Garmin Fenix 5/5s/5x

Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fani jogi czy latania po schodach będą zadowoleni z nowej bety (6.71 Fenix5X) ;) :

Add floors to last sport widget for floor climb
Add floors data fields
Add breathe page to yoga app
Add elliptical, stair, floor, & yoga apps
Add Map Profile Setting for Segment Drawing
Fix crash if fail to DL message list via Wi-Fi
Fix crashes on boot from button presses
Fix HMD Screen Configuration Processing
Fix issue with verifying Wi-Fi networks
Fix issue with hourly alerts and time changes
Improve 7-day graph bars
http://download.garmin.com/software/fenix5X_671Beta.zip
PKO
Awatar użytkownika
droopy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:08
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Musiałem zrobić reset zegarka, aktualizacja nie poszła jak trzeba, generalnie wszystkie dane z zegarka poszły sobie, a w tym rekordy.
I tu mam pytanie, można jakoś pobrać z garmin connect rekordy do zegarka?
Bo te co mam w zegarku to tylko bieżące biegi, które nijak się mają do minionych wyników :(
(pokaż poprzedni rekord nie działa bo tam są tylko dane z czasu od resetu ustawień).
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W gc na stronie rekordow jest przycisk przesyłania do zegarka
Awatar użytkownika
droopy
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

blazko pisze:W gc na stronie rekordow jest przycisk przesyłania do zegarka
.
Ślepota nie boli :D waśnie znalazłem i miałem wrócić z rozwiązaniem, a tu proszę :) Dzięki blazko!
lolo1990
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:29

Nieprzeczytany post

Witam was drodzy użytkownicy Garmina.
Mam pytanie, bo chcę zamienić w niedalekiej przyszłości polara m400 na garmina fenixa 5 albo 935, a mam możliwość kupna Fenixa 5 za 1900 zł tylko, że jak twierdzi sprzedawca zegarek jest bez gwarancji, kupiony w USA i tu pojawia się pytanie czy warto się w to pchać?
I czym się różni f5 kupiony w USA od dystrybucji na Europe? I czy faktycznie brak jest jakiejkolwiek gwarancji?
Pozdrawiam.
Jan123

Nieprzeczytany post

lolo1990 pisze:Witam was drodzy użytkownicy Garmina.
Mam pytanie, bo chcę zamienić w niedalekiej przyszłości polara m400 na garmina fenixa 5 albo 935, a mam możliwość kupna Fenixa 5 za 1900 zł tylko, że jak twierdzi sprzedawca zegarek jest bez gwarancji, kupiony w USA i tu pojawia się pytanie czy warto się w to pchać?
I czym się różni f5 kupiony w USA od dystrybucji na Europe? I czy faktycznie brak jest jakiejkolwiek gwarancji?
Pozdrawiam.
JA bym sie nie pchał za 1999 kupisz nowy f5 w pl z gwarancja BO:
a)
softy do roznych wersji fenixow z roznych krajow jest inny
np na APAC f5 wolniej wychodza aktualizacje i sa inne problemy niz na europejskie
b)
mowi sie ,ze garminy na rynek europejski sa lepszej jakosci, bo u nas sa wieksze restrukcje gwarancyjne
np kupujac w usa masz gwarancje rok, w polskim sklepie 2 lata a w eazymucie 3 lata
c)
dodatkowo wykonanie gumy, obudowy nie ma pokrycia jakiegos.
Nie umiem wytłumaczyc co to jest ale jak kupisz nowy w pl to one czyms sa pokryte inny odcien pokrycie co pozniej sie utlenia i wyglada tak samo, ale jak ktos kupowal nowke z foli wyciagal to pewnie zauwazyl ,ze byl inny zegarek niz na drugi dzien.
Awatar użytkownika
droopy
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Takie pytanie. Fenix 5, soft 6.0. Biegałem dzisiaj zawody 5km we Wrocławiu City Trail. Na mecie zegar pokazał 4.40km! Tydzień temu biegałem 10km trasa Bieg IT I zegar znowu pokazał 9.40km. Biegam z GPS, aktualizacja 1sec, pasek hrm-run.
Ktoś miał takie problemy? Takie odchylenie od normy jest już nie do zaakceptowania. Wcześniej nie miałem taki problemów.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

droopy pisze:Takie pytanie. Fenix 5, soft 6.0. Biegałem dzisiaj zawody 5km we Wrocławiu City Trail. Na mecie zegar pokazał 4.40km! Tydzień temu biegałem 10km trasa Bieg IT I zegar znowu pokazał 9.40km. Biegam z GPS, aktualizacja 1sec, pasek hrm-run.
Ktoś miał takie problemy? Takie odchylenie od normy jest już nie do zaakceptowania. Wcześniej nie miałem taki problemów.
Nic dziwnego, mi na maratonie pokazał 42,72km, i co z tego ? Nic. Mi to nie przeszkadza na razie. [gps + glonass był u mnie włączony] i dzień przed biegiem zaktualizowałem a-gps aby były aktualne.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

droopy pisze:Takie pytanie. Fenix 5, soft 6.0. Biegałem dzisiaj zawody 5km we Wrocławiu City Trail. Na mecie zegar pokazał 4.40km!
Mój TomTom pokazał 4,74km a zwykle na tej trasie pokazuje pomiędzy 4,90-4,95km, trasa na mapie jest poprzesuwana. Liście spadną to będzie lepiej :).
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ktoś tu kiedyś narzekał na znikające z zegarka alarmy.

Wiem od beta teamu że prace nad fixem trwają i są po stronie ludzi odpowiedzialnych za rozwój apek garmin connect.

Na tę chwilę jedyna metoda by alarm działał i nie znikał to ustawienie go z poziomu aplikacji GC w telefonie, a nie w zegarku.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

blazko pisze:Ktoś tu kiedyś narzekał na znikające z zegarka alarmy.

Wiem od beta teamu że prace nad fixem trwają i są po stronie ludzi odpowiedzialnych za rozwój apek garmin connect.

Na tę chwilę jedyna metoda by alarm działał i nie znikał to ustawienie go z poziomu aplikacji GC w telefonie, a nie w zegarku.
Dzięki, po tylu dniach wiem o co chodzi ;p

Też nie działają tobie te alarmy jak należy ? Czy mi się taki przypadek trafił ?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na tyle na ile się orientuję to problem jest globalny i jest związany z domyślnym czyszczeniem zegarka z alarmów których nie ma w GC przez GC właśnie (np. podczas synchronizacji WIFI lub podczas połączenia BT).
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tyle tu płaczu na pomiar hr i gps a właśnie na blogu warszawskibiegacz.pl wjachała recenzja 5S gdzie chwali i rozpływa się nad i jednym i drugim. Ot ciekawostka :) http://warszawskibiegacz.pl/garmin-fenix-5s-recenzja/
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
hansel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39

Nieprzeczytany post

A co ma nie chwalić jak dostał do testów za darmo. Widzieliście kiedyś obiektywną recenzję na jakimkolwiek blogu?
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

marcinnek_ pisze:Tyle tu płaczu na pomiar hr i gps a właśnie na blogu warszawskibiegacz.pl wjachała recenzja 5S gdzie chwali i rozpływa się nad i jednym i drugim. Ot ciekawostka :) http://warszawskibiegacz.pl/garmin-fenix-5s-recenzja/
Solidny pomiar w czasie biegu to tylko i wyłącznie pasek na klacie, a tempo chwilowe z foot poda. I żadna recenzja tego nie zmieni :taktak:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ