zmiana ruchu, także w jakimś stopniu na zmęczeniuRolli pisze:Wynik czy zmiana ruchu?charm pisze: Oczywiście, że trzeba będzie zapierdzielać, ale - myślę, że to realne
Wysłane z Tapatalka
zmiana ruchu, także w jakimś stopniu na zmęczeniuRolli pisze:Wynik czy zmiana ruchu?charm pisze: Oczywiście, że trzeba będzie zapierdzielać, ale - myślę, że to realne
Wątpię. Zmiana ruchu z typowego wyciskania na odbijanie jest tak duża, że prędzej się zatrzyma i nie dobiegnie niż powróci do poprzedniego stylu. Nawet dramatyczne zwolnienie nie będzie równoznaczne z powrotem do dawnej biomechaniki. W rok można wdrukować dużo nawyków, które wymazują poprzednie.barcel pisze:Zakładamy, że uda się Roberta skorygować i opanuje on prawidłowy ruch. Niestety na ostatnim km podczas biegu będzie już bardzo zmęczony i automatycznie wróci do swojego obieganego przez lata stylu.
yacool pisze: Wątpię. Zmiana ruchu z typowego wyciskania na odbijanie jest tak duża, że prędzej się zatrzyma i nie dobiegnie niż powróci do poprzedniego stylu. Nawet dramatyczne zwolnienie nie będzie równoznaczne z powrotem do dawnej biomechaniki. W rok można wdrukować dużo nawyków, które wymazują poprzednie.
Dzięki Robert. Na tą chwilę nie zależy mi na wynikach więc na spokojnie mogę dać sobie pół roku na pracę nad techniką, obieganie się z nią i zrzucenie wagi. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to na jesień zrobię szybki trening pod dychę i zobaczę co z tego wyjdzie. Wtedy będę mógł wyciągać wnioski.Roba pisze:Tomek ładna poprawa ruchu, to musi przełożyć się na polepszenie wyników już wkrótce
https://www.facebook.com/editeamzgorzelec/
Lepszy rydz niż nic i zawsze można sobie pooglądać i porównać takie filmiki. Ale jak już mówił barcel i nieraz sobie komentowaliśmy różne filmy: potrzebny jest element stresu i zmęczenia na zawodach. Takie pozowane scenki, to typowa ustawka pod kamerę.Skoor pisze:Tamten film robiony rok temu pokazuje raczej drogę w szukaniu ruchu. To była taka ślepa uliczka i generalnie "stale" tak nie biegałem. Jeślibyśmy chcieli porównywać to musielibyśmy porównać ten bieg i wyniki "na nim" robione:
https://youtu.be/LZd9QhSlt7E
Rudaa pisze:Spotkanie w Iten