Halo Kledzik

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
blablapunktde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tja tja tja Kle dzik 4:40/km zgadza sie??? nie moge tego ocenic... do tego brakuje mi porownania z innymi twoimi testami na 12 min... rakieta nie jestes i ja pewnie z prawie z 30kg na plecach nie bylbym szybszy.... hehhehehe
walcz zchudnij (bo sie nie zmiescisz do spodenek)hehehe
ja osobiscie nie robie zadnych testow :-).. od czasu do czasu laktat albo spiroergonometrie
w twoim przypadku niezly bylby pomiar Fettu. Do tego nadaja sie w naszym przypadku tylko i wylancznie eee kleszcze ktore jak Zange...Fettmesser w kazdej Aptece za kilka groszy dostaniesz.. pomiary przez impedancje sa do dupy. :->
PKO
Awatar użytkownika
blablapunktde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tja tja tja Kle dzik 4:40/km zgadza sie??? nie moge tego ocenic... do tego brakuje mi porownania z innymi twoimi testami na 12 min... rakieta nie jestes i ja pewnie z prawie z 30kg na plecach nie bylbym szybszy.... hehhehehe
walcz zchudnij (bo sie nie zmiescisz do spodenek)hehehe
ja osobiscie nie robie zadnych testow :-).. od czasu do czasu laktat albo spiroergonometrie
w twoim przypadku niezly bylby pomiar Fettu. Do tego nadaja sie w naszym przypadku tylko i wylancznie eee kleszcze ktore jak Zange...Fettmesser w kazdej Aptece za kilka groszy dostaniesz.. pomiary przez impedancje sa do dupy. :->
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from blablapunktde on 11:14 pm on Mar. 7, 2003
Fettmesser w kazdej Aptece za kilka groszy dostaniesz...
Nigdy nie slyszalem o takim urzadzeniu. Jak to dziala i do czego mogloby mi sie przydac?

kledzik
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A mnie wychodzi, że przebiegnięcie 2731 m w tescie Coopera daje średnią prędkość 4:24 min/km :taktak:
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Dawidek on 8:37 am on Mar. 8, 2003
A mnie wychodzi, że przebiegnięcie 2731 m w tescie Coopera daje średnią prędkość 4:24 min/km :taktak:
Masz Dawidku racje :taktak: 4.24 min/km. Acz blabla nie popelnil duzego bledu. Podal czas w minutach i dziesietnych minuty, zamiast minutach i sekundach. 4 minuty i 24 sekundy = 4 minuty i 4 dziesiate (lub 40 setnych)

kledzik
Awatar użytkownika
blablapunktde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@ Dawidek zapraszam na Paraolimpic...
@Kledzik o ile sie poprawiles??
to urzedzenie mierzy Fett  :-)

hahha przeczytalem dopiero teraz wypociny tych 25% obywateli EU hahahaa .. na stronie 2..3..
no coz... jestem za tym aby wprowadzono napisy na chlebie i nnych artykolach spozywczych: nadmierne zarcie powoduje otylosc :->,  
a z drugiej strony podobnie jak z kandydatami na raka...(palaczami) ubezpieczenia jezeli nie miescisz sie w granicach BMI Homo Sapiens Recens.. odpowiednio podniesc. Podobnie za miejsca w Samolotach, buty, odzierz.
Widziales biegajaca krowe??? Ten ped tlusciochow do biegania... jest spowodowany z pewnoscia bledami (zamiezonymi mysle) lekarzy i producentow.. pamietasz jeszcze  na pewno te wypowiedzi ach Tluszcz ma tylko 7T Kcal jest spulchniony spolchniaczami...( Madame Caryca tak na marginesie przbiegla ta panienka jakijs dystyns w czasie tak zalosnym jak Omcia spieprzajaca z Altenheimu.. juz widze reakcje Katechetek tutejszych...., czy chcecie czy nie sport to RYWALIZACJA) spala sie jak papier pod warunkiem ze biegasz ponizej 2mmol w twoim przypadku 70% also ca.120 uderzen (Dawid skontroluj... wypowiedzi Pana Ryszarda)
i co???? rozumiem ze nie masz Polarka i nie morzesz kontrolowac Pulsu :-) .... ale w zasadzie wyglada to inaczej.... jestes praktycznie (czych chcesz czy nie) ciagle tak samo tlusty.. sorry 4% sa smiechu wart ... mam nadzieje ze nabijasz mnie w butelke..z tymi 4%... hehehhee

Racjonalniej byloby najpierw schudnac (odpowiednia Dieta, moze Glodowka??? a nastepnie...ja BMI jestw zielonym kregu.. Aqua Jogging, Fahrrad, etc) und zum schluss Marathon
wiekszosc robi na odwrot: i co?? zdychaja z powodu, kolan, kregoslupow etc powodujac spustoszenie w Ubezp., w Firmach, w towarzystwie (najpierw smierdzial, a potem smierdzial i stekal...kto to lubi)...itd itd...
Amen :-)
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Blabla, chudnac zbyt szybko jest bardziej niezdrowo niz tyc. To fakt, ktory nie podlega dyskusji.

Czy jeden kilogram na tydzien -w moim wypadku- to duzo czy malo? Wydaje mi sie w sam raz.

Ruszam sie (tzn. biegam, plywam, jezdze na rowerze, itp.) tyle samo co dawniej. Jem jednak mniej. Oswiec mnie prosze dlaczego od ograniczenia jedzenia, nie stracilem tluszczu, tylko wode - jak twierdzisz.

Jezeli nawet twa teoria o tym, ze kledzik nie chudnie tylko jest coraz bardziej suchy jest prawdziwa - nic mnie to nie obchodzi. Chce mniej wazyc! Czy zas za kilka miesiecy 80-kilogramowy kledzik bedzie skladal sie glownie z wody czy tluszczu, jest dla mnie bez znaczenia.

Towarzysz Lenin napisal i powiedzial cala mase wierutnych bzdur. Jedna jego wypowiedz jest jednak godna zacytowania: "Teoria, ktora nie sprawdza sie w praktyce jest falszywa". Pamietasz swoje teorie na temat naszego warszawskiego kolegi grubcia i jego wagi? Minelo od tego czasu juz pol roku. Nic nie slyszalem aby grubcio wazyl 100kg lub jeszcze wiecej jak mu prorokowales. "Teoria, ktora nie sprawdza sie w praktyce..."

Jak wiesz, ostatnio w Niemczech glosniej jest o duzych sumach wydawanych przez kasy chorych na leczenie urazow sportowych niz schozen spowodowannych nadwaga. Uwazaj aby tobie nie podwyzszyli skladki...

Temat wagi kledzika proponuje wreszcie zamknac i powrocic do niego w czerwcu. To prawda, ze sam zaczalem. Jednak ostatnio czuje sie troche nieswojo gdy publicznie rozmawiamy o tlustym tylku, wielkim brzuchu, niespalonym tluszczu i odparowanej z biednego kledzika wodzie.

kledzik
Awatar użytkownika
blablapunktde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przed polrokiem nie miales pojecia co to sa buty do biegania i kustykales tu i tam ...a teraz zgrywasz sie doswiadczonego zawodnika hhehehe
i stad moja teorie biegasz od 6 miesiecy.... pierwsze co tracisz-> H2O (kazdy grubas powie nie prawda..., widziales alkoholika ktory pije??? hheeheeehe  alles klar)
sprawa jest jasna-> 1kg na tydzien jest ok. ale ten ostatni powinien byc 6 wochen przed marathonem.... i nie wiecej niz 8kg...w roku. :-)
Z tymi problemami w kraju ...wlasnie popierasz moje zdanie.... gdyby nie BMI 30 meczyl sie z bieganiem liczba ta zmienilaby sie radykalnie w kierunku 0
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Blabla przyznaje, ze pol roku temu otworzyles mi oczy. Byc moze bez ciebie do dzisiaj bym biegal w tenisowkach. Musze przyznac, ze czasami czytajac twe teksty rozne mysli mi do glowy przychodza, jednak za te porady z butami i wiele innych bede tobie dozgonnie wdzieczny.

Chyba nie ma sensu abym cie przekonywal, ze biegalem dlugo zanim cie poznalem (acz w zlych butach, nie wiedzac co to interwal, a co tetno max.) ?

Naprawde sprawiam wrazenie, iz zgrywam doswiadczonego zawodnika? To dobrze, czy zle?

Pozdrowionka ze slonecznej Bawarii

kledzik
Awatar użytkownika
blablapunktde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i to bylo dla mnie pelne zaskoczenie..... nie masz kontaktu z tubylcami??? :-)
tutaj tematy te sa ogolnie znane... szczegolnie jak sie biega..... nawet na Bayeràch
...sam ocen czy to dobrze czy zle .. (co sadzisz o wypowiedziach papieza o rodzinie i zyciu sexualnym) :->
na razie jestem online :-( musze skonczyc homepage dla mojej malej :-)... apozy tym nie mam slonca :-( wczoraj w nocy spadl nawet snieg...... naja egal ja wale dzisiaj na Kole :-)
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czytujesz blabla "Condition" ? W najnowszym numerze podaja statystyke kontuzji sportowych w Niemczech. Jest ich co roku ok. 1,5 miliona! Oczywiscie chodzi tylko o te zgloszone, lekarze nie wiedza pewnie o drugich tylu. 72% to urazy nog (glownie kolana i staw skokowy), 22% ramiona, 5% tulow i 1% glowa. Oczywiscie u biegaczy proporcje sa inne.

Nie demonizowalbym zagrozenia plynacego z wagi, pod warunkiem ze grubas tylko powolutku truchta. Duzo niebezpieczniejsze od wagi jest dla stawow bieg "na pelen gaz" . Jestem swiezo po lekturze "Laufen. Grundlagen des Ausdauersports". Autor (Carl-JĂźrgen Diem) twierdzi, ze obciazenia w czasie biegu wzrastaja proporcjonalnie do wagi. Czyli stawy, sciegna itp. 100 kg biegacza sa 2 razy bardziej obciazone niz 50kg. Obciazenia wzrastaja jednak do kwadratu gdy zwiekszamy predkosc. Tzn. jezeli biegniemy dwa razy szybciej, obciazenia wzrosna czterokrotnie. Jezeli biegniemy 3 razy szybciej, obciazenia wzrosna dziewieciokrotnie. Oczywiscie najgorsze co mozna sobie wyobrazic to 100kg zawodnik, biegnacy 3 razy szybciej niz jego 50 kg kolega. Obciazenia grubaska beda 18-krotnie wieksze! Reasumujac nie jest powiedziane czy moje kolana sa bardziej zagrozone od twoich, jezeli ja biegne "swinskim truchcikiem", a ty przmkniesz kolo mnie jak strzala.

Gdzie ty mieszkasz, ze pada u ciebie snieg? W Alpach?

kledzik

PS. Z tubylcami mam rzeczywiscie utrudniony kontakt. Tylko nieliczni mowia po niemiecku, a ja jakos nie moge nauczyc sie bawarskiego :oczko:
Awatar użytkownika
blablapunktde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to co napisales nie zmienia faktu ze najpierw nalezy tluszcz wyssac do normalnego BMI a nastepnie zabrac sie za bieg...
mysle ...sa twoje kolana bardziej zagrozone od moich :-) tak chciales to podsumowac.... i to z wielu innych przyczyn niz waga..(adaptacja, sposob odrzywiania sie :-)) itd.
i porownanie na zasadzie Vmax. nie moze tu (w praktyce) funktionowac (moj trocht to predkosc maxymalna grubaska, trucht Grubaska hahaha to jego predkosc max. i jezeli ja przebywam 3-5% w max grubasek 98% i jest kwasny jak cholera (la laktata)dlatego poronanie ktore przytaczysz to teoretyczne blabla :-)...... zobacz co sie dzieje jak tluscioszek biegnie z gory na dol??? co na to Carl Diem??? 1% spadu x1000???

Nie nie czytuje zadnych gazet, czasopism .wszystko co potrzbuje dostaje on line :-)
.....no wlasnie mamy 1,5mln.... i tendencja rosnie -> bledy .... foruje sie na calego atletyczny sposob zycia wyglad i to sa skudki uboczne.grubaski biegajai biegaja.... hahahaha... czasami latem...jak lece np. na Hoch Gratt to sa Korki :-) ..... grubaskow...:-(
i czesto z pieskami (er tut nix) hehehe
no ja zamiast szukac argumentow...(chcesz mnie przekonac ze bieganie feciarow to zdrowie)..i je tu przytaczac...skocz pobiegac :-)
ja tez mieszkam w miejscu gdzie mowi sie gwara...ale ona jest domena tylko pewnych warstw spolecznych (to doswiadczenie zrobilem b.szybko.... tu jezeli chcesz po nemecku to musisz o 5:00 juz w lesie na spotkaniu byc wtedy biegaja no.... ludzie ktorzy nie tylko grundausbildung maja :-) rozgladnij sie!!! etc etc

poza tym jak mowilem mieszkalem tez w twojej okolicy..
i dla mnie jedyn plaga tam byly Zecken (Edmund i jego Muschi byl nieznany :-))
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

blabla
Mam nadzieje, że zaprezentujesz nam ten Homepage który robisz dla Twojej małej ???
Awatar użytkownika
blablapunktde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

obawiam sie cenzury...... ale morzemy sprobowac :-p
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post