Runner11 pisze:15:35Rolli pisze:![]()
Ja pobieglem przed miesiacem 5x1000 (P3,5') w 3:07... Jak myslisz ile pobiegne 5km? Na pewno nie sub17 (3:24/km) Wytrzymalosciowcem to tez chyba juz nie jestem.

Ledwo 16:53 przed 3 miesiacami... i to ledwo.
Runner11 pisze:15:35Rolli pisze:![]()
Ja pobieglem przed miesiacem 5x1000 (P3,5') w 3:07... Jak myslisz ile pobiegne 5km? Na pewno nie sub17 (3:24/km) Wytrzymalosciowcem to tez chyba juz nie jestem.
Jakies wprowadzasz Rolli nieuprawnione uproszczenia. Chciałbym sie zapytać patrząc na pokazany przez Ciebie trening: "Co ma piernik do wiatraka"? Jestem pewien, że wielu zawodnikow z tego samego treningu pobiegłoby np poniżej 16 minut. Jeden trening o niczym nie mówi, prawie nic nie zmienia.Rolli pisze:Jednak dobrze wiadomo, ze szybkosciowiec, ktory chce pobiec 5km w 15' musi zrobic interwaly 6-8x1000 w 2:45. A wytrzymalosciowiec wystarczy ze pobiegnie 5-6x1000 w 3:00 i osiagna ten sam wynik.
Wlasnie taki przyklad potwierdza roznice w treningu tych dwuch typow.
Nie zrozumiales porownania.Adam Klein pisze:Jakies wprowadzasz Rolli nieuprawnione uproszczenia. Chciałbym sie zapytać patrząc na pokazany przez Ciebie trening: "Co ma piernik do wiatraka"? Jestem pewien, że wielu zawodnikow z tego samego treningu pobiegłoby np poniżej 16 minut. Jeden trening o niczym nie mówi, prawie nic nie zmienia.Rolli pisze:Jednak dobrze wiadomo, ze szybkosciowiec, ktory chce pobiec 5km w 15' musi zrobic interwaly 6-8x1000 w 2:45. A wytrzymalosciowiec wystarczy ze pobiegnie 5-6x1000 w 3:00 i osiagna ten sam wynik.
Wlasnie taki przyklad potwierdza roznice w treningu tych dwuch typow.
Rozwin?Adam Klein pisze:Wg mnie to nie ma związku z tym, czy to jest szybkosciowiec czy wytrzymalosciowoec.
Bez obciążenia czy z obciążeniem, jesli tak, to za jakim obciazeniem?Rolli pisze:
Niekiedy rece sie zalamuja jak widze ze chlopak nie zrobi 10 przysiadow ale przebiegnie 200m w 24sek.