Zapisałem się na Dziesiątkę WROACTIV, ale tym razem nie będę miał szans i raczej szybko stracę z widoku Twoje plecy.
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
W jaki czas tam celujesz, będziesz chciał łamać 38 minut?
Moderator: infernal
Bo II zakres jest bardzo szeroki.j.nalew pisze:Jak biegałam po 4:57 10 km (49:30) - drugi zakres na w miarę dobrym samopoczuciu, to na zawodach pobiegłam 4 minuty szybciej, w tempie 4:33. 40 minut to będzie dla Ciebie za słabe, jeśli na treningu dychę robisz po 4:05, bo to na treningu było, tak?
Czym innym 10km na treningu z 2 przerwami po 1 minucie na światłach a czym innym zawody.j.nalew pisze:Jak biegałam po 4:57 10 km (49:30) - drugi zakres na w miarę dobrym samopoczuciu, to na zawodach pobiegłam 4 minuty szybciej, w tempie 4:33. 40 minut to będzie dla Ciebie za słabe, jeśli na treningu dychę robisz po 4:05, bo to na treningu było, tak?
Nigdy nie biegam ciągłego drugiego zakresu w miejscach, gdzie jest konieczne zatrzymywanie, zatrzymanie to spalony trening, są to albo wały, albo stadion.marek84 pisze:Czym innym 10km na treningu z 2 przerwami po 1 minucie na światłach a czym innym zawody.j.nalew pisze:Jak biegałam po 4:57 10 km (49:30) - drugi zakres na w miarę dobrym samopoczuciu, to na zawodach pobiegłam 4 minuty szybciej, w tempie 4:33. 40 minut to będzie dla Ciebie za słabe, jeśli na treningu dychę robisz po 4:05, bo to na treningu było, tak?
Po drugie... kto powiedział, że to był II zakres? Bliżej temu było do tempa HM niż M
167-187 to różnica 30s na kilometrze.j.nalew pisze:Nigdy nie biegam ciągłego drugiego zakresu w miejscach, gdzie jest konieczne zatrzymywanie, zatrzymanie to spalony trening, są to albo wały, albo stadion.marek84 pisze:Czym innym 10km na treningu z 2 przerwami po 1 minucie na światłach a czym innym zawody.j.nalew pisze:Jak biegałam po 4:57 10 km (49:30) - drugi zakres na w miarę dobrym samopoczuciu, to na zawodach pobiegłam 4 minuty szybciej, w tempie 4:33. 40 minut to będzie dla Ciebie za słabe, jeśli na treningu dychę robisz po 4:05, bo to na treningu było, tak?
Po drugie... kto powiedział, że to był II zakres? Bliżej temu było do tempa HM niż M
To był bieg na tętnie śr. 178, drugi zakres mam 167-187 (badanie wydolnościowe z oceną poziomu mleczanu).
Sam pisałeś, że drugi zakres jest szerokiRolli pisze:167-187 to różnica 30s na kilometrze.