Ale czemu od razu tak drastycznie...droopy pisze: Równie dobrze można po prostu biegać...

A telefon tobie sie nie poci? XdPetavit pisze:Ja zawsze mam telefon przy sobie nawet na zawodach,mimo że z zegarkiem biegam już od kilku lat (zaczynałem od fenix 2,potam 3 no i teraz 5X).
Telefon mam przy sobie dla pezpieczenstwa. Zdarzyło mi się że nie mogłem wrócić o własnych siłach, ze względu na okropny ból kolana, nie mogłem nawet iść pieszo ( zwykle przeciążenie).
Innym razem w lesie uciekłem na drzewo przed 3 wyjątkowo agresywnymi psami które nie miały zamiaru mi odpuścić ).
Potrzebuje też mieć kontakt z dziećmi, które najczęściej zostawiam komuś pod opieką kiedy biegam.
Z kolei bieganie interwałów z telefonem jest strasznie nie wygodne, a w moim przypadku często spoglądam na zegarek żeby sprawdzić czy trzymam tempa ( jak jestem zmęczony to muszę pilnować żeby nie zwolnić a jak pełen energii to pilnuje żeby nie przesadzać z szybkim tempem, tak żebym dał radę zrobić cały trening ), więc telefon musiałbym cały czas trzymać w ręce.
Telefon trzymam w zasuwanej kieszeni z tyłu spodenek(najczęściej, bo wtedy mi nie przeszkadza, wręcz zapominam o tym że go mam) a przy wybiegach dla przyjemności ( interwały do przyjemnych nie należą ) lubie słuchać muzyki, więc sterowanie muzyką z telefonu który jest zasuniety z tyłu w kieszeni spodenek do łatwych nie należy i wtedy steruje zegarkiem.
W moim przypadku potrzebuje telefonu i zegarka.
Biegałem bez jednego i drugiego( BO PRZECIEŻ BIEGANIE JEST NAJWAŻNIEJSZE ) , ale wolę wersję z jednym i drugim, to dla mnie najbardziej konfortowa opcja.
Wysłane z mojego SM-G955F .
A rozmawiałeś z garminem o dodanie długości basenu 15m oraz modyfikacji treningu pływackiego z aplikacji GC i ze strony? (Calego dystansu jak i interwałów posczegolnych)blazko pisze:Gdyby ktoś chciał dorzucić swoje 3gr do tematu brakujących w F5X funkcji (związanych z nawigacją i mapami) to zapraszam tu:
https://forums.garmin.com/showthread.ph ... as-of-4-10
O kwestiach wymienionych w powyższym linku rozmawiam już z garminem (np. potwierdzili dodanie wkrótce "zoomable elevation plot"), ale nie zaszkodzi listę aktualizować o nowe pomysły.
Pozdr.
czyli kolejna opcja z serii - jest bajer do niczego nieprzydatnyblazko pisze:Jasne ze nie![]()
Tzn jasne że nie wskaże temperatury powietrza i jasne że złapie temperaturę ciała - chyba że wywiesisz zegarek za oknem....
Jak chcesz mieć zapis temperatury otoczenia to garmin ma czujnik pt Tempe - montujesz go w miejscu możliwie oddalonym lub izolowanym od ciała, parujesz z zegarkiem i masz.
Opcja temperatury moim zdaniem ma sens jak można ją ustawić jako pole danych i kontrolować podczas biegu. Np. na maratonie. Bardzo przydatna informacje zeby więcej pić.Svolken pisze:Na ręce każdy zegarek będzie łapał. Prawdziwą temperaturę poda wtedy, kiedy go zdejmiesz na kilka minut.
Wysłane z iPhone
Nie zgodzę się. Nikt nie reklamuje Fenixa jako urządzenia do pomiaru temperatury powietrza.mareko pisze: czyli kolejna opcja z serii - jest bajer do niczego nieprzydatny
Jest taka opcja i możesz to ustawić jako pole danych.mareko pisze: Opcja temperatury moim zdaniem ma sens jak można ją ustawić jako pole danych i kontrolować podczas biegu. Np. na maratonie. Bardzo przydatna informacje zeby więcej pić.