Tania koszulka do biegania
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jak się spocisz, to na każdej koszulce będzie widać plamy*. Miałem to na każdej koszulce, której używałem, niezależnie od producenta - nike, salomon, asics, new balance, kalenji , no name, niezależnie od koloru - żółta, niebieska, pomarańczowa, biała, szara, czarna, niezależnie od kroju - klasyczny t-shirt, startówka, coś bardziej obcisłego. To prawda, na niektórych plamy widoczne są trochę mniej, na innych bardziej, ale tutaj znowu większe znaczenie ma moim zdaniem materiał, nie kolor. Jedyna rada, żeby nie było żadnym plam, to się nie spocić. Akurat ta NB, co linkowałem wcześniej, dość długo "ukrywa" plamy - może to dlatego, że od przodu nie jest jeden kolor, ale stopniowa gradacja od pomarańczowego do coraz ciemniejszego? Ale jak biegnę, to zupełnie nie zwracam uwagi, że na koszulce widać plamy potu, mnie to nie interesuje - liczy się, żeby była wygodna. Chociaż jak tak pomyślę, to kolor czarny/zbliżony do czerni chyba stosunkowo najlepiej ukrywa plamy potu, ale i tak są widoczne. Ale powtórzę - mnie te plamy nie przeszkadzają, po treningu ubranie leci do pralki, ja pod prysznic. Dopiero wtedy mogę wyjść do ludzi.
* wyraźnych plam nie widziałem na koszulkach termoaktywnych, ale ich używam zimą i wtedy jestem zdecydowanie mniej spocony, moim zdaniem latem od tego nie uciekniesz
* wyraźnych plam nie widziałem na koszulkach termoaktywnych, ale ich używam zimą i wtedy jestem zdecydowanie mniej spocony, moim zdaniem latem od tego nie uciekniesz
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
marcin9709 pisze:W sumie jest też do wyboru biała koszulka (Poliester), ale czy na koszulce z tego materiału nie będzie widać plam od potu czy tak samo jak na bawełnianych koszulkach będzie wielka plama?

Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
-
- Dyskutant
Kupi zimą, będzie taniej.jarjan pisze:marcin9709 pisze:W sumie jest też do wyboru biała koszulka (Poliester), ale czy na koszulce z tego materiału nie będzie widać plam od potu czy tak samo jak na bawełnianych koszulkach będzie wielka plama?Niezły dylemat masz z tą koszulką, ale jest szansa, że do końca sezonu letniego coś dobierzesz.
Niestety, jedna koszulka rzadko kiedy załatwia sprawę, trzeba mieć kilka różnych.
W lidlu są fajne i tanie koszulki.
-
- Rozgrzewający Się
Koszulki sportowe z Lidla dla mnie są bardzo spoko, tylko trzeba wyczaić, kiedy są, bo to oferta specjalna, tematyczne. W naszej aplikacji możesz sobie przejrzeć aktualne gazetki promocyjne przeróżnych sklepów i wyhaczyć coś dla siebie ❤ Iwona, MojaGazetka,com
-
- Zaprawiony W Bojach
Co prawda nie o koszulce, a o spodenkach - na niebieskich spodenkach po ostatnim treningu miałem plamę w kroczu jakbym popuścił w trakcie biegu*. Na czarnych spodenkach plama nie jest tak zauważalna - a mokre są tak samo. Więc jeśli szukasz koloru, który będzie najlepiej ukrywał plamy potu, to stawiam, że będzie to czarny.ale czy na koszulce z tego materiału nie będzie widać plam od potu czy tak samo jak na bawełnianych koszulkach będzie wielka plama?
* teraz transparenty z hasłem "smile if you peed a little" widziane na półmaratonie (losowe zdjęcie z internetu, ale to hasło widziałem w Białymstoku) nabierają innego sensu
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Bez względu na to czy koszulka jest tania czy droga, szara, czarna, czy czerwona, proponuję rozważyć zakup obcisłej.
Jest duża szansa, że dopasowana przy dłuższym bieganiu i solidnym zapoceniu nie będzie frezowała sutków.
Według mnie w warunkach niezbyt ekstremalnych (tj. z wyłączeniem niemiłosiernego upału lub siarczystego mrozu), jeśli nie nosimy plecaka, to wybór koszulki ma drugorzędne znaczenie. Ważne żeby nie obcierała.
Te wyraźnie droższe (z mojego doświadczenia) nie zaczynają śmierdzieć tak szybko jak najtańsze.
Jest duża szansa, że dopasowana przy dłuższym bieganiu i solidnym zapoceniu nie będzie frezowała sutków.
Według mnie w warunkach niezbyt ekstremalnych (tj. z wyłączeniem niemiłosiernego upału lub siarczystego mrozu), jeśli nie nosimy plecaka, to wybór koszulki ma drugorzędne znaczenie. Ważne żeby nie obcierała.
Te wyraźnie droższe (z mojego doświadczenia) nie zaczynają śmierdzieć tak szybko jak najtańsze.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
ijuna pisze:Wcale nie ma konieczności kupowania specjalnej odzieży do biegania. O ile buty i legginsy warto jest sprawić sobie porządne to jednak koszulka może byc równie dobrze zwykła bawełniana.
Jedno zaprzecza drugiemu.juna pisze:...
Jesienią polecam zaopatrzyć sie w jakąś wygodną bieliznę termoaktywną. Po pierwsze będzie o wiele bardziej komfortowo biegać. Po drugie nie spocicie się tak bardzo ponieważ bielizna taka nie dosć,ze grzeje to bardzo dobrze odprowadza wilgoć. Kiedys nie wyobrażałam sobie biegania w zimie, a jednak jest to możliwe
Kupę lat biegałem w koszulkach bawełnianych, bo kiedyś nie było wyjścia. Teraz jak mamy wybór, to zdecydowanie wolę koszulki techniczne. Powody są wymienione w twoim drugim poście z innego wątku.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- KUBATRIX
- Stary Wyga
Najlepsze są tego typu koszulki termoaktywne z wielkimi oczkami aby szybko skóra wysychała. Koniecznie musi być opięta. Żadnych luźnych fałd. Na taką koszulkę zakładamy bluzę lub jak chłodniej kurtkę i jest rewelacja

Szukasz czegoś biegowego ? Właśnie sprzedaję kilka rzeczy 
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5727301

- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
To zdjęcie to z AD 1986 ? Taka koszulka to był must-have każdego kombajnisty 

Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

- KUBATRIX
- Stary Wyga
Marc.Slonik pisze:To zdjęcie to z AD 1986 ? Taka koszulka to był must-have każdego kombajnisty
Rocznik Czarnobylski rządzi

Szukasz czegoś biegowego ? Właśnie sprzedaję kilka rzeczy 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 54,03
Nie powiem Tobie z czym mi sie to kojarzy :DKUBATRIX pisze:Najlepsze są tego typu koszulki termoaktywne z wielkimi oczkami aby szybko skóra wysychała. Koniecznie musi być opięta. Żadnych luźnych fałd. Na taką koszulkę zakładamy bluzę lub jak chłodniej kurtkę i jest rewelacja![]()