Zrób też interwały i pokaż wykresy tętna z obukregiel pisze:Wczoraj zrobiłem dwa treningi w celu sprawdzenia dokładności GPS.

PS. A jaka wyszła odległość?
Zrób też interwały i pokaż wykresy tętna z obukregiel pisze:Wczoraj zrobiłem dwa treningi w celu sprawdzenia dokładności GPS.
Nie mierzyłem tętna. Zegarki miałem założone jednocześnie na dwóch rękach.kojer pisze:Zrób też interwały i pokaż wykresy tętna z obukregiel pisze:Wczoraj zrobiłem dwa treningi w celu sprawdzenia dokładności GPS.
No 5% to już spora różnica (pytanie jaka tam rzeczywiście odległość jest).kregiel pisze:Nie mierzyłem tętna. Zegarki miałem założone jednocześnie na dwóch rękach.kojer pisze:Zrób też interwały i pokaż wykresy tętna z obukregiel pisze:Wczoraj zrobiłem dwa treningi w celu sprawdzenia dokładności GPS.
Dystans wyszedł ok 4km i różnił się ok 200m
Z doświadczenia wiem że im mniej zygzaków tym dokładniejszy dystanskojer pisze:
No 5% to już spora różnica (pytanie jaka tam rzeczywiście odległość jest).
A tętno sprawdź przy okazji na interwałach bo podobno w F5 też nie jest różowo.
No ja na tętno przy interwałach w TomTomie Multisport Cardio nie narzekam. Ale niestety powoli bateria się w nim kończy i szukam zamiennika który da minimum ta samą jakość gps i hr z nadgarstka i do tego jakieś sensowne oprogramowanie (bo to co jest w Tomtomie nie nadaje się do niczego).kregiel pisze: Ten odczytywany z nadgarstka jest bardzo nie dokładny jeśli np. robimy krótkie interwały.
Niestety ta dokładność GPS mnie na tyle zirytowała że dzisiaj zwróciłem zegarek do sklepu.
3500zł za bajery na ekranie to dziękuję zostanę przy moim wysłużonym TomTom'ie.
Poczekam aż wyjdzie wersja z systemem Galileo.
Wtedy na pewno będzie lepiej chyba że soft średnio będzie to ogarniał.
Ja jestem, ale dla mnie dokładność rysunku nie ma znaczenia, bo dane co do dystansu i tempa mam od strydakregiel pisze:A czy wy jesteście zadowoleni z dokładności GPS?
To ja tak tylko zapytam czy Polar wreszcie dorobił się eksportu i importu aktywności (łacznie z tętnem) z/do plików tcx/gpx/fit/czegokolwiek?ToM78 pisze:musisz sam się przekonać lub nie - Twój wybór. Jeżeli się nie przekonasz do strony Polara okeyto zostań w Garminie
Za tą cenę to już nie chciałbym dokupować dodatkowych czujnikówSvolken pisze:Ja jestem, ale dla mnie dokładność rysunku nie ma znaczenia, bo dane co do dystansu i tempa mam od strydakregiel pisze:A czy wy jesteście zadowoleni z dokładności GPS?