co by tu wszamać?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

. I szukam wlasnie czegos takiego do jedzenia jak Grubcio....
Grubcio uważaj :hahaha:
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
PKO
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moja dieta w pracy to codzienniej jakies owocki typu jabłko,banan, pomarańcza czy mandarynki(przeważnie ze 2 dziennie), ostatnio zażeram się też surowym selerem naciowym. Oprócz tego jogurcik albo jakiś serek - choć w sumie po jogurtach mam dziwne burczenia w brzuchu. Dużo gorsze burczenia mam jednak po firmowych obiadach, więc odpuszczam je sobie, zastępując jakimiś kanapkami - bułki z czymś,co mi wpadnie pod rękę,  serek itp. Ogólnie wchłaniam tego całkiem sporo. A ostatnio odkryłem shake'i Knorra - zalewa się to mlekiem i powstaje taka mleczno-zbożowa brejka, kubek tej mieszanki potrafi mnie trzymać pół dnia - warto chyba spróbować, jak na tego typu rzeczy nie ma to specjalnie wielkiej dawki konserwantów itp..

A dziś moja dieta jest kompletnym zaprzeczeniem tego co powyżej - bo byłem w nocy na "Władcy Pierścieni", jestem potwornie niedospany, a robić kanapek mi się zupełnie nie chciało.

Fredzio, zazdroszczę tej nauki gotowania ;) - choć w sumie to i bez sobie IMO całkiem nieźle radzę...
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from Pit on 10:35 am on Jan. 30, 2003[br
Grubcio uważaj :hahaha:
Pit.....................:bum:
skrot myslowy zawsze trzeba przekrecic;)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ciekawe czy Grubcio z kolei szuka czegos takiego do jedzenia jak ... Caryca ? :taktak:
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Boniq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from wirek on 8:15 am on Jan. 30, 2003
Moje typowe jedzenie w pracy (szczególnie gdy żona wyjeżdża:(  ) to kawa i bułka z masłem. Ale jak słyszę o wypadkach w czasie żniw, to chyba zrezygnuję z bułek
A jeśli kawa jest zbożowa, to w pracy czeka Cię już tylko... praca.
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja nie zjadam ssaków... ;)

odnośnie delfinów - zawsze sprawdzam czy na puszce jest taki symbol delfina to znaczy że połowy były prowadzone w sposób bezpieczny dla delfinów

najlepiej byłoby i tych tuńczyków nie zjadać... - niedaleki jestem od takiego postanowienia.

z tym bez* bez* bez* to chodziło mi o to żeby znaleźć przepis na coś smacznego i prostego a zarazem bez potrzeby pitraszenia jak w wypadku soczewicy i soi (ostatnio udało mi się zrobić domowe tofu) i co ważne czasem podczas dłuższych biegów bez błonnika - nie zawsze są krzaczki ;)

sos z mojego poprzedniego przepisu można zastosować np jako wkładka do omletu - wtedy polecam więcej bazylii

hm przychodzi mi do głowy jakaś kombinacja z jajkami, białym serem i oliwkami, będę eksperymentować podczas weekendu :)
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Grubcio : cale szczescie :) :taktak:

a ja mam takie pytanie do znawcow:
Jak przyzadzic tofu? mam taka biala mase, wczesniej zawsze w sklepie byly brazowe kawalki ( jakos tam przyrzadzone- dobre!) a teraz tego nie moge dostac.....

(Edited by caryca at 2:45 pm on Jan. 30, 2003)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moja zona od niepamietnych czasow zazera tofu z zalewa sojowa
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja mogę podrzucic szczegółowy przepis, ale mam go w domu, na szybko polecam www.hotbot.com i wyszukanie ciągu znaków - "preparing tofu"

no i podaję - chyba ten link wystarczy, popatrzyłem jeszcze raz na inne i w sumie nie są jakieś bardziej odkrywcze a za to gorzej wyjaśniają sam proces przygotowywania:
http://www.tofu.com/whatis.html
zamiast soli morskiej można uzyć kwasku cytrynowego :)

(Edited by grubcio at 8:37 pm on Jan. 30, 2003)
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzikuje, moze tym razem uda mi sie przyzadzic??? Jakos soja traktowalam i nadal bylo paskudne......
Scoco
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Do pracy w pudeleczku i do mikrofali. A co? Najpierw nastawiam makaron, lub kuskus. Potem paluszki rybne pokrojone w kostke na rozgzana patelnie z lyzka oleju. Po krotkiej chwili potrzebnej aby ryba sie rozmrozila (~1.5min) dodaje warzywa wedle upodobania (ostatnio zagustowalem w niby wok-mixach), podlewam lekko sosem rybnym i znow nie za dlugo, zeby warzywa sie tylko lekko poddusily. Makaron czy kasza akurat jest gotowy - odcedzam, pakuje na patelnie - wymieszam tylko i do pudelka. Calosc gotowa w ~10-15min. Mozna podobnie z filetow z kurczaka, tylko ze zamiast sosu rybnego idzie sos sojowy. Smacznego :)
Scoco
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wy tu gadu gadu o żarciu, a ja właśnie wróciłem z biegania. :usmiech:
sisi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

specjalnie dla grubcia bezsojowo , bezmiesnie i wysokobialokowo , a co jak sie bawic to sie bawic... a wiec tortilla tzn podam 2 wersje oryginalna i 2 taka troche oszukana tzn dla tych co nie chca przytyc i potem obciazc niepotrzebnie kolan:)
wersja tuczaca i pyszna : nalezy wziac ziemniaki obrac i pokroic w plastry , lekko posolic, nastepnie usmazyc na oliwie z oliwek tj frytki zeby byl lepszy smaczek mozna podsmazyc cebulke drobno posiekana razem z ziemniaczkami, wszystko odsaczyc na bibule zeby nie bylo zbyt tluste, nastepnie dodac wysokowartosciowe bialko tj jajka kurze dodac w takich proporcjach zeby jaja przewazaly nad ziemniakami,  nastepnie  wylac mase na patelnie i smazyc na wolnym ogniu tj omlet, przerzucenie tortilli wymaga pomocy duzego talerza lub 2 patelnii,
wersja light zamiast smazyc ziemniaki ja je gotuje i pozniej smaze na minimalnej ilosci oliwy z oliwek,
wersja dla maniakow  zdrowej zywnosci: dodac szpinak jest pycha, a dla kompletnych maniakow posilkow wysokobialokowych mozna uzyc samych bialek jaj kurzych. powodzenia, acha hiszpanie to jedza jako samo danie lub wkladaja do bagietek uprzednio nasmarowanej oliwa z oliwek i natertej pomidorem pycha.
sisi
sisi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

a jeszce mi sie przypomnialo ze dla os ktore maja mikrofale w pracy prostym  rozwizaniem sa zupki kremy tj bierze sie ulubione warzywka gotuje zeby byly miekkie w b malej ilosci wody, nastepnie dodaje sie serki topione wszystko miksuje i wychodzi fantastyczna zupa przyrzadzenie i sprzatniecie nie zajmuje wiecej niz 30 min. podgrzanie 2 i mozna jesc z graznkami sama na zimno i cieplo jak kto chce i zdrowe i pelne witamin jak ktos ma niedosyt biala to sie robi wersje rybna ze wszystkim gotuje sie tolpyge , badz dorsz i jest zupka rybna smacznego
sisi
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

brzmi bardzo przyjemnie. dzieki sisi.
czy jest opcja bez jajek?
od czasu rozpoczecia tego watku nie jem ryb, a jajka takie w wersji nieprzetworzonej ze sporą trudnością...

ps. i luv szpinak ;)
aaaa. skusze sie na wersje wysokoproteinową ze szpinakiem.  duużo  szpinaku.
(to pisalem ja, grubcio ;) )
SBBP.WAW.PL
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ