Skoor - sala tortur
Moderator: infernal
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
A lato Muminków 

Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
- jacekww
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:27
- Życiówka w maratonie: 3:53:44
Tak jak piszesz - rekreacyjnie można biegać zawsze, do biegania rekreacyjnego z nastawieniem na wyniki trzeba już mieć spokojną głowę i ułożone wszystko dookoła w innym przypadku bezsensem jest się męczyć.
Powodzenia w planach życiowych, a jak zacznie brakować adrenaliny zawsze można wystartować.
Powodzenia w planach życiowych, a jak zacznie brakować adrenaliny zawsze można wystartować.
Blog - http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=55203
Komentarze - http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=55204
Biegam swoje, co nabiegam to moje...
Komentarze - http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=55204
Biegam swoje, co nabiegam to moje...
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
W tych warunkach zdrowotnych wynik jest moim zdaniem swietny, gratulacje
Lecz sie przede wszystkim, pozalatwiaj sprawy pozasportowe i wroc silniejszy

Lecz sie przede wszystkim, pozalatwiaj sprawy pozasportowe i wroc silniejszy

- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Kurcze jakaś choroba się zaczyna tutaj wdawać. Wpierw mihumor, teraz Ty. Niedobrze. Ale trzymam kciuki za poukładanie spraw i rychły powrót!
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
50km, niski przebieg tygodniowy, he, he, ale smieszne,Skoor pisze:Hmmm... Zamiast papierologii w pracy której nie chce mi się strasznie robić postanowiłem napisać co u mnie słychać.
W środę kończę antybiotyk. 6 tygodni i już mam dość. W zasadzie nie odczułem tej terapii jakoś na sobie. Czasem tylko pojawia się zgaga z niewyjaśnionych powodów, ale nic ponad to. W czwartek zrobię sobie morfologię bo pewnie mam teraz niedobory żelaza, vit B12 i co za tym idzie jestem bliski śmierci z powodu anemii.Coś tam sobie biegam, ale raczej spokojnie. Tempa powyżej 5/km, od czasu do czasu coś szybciej ale nie w dużych ilościach i na niskim około 50km przebiegu tygodniowym.

Czytam to i od razu wiem, ze po nastepnych kilku zdaniach sie podlamieZ nowości to wróciłem do pływania.

No i jak przewidzialem wyzej, zalamkaStaram się chodzić 3x w tygodniu. W poniedziałek, środę i sobotę. Początkowo w sobotę starałem się po pływaniu pobiegać, ale niestety po takim combo byłem raczej nie do życia. Przeniosłem więc sobotnie bieganie na piątek. W pływaniu w zasadzie mam większe postępy niż w bieganiu. Dziś przykładowo zrobiłem serię 10x100m dowolnym w 1:23 z przerwą do 1:45 i to było w zasadzie luźno.

Nie doluj, cholera, dzisiaj mam trening

Nic to, grunt to "zostan przy pilce". Przyjda jeszcze lepsze czasy. Zdrowiej wasc!Nawet mam jakieś plany biegowe, ale mocno luźne. Postanowiłem przygotować się do połówki w Rzeszowie na wiosnę biegając zmodyfikowany plan pod maraton Pfitzingera. W zasadzie to całe modyfikacje ograniczę pewnie na obcięciu długości wybiegań. Plan pasuje mi z tego względu, że się biega względnie mało i spokojnie, a obecnie jakoś nie mam weny do masochizmu
Chyba tyle. Jakieś wpisy od czasu do czasu będę robił, ale raczej nie liczcie na regularność jak do tej pory.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
50km to jeszcze porządne obroty. Wytrzymaj!
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Sikor, moj postep w plywaniu jest latwy bo podstawy nuz mam. To tak jak z moim kolega ktory za mlodu trenowal pod MD. Jednego roku zaczynal biegajac dyche w 47min, a po 12 miesiacach truchtania robi regularne 36min/10km 
Rolli, dzieki. Wytrzymywac wytrzymam bo te biegi sa baaaardzo lajtowe. Biegam sobie na tetno co skutecznie mnie haltuje gdy jestem podmeczony. Na wybieganiach nie przekraczam 75%HRR, a regeneracyjne biegam w okolicy 60%. Mam tez widelki na tempo gdyby tetno pozwalalo na szybszy bieg.

Rolli, dzieki. Wytrzymywac wytrzymam bo te biegi sa baaaardzo lajtowe. Biegam sobie na tetno co skutecznie mnie haltuje gdy jestem podmeczony. Na wybieganiach nie przekraczam 75%HRR, a regeneracyjne biegam w okolicy 60%. Mam tez widelki na tempo gdyby tetno pozwalalo na szybszy bieg.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Skromny jestes. To troche wiecej niz podstawy.Skoor pisze:Sikor, moj postep w plywaniu jest latwy bo podstawy nuz mam.
Wielu daloby sie pokroic za takie luzne tempo

Ale dopingujesz mnie, zeby jednak zagescic wizyty na basenie

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ono jest luźne jak na interwały 100m. Ciągiem nie wiem ile bym tak popłynął. 400m po 1:25 robię i to jest taki... hmmm... 2 zakres
Więc sądzę, że 400m na zawodach powinno wyjść w okolicy 1:20, może niżej, a może wyżej. Generalnie moja słabość tkwi w słabej sile ramion, natomiast nadrabiam techniką.

- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Przy plywaniu 3x w tygodniu wytrzymalosc silowa odbudujesz szybkoSkoor pisze:Ono jest luźne jak na interwały 100m. Ciągiem nie wiem ile bym tak popłynął. 400m po 1:25 robię i to jest taki... hmmm... 2 zakresWięc sądzę, że 400m na zawodach powinno wyjść w okolicy 1:20, może niżej, a może wyżej. Generalnie moja słabość tkwi w słabej sile ramion, natomiast nadrabiam techniką.

Technika wymaga duzo wiecej czasu i pracy (co ofc bardzo dobrze wiesz

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Pewnie, ale to jak we wszystkim, czy w pływaniu czy w bieganiu, aczkolwiek w pływaniu chyba ciężej.Sikor pisze:Technika wymaga duzo wiecej czasu i pracy (co ofc bardzo dobrze wiesz).
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
3x na tydzień by poprawić technikę i zaliczyć postęp to za mało, to wystarczy do pewnego momentu ale szału nie będzie. By coś urobić więcej trzeba 5x i jeszcze z trenerem popracować bo samemu techniki się nie poprawi niestety albo poprawi tylko do pewnego stopnia niektóre elementy co niestety niewiele daje. Przepaść w jakości pływania pomiędzy byłym zawodnikiem a amatorem jest znacznie większa niż w podobnej sytuacji w bieganiu. W bieganiu zdarza mi się wygrywać z ludźmi z przeszłością biegową, moja zona byłe biegaczki w wieku balzakowskim lała i leje regularnie. A w pływaniu to ja mogę 3 lata rypać a ktoś kto trenował nawet nic nie robiąc objedzie mnie na luzie. Córka moja (13 lat) na treningu pod koniec drugiej godziny czli już na zmęczeniu solidnym popłynęła jako zadanie treningowe 100m grzbietem na samych rękach (czyli z pullem w nogach) w 1.34 co ja może na wypoczynku kraulem na full bym zrobił a jak na amatora bez przeszłości treningowej pływam nieźle. To jest kosmiczna różnica i bardzo trudno ją zniwelować. Mi się udaje poprawiać wyniki i tempo na dystansie ale sama poprawa tempa w krótszych odcinakach idzie bardzo słabo mimo starać. Ale najważniejsze, ze coś tam idzie.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
3x na tydzień to jest takie tyle o ile na jakie sobie mogę pozwolić, ale to co Michał piszesz to prawda. Gdybym trenował z 5x tydzien i to nie 45 min tylko 1,5h wtedy wyniki też szły by lepiej do przodu, a tak to bazuje na technice i lekkiej poprawie wydolności jaką daje mi ten czas na basenie.
Co do różnic między były zawodnik/amator. Mam kolegę triatlonistę. Pływa ostro od 2 czy 3 lat, młodszy o kilka lat, biegowo w tym sezonie robił mnie jak chciał, jak usłyszał, że pływam to umówiliśmy się na trening . Ja wtedy byłem po 4 czy 5 treningach i jechałem go jak burą sukę (co sprawiało mi niebywałą frajdę
). Jedynie co to równał się na 25m sprintach, ale to przypuszczam dlatego, że w barach go więcej niż mnie 
Jeśli chodzi o pływanie na rękach to się pochwalę
dzisiaj zrobiłem 1000m 100/100 dowolny/grzbiet na rękach w łapkach(co trochę ułatwiło). Wyszło równo w 15min 
Co do różnic między były zawodnik/amator. Mam kolegę triatlonistę. Pływa ostro od 2 czy 3 lat, młodszy o kilka lat, biegowo w tym sezonie robił mnie jak chciał, jak usłyszał, że pływam to umówiliśmy się na trening . Ja wtedy byłem po 4 czy 5 treningach i jechałem go jak burą sukę (co sprawiało mi niebywałą frajdę

Jeśli chodzi o pływanie na rękach to się pochwalę

Ostatnio zmieniony 13 gru 2017, 16:26 przez Skoor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:21
Ładny wynik.
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=53810][color=#BF0000]BLOG[/color][/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=53812][color=#4000BF]KOMENTARZE[/color][/url]
[url=https://run-log.com/profiles/profile/KaliGr/][color=#4000FF]run-log.com[/color][/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=53812][color=#4000BF]KOMENTARZE[/color][/url]
[url=https://run-log.com/profiles/profile/KaliGr/][color=#4000FF]run-log.com[/color][/url]