Tania koszulka do biegania

kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak się spocisz, to na każdej koszulce będzie widać plamy*. Miałem to na każdej koszulce, której używałem, niezależnie od producenta - nike, salomon, asics, new balance, kalenji , no name, niezależnie od koloru - żółta, niebieska, pomarańczowa, biała, szara, czarna, niezależnie od kroju - klasyczny t-shirt, startówka, coś bardziej obcisłego. To prawda, na niektórych plamy widoczne są trochę mniej, na innych bardziej, ale tutaj znowu większe znaczenie ma moim zdaniem materiał, nie kolor. Jedyna rada, żeby nie było żadnym plam, to się nie spocić. Akurat ta NB, co linkowałem wcześniej, dość długo "ukrywa" plamy - może to dlatego, że od przodu nie jest jeden kolor, ale stopniowa gradacja od pomarańczowego do coraz ciemniejszego? Ale jak biegnę, to zupełnie nie zwracam uwagi, że na koszulce widać plamy potu, mnie to nie interesuje - liczy się, żeby była wygodna. Chociaż jak tak pomyślę, to kolor czarny/zbliżony do czerni chyba stosunkowo najlepiej ukrywa plamy potu, ale i tak są widoczne. Ale powtórzę - mnie te plamy nie przeszkadzają, po treningu ubranie leci do pralki, ja pod prysznic. Dopiero wtedy mogę wyjść do ludzi.

* wyraźnych plam nie widziałem na koszulkach termoaktywnych, ale ich używam zimą i wtedy jestem zdecydowanie mniej spocony, moim zdaniem latem od tego nie uciekniesz
PKO
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marcin9709 pisze:W sumie jest też do wyboru biała koszulka (Poliester), ale czy na koszulce z tego materiału nie będzie widać plam od potu czy tak samo jak na bawełnianych koszulkach będzie wielka plama?
;) Niezły dylemat masz z tą koszulką, ale jest szansa, że do końca sezonu letniego coś dobierzesz. ;) Niestety, jedna koszulka rzadko kiedy załatwia sprawę, trzeba mieć kilka różnych.
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
KarolAg
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jarjan pisze:
marcin9709 pisze:W sumie jest też do wyboru biała koszulka (Poliester), ale czy na koszulce z tego materiału nie będzie widać plam od potu czy tak samo jak na bawełnianych koszulkach będzie wielka plama?
;) Niezły dylemat masz z tą koszulką, ale jest szansa, że do końca sezonu letniego coś dobierzesz. ;) Niestety, jedna koszulka rzadko kiedy załatwia sprawę, trzeba mieć kilka różnych.
Kupi zimą, będzie taniej.

W lidlu są fajne i tanie koszulki.
zeluzg
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

na jesień zaczną się pewnie wyprzedaże koszulek. Warto poczekać parę tygodni i będzie można coś upolować.
MojaGazetka_Iwona
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Koszulki sportowe z Lidla dla mnie są bardzo spoko, tylko trzeba wyczaić, kiedy są, bo to oferta specjalna, tematyczne. W naszej aplikacji możesz sobie przejrzeć aktualne gazetki promocyjne przeróżnych sklepów i wyhaczyć coś dla siebie ❤ Iwona, MojaGazetka,com
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale czy na koszulce z tego materiału nie będzie widać plam od potu czy tak samo jak na bawełnianych koszulkach będzie wielka plama?
Co prawda nie o koszulce, a o spodenkach - na niebieskich spodenkach po ostatnim treningu miałem plamę w kroczu jakbym popuścił w trakcie biegu*. Na czarnych spodenkach plama nie jest tak zauważalna - a mokre są tak samo. Więc jeśli szukasz koloru, który będzie najlepiej ukrywał plamy potu, to stawiam, że będzie to czarny.

* teraz transparenty z hasłem "smile if you peed a little" widziane na półmaratonie (losowe zdjęcie z internetu, ale to hasło widziałem w Białymstoku) nabierają innego sensu
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam propozycję: kup drogą koszulkę.
Będzie działać jak tania, ale nie będziesz się jej czepiał.
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Bez względu na to czy koszulka jest tania czy droga, szara, czarna, czy czerwona, proponuję rozważyć zakup obcisłej.

Jest duża szansa, że dopasowana przy dłuższym bieganiu i solidnym zapoceniu nie będzie frezowała sutków.

Według mnie w warunkach niezbyt ekstremalnych (tj. z wyłączeniem niemiłosiernego upału lub siarczystego mrozu), jeśli nie nosimy plecaka, to wybór koszulki ma drugorzędne znaczenie. Ważne żeby nie obcierała.

Te wyraźnie droższe (z mojego doświadczenia) nie zaczynają śmierdzieć tak szybko jak najtańsze.
maks76
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kupuje zazwyczaj w Decathlonie. Odpowiada mi ich jakość.
Nosze również koszulki z biegów :) Te z półmaratonu przynoszą więcej energii ;)
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

juna pisze:Wcale nie ma konieczności kupowania specjalnej odzieży do biegania. O ile buty i legginsy warto jest sprawić sobie porządne to jednak koszulka może byc równie dobrze zwykła bawełniana.
i
juna pisze:...
Jesienią polecam zaopatrzyć sie w jakąś wygodną bieliznę termoaktywną. Po pierwsze będzie o wiele bardziej komfortowo biegać. Po drugie nie spocicie się tak bardzo ponieważ bielizna taka nie dosć,ze grzeje to bardzo dobrze odprowadza wilgoć. Kiedys nie wyobrażałam sobie biegania w zimie, a jednak jest to możliwe :)
Jedno zaprzecza drugiemu.
Kupę lat biegałem w koszulkach bawełnianych, bo kiedyś nie było wyjścia. Teraz jak mamy wybór, to zdecydowanie wolę koszulki techniczne. Powody są wymienione w twoim drugim poście z innego wątku.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
KUBATRIX
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Najlepsze są tego typu koszulki termoaktywne z wielkimi oczkami aby szybko skóra wysychała. Koniecznie musi być opięta. Żadnych luźnych fałd. Na taką koszulkę zakładamy bluzę lub jak chłodniej kurtkę i jest rewelacja :spoczko:

Obrazek
Szukasz czegoś biegowego ? Właśnie sprzedaję kilka rzeczy :)
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5727301
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To zdjęcie to z AD 1986 ? Taka koszulka to był must-have każdego kombajnisty ;)
Awatar użytkownika
KUBATRIX
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:To zdjęcie to z AD 1986 ? Taka koszulka to był must-have każdego kombajnisty ;)

Rocznik Czarnobylski rządzi :bum:
Szukasz czegoś biegowego ? Właśnie sprzedaję kilka rzeczy :)
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5727301
Dmorzej
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54,03

Nieprzeczytany post

Najlepsze tanie koszulki do biegania można zorganizować sobie na zawodach. Na Wąbrzeskiej 10 bardzo fajne pakiety z mega koszulkami były. :-)
Dmorzej
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54,03

Nieprzeczytany post

KUBATRIX pisze:Najlepsze są tego typu koszulki termoaktywne z wielkimi oczkami aby szybko skóra wysychała. Koniecznie musi być opięta. Żadnych luźnych fałd. Na taką koszulkę zakładamy bluzę lub jak chłodniej kurtkę i jest rewelacja :spoczko:

Obrazek
Nie powiem Tobie z czym mi sie to kojarzy :D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ