Może i ja dodam parę groszy i poruszę kilka aspektów które umknęły Adamowi: Sponsor Redbull..osobiście zwróciłem na to uwagę, na szybkiego jak tylko Bartek zakończył swój bieg wręczono mu puszkę tego niezbyt zdrowego izotoniku. Piszę niezbyt zdrowego gdyż nikt chyba nie zaprzeczy że ma właściwości zdrowotnch, może dlatego jest cichym bo idea tego biegu jest pomagać i leczyć co argumentując sponsorem tytularnym powinien być produkt mniej szkodliwy dla zdrowia..
Ad2 Start: Fakt było ciasno i było to widać. Malta mimo to jest dobrym punktem, można by ewentualnie przesunąć start na jakąś dwupasmówke w pobliże Malty ale samo zaplecze logistyczne wydaje mi się jest bardzo dobre.
Ad 3 Rozważyłbym nie robić limitów uczestników, niech edycja w Poznaniu stanie się największą na świecie, ma ku temu szansę, na dobre zdominowaliśmy poziomem zawodników, to możemy zdominować również frekwencją
Ad 4 Poziom naszych zawodników. Dominika pobiegła fantastycznie, nie wiem czy nie przekroczyła pewnych granic możliwe że już nigdy szybciej nie pobiegnie, ale możliwe też że w jej zasięgu jest jeszcze wynik na granicy 72km
Tomasz Walerowicz, biegł sam fakt, ale przypominam że Tomasz z Bartkiem się spotkał przed dwoma laty i również z nim przegrał w bezpośredniej walce, ponadto Bartek biegł w ubiegłym roku też sam w Kanadzie i również nabiegał lepszy wynik. Szacun dla Bartka że wybrał najmocniej obsadzony bieg, dla Tomka szacunek że nie zostawił rodziny i wspólnie chcieli świętować sukces i priorytetem dla niego jest uzgadnianie wspólnych weekendów startowych.
Podsumowują szanuję całą trójkę zawodników, można by gdybać . Nie mniej dostarczyli nam emocji i za to im serdecznie dziękuję. Może za rok do nich dołączę:)
Ad 5 Komentatorzy: Zawsze można się czegoś doczepić, nie jest łatwo prowadzić relację przez 5h, zawsze jakiś błąd się popełni. Nie mniej wybrano dość doświadczone osoby mające za sobą
Ad 6 Trofeum. Prawda jest że zwycięzca bierze wszystko i może stąd nieoczekiwane przedwczesne zejście z trasy innych dość mocnych zawodników, ale prawdą jest że kamery pokazywali tylko pierwszych i w przypadku drugiego miejsca trudno było o jakąś motywację. Zwycięzca światowego Wings zdaje się ma wycieczkę dookoła świata, ale jak ktoś dobrze się zakręcił wokół sponsorów to mógł z tego sporo ugrać. Przecież sekundowa reklama w tv liczy się w tysiącach i jest to świetne miejsce to współpracy z potencjalnymi sponsorami
Ad7 Technika. Zwróciliście uwagę kto po jakim torze biegnie? Dominika ma uważam niedopracowaną technikę, dość mocno spada na pięcie, biegnie poboczem, Tomasz np biegł w miarę możliwości po pasach, jeżeli były one wyznaczone na środku to biegł po nich, ponadto najlepiej moim zdaniem z całej trójki Tomasz pracował rękoma
Ad8 Trasa w Poznaniu. Był odcinek (zdaje się po 60km) gdzie było sporo wyrw w asfalcie, na tym etapie biegu trzeba było sporo uważać żeby nogi nie skręcić.
Ad 9 Wpisowe itp Osobiście uważam że wolałbym (jeżeli mam pomagać innym) przelać te wpisowe (100 PLN) na podane konto i nie męczyć się zbytnio, można by udostępnić więcej wolnych miejsc dla tych co zwyczajnie chcą tylko wspomóc badania...
Ad 10 Biznes. Zastanawialiście się na tym kto tak naprawdę n a tym zarabia? Zróbcie ankietę, jestem przekonany że każdy z zawodników kupił co najmniej 1 gadżet by wystąpić w tym biegu. Jeżeli to będzie zwykła koszulka, jakaż czapeczka i co piąty kupi buty to biznes idzie w milionach. Po biegu trzeba też skorzystać z jakiejś odnowy, możliwe że gabinety fizjoterapeutyczne pękają w szwach. Zwróciliście uwagę że nikt kto kończył biegł nie robił rozciągania po biegu które podobno jest wskazane by zapobiegać kontuzjom:)