kalki pisze:nigdy nie sugeruj się tempem chwilowym, bo będzie ono niedokładne. Wynika to z samej technologii gps. GPS łapie twoją pozycję z dokładnością +- 5m. Więc technicznie rzecz biorąc zegarek nie ma możliwości pokazania właściwego tempa na tak krótkim odcinku. Na odcinku 1 km wszystkie dane zostaną uśrednione i pokaże w miarę dokładne tempo jakie było na odcinku. Dane jakie powinieneś używać na zegarku to dystans,czas, tętno, średnie tempo, średnie tempo okrążenia.szczepano1985 pisze:Mam pytanie do użytkowników tego zegarka. Czy dobrze pokazuje tempo aktualne, ponieważ w mojej wersji pokazuje tempo które rożni się około 20 sekund na minutę od poprawnego mianowicie jeśli pokazuje odcinek po każdym kilometrze to pokazuje w miarę dobry czas. Średni czas na odcinku znacznie odbiega od aktualnego tempa w trakcie biegu. Czy ktoś jeszcze ma takie problemy?
Rozumiem, ale problem polega na tym, że chwilowe tempo pokazuje równo i nie skacze ale potem średnie z kilometra pokazuje o 20 sekund wolniejsze i moim zdaniem jest to błąd oprogramowania i chciałem się skonsultować czy to tylko ten model czy ogólna sytuacja.