http://bit.ly/kolorowa_sroda4

To są skarpety na długie dystanse dla osób lubiących dopasowane skarpety. Chodzi oto by trzymać stopę w ryzach. Stabilizacja i i brak tak zwanego podwijania się pod palce. To specyficzna skarpeta, dla osób, które lubią docisk:)b@rto pisze:Zakupiłem RSN i RMN. RMN dziwne, bardzo ciasne mimo dobrego rozmiaru. Tak pewnie ma być, ale nie bardzo mi to pasuje. RSN luźniejsze, testowane w gorącej siłowni na bieżni elektrycznej. Spisały się - ja cały płynąłem, dosłownie, ale w stopy mnie nie paliło. Nawet jak zdjąłem to były tylko wilgotne a nie mokre.
Czy te RMN mają działać jak jakaś kompresja? W ogóle jak je naciągnąłem na stopę to aż materiał prześwituje (szczególnie przy łączeniu pięty z resztą). Moja stopa 27 cm, skarpety 42-44.
Ja kupiłam takie - Skarpety Do Biegania Pro Maraton - RMN9, ze względu na wysokie podbicie wzięlam rozmiarówkę 42-44 pomimo, że noszę standardowo 41-42 i mam szczupłą stopę. Pomimo, że skarpety nie mają oznaczenia L/R to leżą bardzo dobrze, są wygodne nawet na dystansach powyżej 20 kaemów i o dziwo moja potliwa stopa nie pływa w nichb@rto pisze:Że specyficzna to rzeczywiście trzeba przyznać. Nie mówię, że niewygodna bo nie czułem żadnego dyskomfortu.
Z obecnych ja biegam tylko w RSN-ach latem. RKK też są fajne na lato. Powinien też się pojawić nowy model.Astraroth pisze:Ja kupiłam takie - Skarpety Do Biegania Pro Maraton - RMN9, ze względu na wysokie podbicie wzięlam rozmiarówkę 42-44 pomimo, że noszę standardowo 41-42 i mam szczupłą stopę. Pomimo, że skarpety nie mają oznaczenia L/R to leżą bardzo dobrze, są wygodne nawet na dystansach powyżej 20 kaemów i o dziwo moja potliwa stopa nie pływa w nichb@rto pisze:Że specyficzna to rzeczywiście trzeba przyznać. Nie mówię, że niewygodna bo nie czułem żadnego dyskomfortu..
Fajna jest ta poduszka pod śródstopiem bo mam wrażenie, że to dodatkowa amortyzacja.
Mam też skarpety x-bionica te maratońskei i powiem Wam, że wolę 6 razy tańsze Nessi niż tamte.
Obawiam się jednak, że może mi w niej być trochę ciepło gdy temperatury podskoczą.![]()
Panie Wojtku, który model poleca pan do biegania na lato?
Melduję, że nabyłam, będę testować bo w tych maratońskich jest już niestety ciepło przy kilometrażu >10. Nabyłam też Waszą nowość czyli koszulkę techniczną, zobaczymy jak się będzie sprawowaćNessi pisze: Z obecnych ja biegam tylko w RSN-ach latem. RKK też są fajne na lato. Powinien też się pojawić nowy model.