Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Podpowiem jak kiedyś ja sobie "atestowałem" odległość, która nie wiedziałem ile ma dokładnie metrów.
Wykorzystałem sznurek na szpuli. Przywiązałem na jednym końcu ołówek. Odmierzyłem miarką, miałem taką 5 m, odcinek 50 metrów sznurka i na końcu dałem drugi ołówek.
Z tą moją "atestowaną" miarką pomierzyłem swoją trasę do interwałów
Można też tak zmierzyć bieżnię na stadionie bez atestu. Trzeba tylko zrobić krótszy odcinek na zakręty.
Oczywiście są inne metody, ale wykorzystałem to co akurat miałem pod ręką
Wykorzystałem sznurek na szpuli. Przywiązałem na jednym końcu ołówek. Odmierzyłem miarką, miałem taką 5 m, odcinek 50 metrów sznurka i na końcu dałem drugi ołówek.
Z tą moją "atestowaną" miarką pomierzyłem swoją trasę do interwałów
Można też tak zmierzyć bieżnię na stadionie bez atestu. Trzeba tylko zrobić krótszy odcinek na zakręty.
Oczywiście są inne metody, ale wykorzystałem to co akurat miałem pod ręką
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
A można wiedzieć z czym to jest związane :Pkeiw pisze:Może go miałeś skalibrowanego na innej prędkości niż biegłeś maraton?
Kiedyś ktoś pisał, że kalibrację najlepiej robić na prędkościach, którymi planujemy biec na zawodach.
Ja mam sensor ale od pewnego czasu biegam spokojnie na tętno i go nie używam.
Nigdy jednak nie miałem takich dużych różnic.
A u mnie dziś taka ciekawostka:
Oczywiście wiem z czym jest to związane
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 .
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Z tym, że jestem pilnym uczniem
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:53:32
Tak, dokładnie miałem tak samo. Taki kosmiczny rozjazd.keiw pisze:Yahoo - nowszy jest M600 -> viewtopic.php?f=40&t=52754
***Ech, Polar musiał coś skopać. Ostatnio miałem dobrze a dziś, po wczorajszym treningu, mam tak jak u Ciebie.SinkER pisze:Po dzisiejszej synchronizacji przez BT rozjechał mi się kompletnie "recovery status" pomiędzy zegarkiem i Polar Flow.
...
Czy ktoś miał coś podobnego?
...
Zegarek:
Polar Flow:
Zegarek oszukuje. Takie cuda, to po maratonie może bym miał.
Dziś rozmawiałem z serwisem Sport Konsulting, podobno jest to błąd Flow. Wiedzą o tym i producent pracuje nad aktualizacją. Podobno w tym tygodniu ma ulec naprawie.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Musieli chyba ten stan regeneracji cichaczem naprawić, bo ostatnio jest już dobrze.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Nie po BT.
Wysłane z mojego MI 3W .
Wysłane z mojego MI 3W .
Mój Blog "Luźne wpisy"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Jednak dalej jest to skopane, wczoraj po treningu było wszystko OK. Teraz zrobiłem synchronizację, bo ustawiłem sobie "cel treningowy" na dziś i stan regeneracji jest kosmicznie rozjechany.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- MariuszBie
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:46:18
- Życiówka w maratonie: 4:34:24
Witam
Czy może ktoś mi pomóc, bo już ręce mi opadają.
Ustawione mam w profilu biegowym odcinki po 1 km i wiadomo po przebiegnięciu każdego odcinka dostaję podsumowanie.
I teraz podczas biegu chciałbym mieć podgląd na średnie tempo bieżącego odcinka, który w danej chwili biegnę i średnie tętno bieżącego odcinka, który w danej chwili biegnę.
Jak te dwa parametry nazywają się dokładnie w ustawieniach profilu.
Ustawione mam w profilu biegowym odcinki po 1 km i wiadomo po przebiegnięciu każdego odcinka dostaję podsumowanie.
I teraz podczas biegu chciałbym mieć podgląd na średnie tempo bieżącego odcinka, który w danej chwili biegnę i średnie tętno bieżącego odcinka, który w danej chwili biegnę.
Biegam od - 18.10.15 r - 97 kg/178 cm
5 - (2017): 22:29;
10 - (2016): 46:18;
HM - (2016): 1:46:23;
M - (2016): 04:34:24;
MOJE STARTY !
5 - (2017): 22:29;
10 - (2016): 46:18;
HM - (2016): 1:46:23;
M - (2016): 04:34:24;
MOJE STARTY !
- div
- Stary Wyga
Ze średniego tętna nie korzystam ale dla tempa to jest "Autom. śr. tempo/prędkość okrążenia" i to jest średnia dla autolapów czyli co 1km, jest też "Śr. tempo/prędkość okrążenia" i to jest dla lapowania ręcznego lub z timera interwałowego i wtedy można śledzić średnie tempo np 3km odcinków mimo że autolap jest na 1km ustawiony.MariuszBie pisze:Witam
Dla tętna prawdopodobnie to będzie "Autom. śr. tętno okr" - zdaje się oni tego prefixa Autom. używają dla okrążeń łapanych przez autolap.
36:20 1:19:45 2:53:10
- Wookasch
- Dyskutant
Z innej beczki: zna ktos patent na naładowanie baterii V800 "na partyzanta"? Nie wziąłem klipsa na tygodniowy wyjazd a nie uśmiecha mi się wydanie 100pln na kabelek.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Są tańsze zamienniki, ale zapewne też nie dostaniesz w tak krótkim czasie:
https://www.amazon.com/Polar-smart-watc ... B01KBRF1JG
http://www.ebay.com/itm/1m-USB-Data-Cli ... 2492534687
Zapewne jakbyś przeciął zwykły kabel USB i miał wiedzę, która z czterech kropek odpowiada za ładowanie, to choć częściowo, przytrzymując przewody, dałbyś radę podładować.
Może jest w pobliżu jakiś sklep sportowy i jakby mieli V800, to może dałoby się z nimi dogadać na podładowanie twojego sprzętu? Ewentualnie patrz bacznie czy ktoś nie ma na ręce takiego sprzętu i wtedy musiałbyś zagadać
https://www.amazon.com/Polar-smart-watc ... B01KBRF1JG
http://www.ebay.com/itm/1m-USB-Data-Cli ... 2492534687
Zapewne jakbyś przeciął zwykły kabel USB i miał wiedzę, która z czterech kropek odpowiada za ładowanie, to choć częściowo, przytrzymując przewody, dałbyś radę podładować.
Może jest w pobliżu jakiś sklep sportowy i jakby mieli V800, to może dałoby się z nimi dogadać na podładowanie twojego sprzętu? Ewentualnie patrz bacznie czy ktoś nie ma na ręce takiego sprzętu i wtedy musiałbyś zagadać
Mój Blog "Luźne wpisy"
- tomhusky
- Wyga
Kilkukrotne synchronizowanie. Przeinstalowanie PolarFlow na telefonie i synchronizacja. Synchronizacja po przewodzie do komputera. Raczej w tej kolejności I kończą mi się pomysły, zegarka nie resetuj i do fabrycznych nie przywracaj bo stracisz trening jeżeli nie był zrzucony.
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
ale tego treningu w ogóle nie widać w zegarku ;/tomhusky pisze:Kilkukrotne synchronizowanie. Przeinstalowanie PolarFlow na telefonie i synchronizacja. Synchronizacja po przewodzie do komputera. Raczej w tej kolejności I kończą mi się pomysły, zegarka nie resetuj i do fabrycznych nie przywracaj bo stracisz trening jeżeli nie był zrzucony.
Biegasz czy trenujesz ????