cholera mam kryzys

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

mirkaa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

biegam od 1,5 roku...w zeszłym roku jesienia miałam przypływ biegowej energii...teraz jest wrecz odwrotnie...ogarnęła mnie apatia...nie wyobrazam sobie zycia bez biegania, a jednoczesnie ciezko mi sie zmusic do treningu....czy to normalne?
Dziś jest pierwszy dzień całej reszty mojego życia...
New Balance but biegowy
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Pewnie jesteś już po startach w zawodach w tym roku i brak Ci się chęci do treningów bo nie masz motywacji. Najlepszym sposobem jest ubranie ciuchów biegowych i butów i wyjście z domu, po pierwszym kilometrze juz Ci ochota wróci :) Możesz też zapisać się na jakieś zawody, wtedy będzie Ci łatwiej się zmobilizować do treningów żeby nie było lipy na biegu.
Awatar użytkownika
Jupiter
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:16
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moment fakt ciężki , rano już ciemno popołudnie też krótkie . Nie wiem jak 1,5 roku biegałaś ( do jakiego dystansu) . Postaw sobie nowy odległy cel ( nowy dystans ; lepszy wynik na obecnym) całkowicie inny plan ( ilość treningów ) nowe trasy . I nie bój się mówić osobom które cie znają ,ze jest dół ,na pewno bliscy będą cię wspierać.
Jussi24
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

czasem tak jest dopada nas takie zniechęcenie. Wydaje mi się , że jest tak ze wszystkim. A jak już człowiek się zmusi to wtedy się cieszy...
anrubi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ile masz lat?
Też mnie dopadło, mam 44 lata i obawiam się, że to po części początki meno, acz biologicznie oznak brak. Ja, energiczna, ruchliwa z dnia na dzień opadłam z sił biegowych, nie daję rady... Na szczęście nie przeszła ochota na rower, którym uciekam do lasu. 2 razy w tygodniu ćwiczę z Natalią Gacką - rozgrzewka i hantelki po 1.5kg, po czym mam 2 dni przerwy. Nie ma euforii, jak po bieganiu, niestety... Tak bardzo lubię być w formie...
W dużej mierze przeszkadzają sprawy rodzinne, które właśnie ostatnio się nasiliły, więc chyba mam odpowiedź :smutek:
Awatar użytkownika
krzysztof.karczewski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak miałem kryzys, to lekarstwem okazały się zwykłe wycieczki biegowe.
Brak celu skutkował brakiem spięcia psychicznego, za to zacząłem zwiedzać okolicę i nagle zacząłem odżywać, jak widziałem nowych ludzi próbujących biegać.
Wspólna chwila potruchtania, pogadania, jak emocjonalny wampir.
Ale próby ich motywowania, gdy człapali zmęczeni samego mnie odrodziły.
czerwona_s
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58 min
Życiówka w maratonie: 4:30

Nieprzeczytany post

Też uważam że dobrze wtedy kogoś ze sobą zabrać. Ja miałam kres motywacji w upały latem. Myślałam że wykituję. I wtedy w sumie z pomocą przyszła mi moja siostra, która przyjechała do mnie w odwiedziny i w sumie to ona jakiś czas temu zaraziła mnie bieganiem. Wyciągnęła mnie na siłę raz, drugi, trzeci i potem już jakoś mi wróciły chęci :)
E = run2
Malinowa_malina
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiecie co, ja już niestety od dłuższego czasu niestety nie biegam. jakoś nie mogę się zebrać, a w dodatku jak próbowałam się wyjść ćwiczyć to zaczęłam się źle czuć - miałam zawroty głowy, nie mogłam złapać powietrza... Kiedyś potrafiłam biegać prawie codziennie, a dziś to juz nie jest takie łatwe. Nie mogę się zmotywować i jeszcze te problemy ze zdrowiem. Chyba sama sobie zaszkodziłam olewając treningi i teraz mam za swoje.
asiula74
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Malinowa- mój organizm też wymusił na mnie przerwę w bieganiu (podobnie jak u Ciebie- zawroty i osłabienie), nie biegam od miesiąca i na początku strasznie buntowałam się i byłam załamana, a potem zrozumiałam, że ciało daje sygnały, że coś jest nie tak, że trzeba zwolnić, trochę odpuścić, no i chwilowo odpuściłam, wróciłam do jogi (którą zdradziłam z bieganiem) odpoczywam od biegania i czekam na ten moment, kiedy poczuję, że już jest ok i mogę iść na trening. Warto słuchać co mówi ciało !
skoczka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chyba w takim momencie najważniejszy jest fakt, aby zrozumieć, że organizm właśnie potrzebuje tej przerwy.
Ania22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Poszukaj motywacji w internecie. :) Mnie motywuje oglądanie treningów na yt, może Ciebie też zmotywują.
aszczerbik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skomponuj sobie jakąś fajną playlistę i puszczaj podczas biegów. Ja tak robię i biega mi się świetnie, a wręcz nie mogę się doczekać następnych treningów.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Mirka nie biega juz od 2 lat. Watpie ze jakas Playlista cos jej teraz pomoze.

A tak to... ja nie nawidze sluchawek w czasie biegu. I chociaz muzyka leci u mnie 24/dobe, bieganie jest zawsze bez.

Kilometry, zegarek i ja... to wystarczy.
Awatar użytkownika
lama71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52,22

Nieprzeczytany post

Rolli pisze: A tak to... ja nie nawidze sluchawek w czasie biegu. I chociaz muzyka leci u mnie 24/dobe, bieganie jest zawsze bez.

Też tak robię, nie po to biegam żeby sobie muzyki słuchać. Choć może przy autostradzie... Ale raczej nie skorzystam.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

lama71 pisze:
Rolli pisze: A tak to... ja nie nawidze sluchawek w czasie biegu. I chociaz muzyka leci u mnie 24/dobe, bieganie jest zawsze bez.

Też tak robię, nie po to biegam żeby sobie muzyki słuchać. Choć może przy autostradzie... Ale raczej nie skorzystam.
Jeden mahomed do mnie jak mu powiedzialem ze biegne te zawody w sluchawkach, "a po co ci? Nie bedzie ci przeszkadzac? " i mial racje.
Czasami mozna na treningu po śmigać w sluchawkach badz na bieżni gdzie dzieci krzycza na boisku. A czasami fajnie posłuchac śpiewu ptaków badz moc sie umiec skoncentrować bez muzyki na zadaniu do wykonania.

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
ODPOWIEDZ