"Poidełka" dla warszawskich biegaczy. :)

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

https://wpolityce.pl/polityka/406611-ja ... a-biegaczy
Tak to tutaj wrzucę. :)

PS. Dla pełnego obrazu - 33-letni Jaki kosi dyszkę w 1h06 - szacun! :)
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegacz + :hahaha:
"Life can pull you down but running will always lift you up."
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Zly jestem na Ciebie jarjan. Przez Ciebie i Jakiego mój pies zagryzł małego jeża.
No ale trudno.

Bedziemy mieli ubezwłasnowolnione sądy ale za to będą poidełka, coś za coś. Pasuje mi, fajna zamiana, zawsze mi tych poidełek brakowało a te sądy to niewiadomo po co, w życiu przed sądem nie stawałem.

Ale nie wiem czy z tym czasem na dychę to na poważnie, że dobrze? 56 letni Tusk pięć lat temu łamał 50 minut a ostatnio w jakims biegu w Belgii na 20 km chyba poniżej 2 godzin pobiegł. Sorry, że to wyglada na od razu na jakiś polityczną kontrę ale poprostu nie znam innych polityków którzy biegają. A, no jest Borys Budka ale on to inna liga.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bieganie (ogólnie sport) ostatnimi czasy zrobił się modny wśród celebrytów, polityków.

Adam Hofman już wyleciał z polityki ale sport mu służy - zdecydowanie lepiej wygląda :oczko:
http://polskabiega.sport.pl/polskabiega ... dwaga.html
Wyniki można sprawdzić na enduhubie rocznik 1980.

Przykładów polityków biegaczy jest na pewno sporo. Zapewne nie wszyscy robią z tego "szum medialny".

Wiem jeszcze o Grzegorzu Kołodko i Wojciechu Olejniczaku.

Co do różnych ułatwień dla biegaczy, to chyba dobra inicjatywa, ale niestety z oprawą polityczną nie będzie dobrze nam to "wchodziło". :oczko:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hoffman to prawdziwa dobra zmiana. Bez ironii.

Obrazek
Obrazek

A tego poznajecie?

Obrazek

:hej:
"Life can pull you down but running will always lift you up."
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pomysł z cyklu: zaoferujmy coś biegactwu, bo ono tez może pójść głosować. Po wyborach się zapomni, tak jak inny kandydat po zwycięstwie zapomniał o do niczego mu już niepotrzebnych frankowiczach. A nawet jak nie, to i tak przecież za wszystko płacą podatnicy.
jarjan pisze:[PS. Dla pełnego obrazu - 33-letni Jaki kosi dyszkę w 1h06 - szacun! :)
No rzeczywiście. Trzeba mocno dbać o siebie i orać na treningach, żeby organizm zdrowego chłopa, w najlepszym dla wysiłku długodystansowego wieku był w stanie "wykręcić" taki wynik. Rzeczywiście, obraz już jest pełny :hahaha:
keiw pisze:Przykładów polityków biegaczy jest na pewno sporo. Zapewne nie wszyscy robią z tego "szum medialny".

Wiem jeszcze o Grzegorzu Kołodko i Wojciechu Olejniczaku.
Np. Borys Budka z wynikiem 2:39:03 w maratonie.
Co do Hofmana, dla kogoś, kto pamięta jego popisy jeszcze zanim wyrzucili go z polityki, jego obecne paplanie nie jest żadnym zaskoczeniem. Jak wtedy tak i teraz wyniki ma mizerne, za to w swoim mniemaniu jest bohaterem i super gościem.
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jaki - to nawet 1h09/10k - przeceniłem go:
http://enduhub.com/pl/jaki-patryk/konco ... 5,9054258/

Co do Hoffmana - to widziałem go na paru biegach, na Śnieżkę biegliśmy nawet koło siebie długi czas, podobnym tempem. Co się rzuca w oczy to - pełen wypas sprzętowo-odzieżowy - najdroższe, najnowsze modele najlepszych firm, żadnych kompromisów. Wszystko sprawiało wrażenie jakby na godzinę przed startem poobcinał metki. Na niewinną 2xŚnieżkę tachał na sobie jakieś 6 tysięcy zł (+/-), połowa to zegarek.

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o poidełka w Warszawie, to w budżecie partycypacyjnym w 2017 roku (czyli na rok 2018 - wydaje mi się) wygrały projekty "Pij Warszawo" i takie poidła staną albo już stoją. U nas w Parku Przy Bażantarni (tu organizujemy parkrun na Ursynowie) stoi poidełko już ponad rok i korzystamy z niego bardzo chętnie.
A zatem nie jest to jakiś nowy pomysł.

http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/ ... id,tm.html
JFP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:Jeśli chodzi o poidełka w Warszawie, to w budżecie partycypacyjnym w 2017 roku (czyli na rok 2018 - wydaje mi się) wygrały projekty "Pij Warszawo" i takie poidła staną albo już stoją. U nas w Parku Przy Bażantarni (tu organizujemy parkrun na Ursynowie) stoi poidełko już ponad rok i korzystamy z niego bardzo chętnie.
A zatem nie jest to jakiś nowy pomysł.

http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/ ... id,tm.html
Jak czytam problemem jest nie to czy poidełka sa potrzebne, ale to jaka władza je stawia. U nas w Gdańsku postawiła je ta "dobra", bo poprzednia, od Jelitkowa aż do Brzeźna i nikt się ich nie czepia! :hahaha:
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W takie lato jak to w tym roku bardzo by się przydały. I moim zdaniem MPWIK powinen je stawiać w ramach promocji "Pijmy kranówkę". Ile osób by się napiło na ulicy, a potem pomyślało, że skoro można podczas treningu, spaceru, to w domu też można?
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
ragozd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:57
Życiówka w maratonie: 2:45:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Balcerowicz jeszcze trochę biegał ;) I ministrowie sportu, ale to z definicji ;)
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy :)
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mimo, że brzmi to jak żart najpodlejszego sortu (sic!) - Krycha Pawłowicz w młodości uprawiała lekkoatletykę, w tym biegi. :)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Grzegorz Kołodko na pierwszym maratonie w Krakowie wykręcił 4h i 50 parę minut. Wstydzić się nie musi.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

JFP pisze:Jak czytam problemem jest nie to czy poidełka sa potrzebne, ale to jaka władza je stawia.
W krajach wysoko cywilizowanych nie myśli się o takich ludziach jak o jakiejś "władzy" lecz jak o kimś, komu daje się kilkuletni kontrakt na zarządzanie miastem czy państwem, zaś samo określenie "władza" to obywatele słyszeli pewnie ostatnio w szkole na lekcji historii. I to właśnie ta postfeudalna mentalność jest naszym problemem, a nie jakieś poidełka albo kto je stawia.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Jeszcze biega Stanislaw Karczewski. Z jakies pol poku temu w RadiuZet chwali sie przebiegnieciem 17km. Obiecywal na szescdziesiate ktores urodziny pokonac szescdziesiat iles kilometrow. Nie wiem czy to nie mialo byc w tym roku z okazji 100 rocznicy niepodleglosci czy na 65 urodziny. Ambitne plany.
"Nasza wladza ukochana" zmienila cos ostatnio zdanie na temat biegaczy. Do niedawna bylo to lewackie biegactwo, teraz chyba potrzebuja glosow. :hahaha: :hahaha:
ODPOWIEDZ