dobrze, że to nie był królik mordercabeata pisze:A ja ostatnio nieswojo poczułam się z powodu ... wiewiórki, tak tak. Nie, nie boję się zwierząt, biegałam po ciemku po lesie, nie raz przepuszczałam stada dzików, jeżdżę w różne góry a w rumuńskich górach spotkałam niedźwiedzia. Ale ta wiewiórka siedziała na trawniku skulona, metr ode mnie, no i właśnie, to mnie zaniepokoiło. Ani nie podbiegała, ani nie uciekała. Zastanawiałam się, czy aby nie chora, tzn. nie wściekła. W przypadku lisów i wiewiórek, zwłaszcza spotykanych w miastach, warto mieć to na uwadze, a nietypowo zachowujące się zwierzę to jakiś sygnał ostrzegawczy.
Bywa bardzo niebezpiecznie
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
- jarek_bb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:40
- Życiówka w maratonie: 3:36:50
Dziki generalnie unikają ludzi i wieją jak tylko ich widzą. Problem może byc kiedy spotkasz lochę z młodymi. Wtedy uważaj, bo jest nieobliczalna, a dzik to wielki i niebezpieczne bydle. A mały dzik może Ci wyskoczyć dosłownie spod nogi - nieprawdopodobne jak się maskują.
W zeszłym roku przed samym nosem (dosłownie 2 metry przede mną) przebiegł pociąg pospieszny składający się z lochy i chyba 5 lub 6 warchlaków. Widok strasznie pocieszny.
W zeszłym roku przed samym nosem (dosłownie 2 metry przede mną) przebiegł pociąg pospieszny składający się z lochy i chyba 5 lub 6 warchlaków. Widok strasznie pocieszny.
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
jarek_bb pisze:Widok strasznie pocieszny
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2017, 20:41 przez Arek Bielsko, łącznie zmieniany 1 raz.
- longtom
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47'24"
Ja wiosną spotkałem, w czasie biegania, dziczą rodzinę. Mama, Tata i kilka warchlaków. Stały na ścieżce i nie chciały mnie przepuścić.jarek_bb pisze:Dziki generalnie unikają ludzi i wieją jak tylko ich widzą. ...
Miałem nieco obaw, ale krzyknąłem na nie, to z łaski zeszły ze ścieżki ze 3m w bok i mnie przepuściły. Przebiegłem i zasuwałem bez oglądania sie, ile fabryka dała.
Brzmi nieprawdopodobnie ale tak było.
pzdr
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
kurna, raz widać, raz nie widać...KrzysiekJ pisze:@Arek: nie widać obrazka.
- Arasso
- Zaprawiony W Bojach
http://plus.gazetakrakowska.pl/region/a ... a,12138152
"Life can pull you down but running will always lift you up."
-
- Zaprawiony W Bojach
Taa. Już na pewno spotkałeś wilka.
Qrcze. Też sporo po lesie biegałem, bardzo często w nocy i w górach, ale jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy łazić po jakichś drzewach. Ty to musisz mieć jakieś specjalne względy u zwierząt. Albo niezbyt trafnie odczytujesz ich zamiary
Na takie drzewa wchodzi się techniką tzw. miśkowania.miroszach pisze:usunięcie na prośbę miroszacha
Qrcze. Też sporo po lesie biegałem, bardzo często w nocy i w górach, ale jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy łazić po jakichś drzewach. Ty to musisz mieć jakieś specjalne względy u zwierząt. Albo niezbyt trafnie odczytujesz ich zamiary
- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
ku chwale biegania
Blog: https://piotrstanek.pl/
Blog: https://piotrstanek.pl/