), kombucha, kwas chlebowy - zawierają PRObiotyki
jest coraz więcej opiniii, że "większość czynności immunomodulacyjnych bakterii (probiotyków) wiąże się z działaniem ich metabolitów (postbiotyków)”
jednak czasami czytanie się przydaje...
