Ciekaw jestem, jeśli planujesz, jak Ci pójdą trójki i czwórki treningowo. I chyba warto treningi szybsze od 4:00/km pobiegać w lżejszym bucie od Pegasusa
 Ciekaw jestem, jeśli planujesz, jak Ci pójdą trójki i czwórki treningowo. I chyba warto treningi szybsze od 4:00/km pobiegać w lżejszym bucie od Pegasusa 

Moderator: infernal

Polecam się przejść do dużego sklepu z bieżnią elektryczną i przebiec się w kilku modelach. Na naszym poziomie przy tempie 3:50, 3:40 już czuć różnicę między Pegasusami i butami startowymi (powyżej 4:20, 4:30 ja nie czuję). Sam - mimo kilkudziesięciu testów - nie znalazłem jeszcze swojego idealnego buta startowego, ale trzymam się różnych modeli Nike'a (niestety Zoom Streak jest na mnie zbyt wąski w podbiciu). Generalnie powinien być lekki i nie przeszkadzać w bieganiurolin' pisze:Myślałem nad jakimś treningowo startowym butem, ale nie mogę się wybrać gdzieś na przymiarki...
 czyli nie uciskać.
 czyli nie uciskać.Przeczytaj mój post sprzed półtora roku: viewtopic.php?p=866428#p866428Co do trójek lub czwórek to o jakich tempach myślisz? Bo takie odcinki to ja raczej pod progiem biegam.
 Oczywiście to zależy od Twojej psychiki, może jesteś pod tym względem silniejszy i tego nie potrzebujesz. Ja dzięki takiemu treningowi pobiegłem wtedy 5k w 18:36 czyli 3:43/km, więc szybciej od założeń, choć i tak słabo taktycznie, było gorąco, zjadłem za dużo i byłem przybity - przy lepszych warunkach weszłoby nawet 18:20.
 Oczywiście to zależy od Twojej psychiki, może jesteś pod tym względem silniejszy i tego nie potrzebujesz. Ja dzięki takiemu treningowi pobiegłem wtedy 5k w 18:36 czyli 3:43/km, więc szybciej od założeń, choć i tak słabo taktycznie, było gorąco, zjadłem za dużo i byłem przybity - przy lepszych warunkach weszłoby nawet 18:20.

I oczywiście tobie również życzę udanego startu :D
 I oczywiście tobie również życzę udanego startu :D

Bo i tak i tak będzie walka, a zawsze na półmetku lepiej dla głowy jak zobaczy chociażby 1sek naddatku aniżeli myślenie, że teraz trzeba niby mało, bo mało ale jednak przyśpieszyć.
 Bo i tak i tak będzie walka, a zawsze na półmetku lepiej dla głowy jak zobaczy chociażby 1sek naddatku aniżeli myślenie, że teraz trzeba niby mało, bo mało ale jednak przyśpieszyć.

#kamikaze
 #kamikaze