Polar M400

Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

darekc1 pisze:Mam pytanie odnosnie elektrody polara .
Zegarek mam okolo roku zakupiony razem z czujnikiem pierwszy pasek reklamowalem po osmiu miesiącach popękała cała guma ,obchodzilem sie z nim zgodnie z zaleceniami ,myslalem ze może od żelu ekg. Drugi bez żelu wytrzymal cztery miesiące ,zamowilem nowy już nie reklamowalem bo mi głupio . Czy moge miec taki specyficzny pot dzialajacy na gume. Myslałem o paskach z gearbest za 5 dolarów czy ktoś używa takiego i dziala identycznie jak Polara.

Wysłane z mojego SM-G920F .
Hmm, mi po około roku oderwał się ten nap przy pasie do wpinania kostki pulsometru, zareklamowałam i wymienili, choć tak naprawdę okazało się potem, ze źle odpinam pulsometr. Powinno się go odpiąć po zdjęciu z klatki paska przytrzymując za ten nap na pasku a nie ciągnąć zawsze za jedną stronę kostki jak to robiłam. :bum: Drugi nadesłany pasek jest już okej.
Co do gumy to u mnie w każdym pasku po pewnym czasie używania zaczyna dziwnie pachnieć taką chemią, podejrzewam że to od reakcji na mój pot, pomimo że pas po ćwiczeniach zawsze przepłukuję ciepłą wodą i często myję mydłem.
Darekc, przyznaj - zawsze płuczesz pasek pod ciepłą wodą z mydłem po użytkowaniu go?
New Balance but biegowy
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Zawsze płuczę woda z mydłem pasek i plucze gniazdo usb w zegarku .

Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

darekc1 pisze:Zawsze płuczę woda z mydłem pasek i plucze gniazdo usb w zegarku .

To rzeczywiście dziwne zużycie skoro płuczesz go, przecież tak naprawdę nosisz go w tygodniu maksymalnie 5-6 godzin...chyba że jesteś ultrasem i robisz po 200 kaemów w tygodniu. A nie jest zbyt mocno zaciśnięty i przez to guma zaczyna pękać (chodzi mi o zbyt mały obwód w luzie przez co pasek mocno się naciąga jak go zakładasz na klatkę piersiową)?
andros
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

[/quote]
Pytanie czy działa to tylko wtedy gdy wyłączony jest gps czy działa razem z gps-em i na podstawie dwóch odczytów wylicza kilometraż...?

Wysłane z mojego SM-G920F .[/quote]

Sprawdzałem w budynku to coś tam zlicza bez GPS. Zobaczę za kilka dni jak na bieżni pobiegam. Kolega biega z garminem i na bieżni tempo i kilometraż jest niemal identyczny z tym co pokazuje bieżnia.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

andros pisze:
Pytanie czy działa to tylko wtedy gdy wyłączony jest gps czy działa razem z gps-em i na podstawie dwóch odczytów wylicza kilometraż...?

Wysłane z mojego SM-G920F .[/quote]

Sprawdzałem w budynku to coś tam zlicza bez GPS. Zobaczę za kilka dni jak na bieżni pobiegam. Kolega biega z garminem i na bieżni tempo i kilometraż jest niemal identyczny z tym co pokazuje bieżnia.[/quote]
Ja dzisiaj byłam na crossie i niestety w przypadku sportu niebiegowego na pewno nie liczy jeśli nie mam footpoda. Z footpodem liczy na każdym treningu kilometraż.
Polar tylko stwierdza, że wylicza to na podstawie akcelerometru ("handy feature when running indoors or in places with limited GPS signals). Więc może na treningach typu bieg po bieżni będzie jednak też zliczał szacowany kilometraż. Ciekawe jak bardzo się rozjedzie z kilometrażem pokazanym przez bieżnię :).
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

adam1adam pisze:Najlepsze zegarki_
http://www.laufmotivation.de/2016/11/13 ... r-laeufer/
Najlepsze, ale dla kogo ?

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:
adam1adam pisze:Najlepsze zegarki_
http://www.laufmotivation.de/2016/11/13 ... r-laeufer/
Najlepsze, ale dla kogo ?

Wysłane z mojego SM-T113 .
Jak dla mnie bardzo subiektywny ranking, w sumie same gremliny i niby polar m600 gdzieś w połowie zestawienia...a sunto niby gorsze, no nie wiem, jakoś spojrzałam i zamknęlam szybciej niż otworzyłam link. Oglądałam dość obiektywną recenzję na YT porównującą Garmina, M600 i najnowsze Sunto Pro - jakbym miała nadmiarowe 2 tys. z haczykiem to z pewnością mój wybór padłby na Sunto.
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

Cześć,
W sobotę biegałem na bieżni lekkoatletycznej. zrobiłem 24x400m czyli w sumie 9,6km. miałem wyłączony gps i zegarek pokazał dystans 9,41km. Nie ma tragedii chyba, wskazanie jest całkiem ok. patrzyłem tylko na czas poszczególnych odcinków bez kontroli tempa ale jak kilka razy zerknąłem na inny ekran to tempo było wyliczone w miarę dobrze. Nie jest to może wskazanie, któremu można wierzyć w ciemno ale jakiś tam pogląd z grubsza daje.

Pozdrawiam!
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
newamadeo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Powiedzcie proszę, czy pełna funkcjonalność M400 jest tylko z paskiem polara h7 czy inne modele nadajników polara też umożliwią wszystkie funkcję? Chodzi m.in. o test wydolności

Wysłane z mojego LG-H815 .
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Test wydolności zrobić możesz bez zegarka ale za pomocą samego pasa H7 i aplikacji Polar Beat:
Obrazek

Do testu wydolności pomiar pulsu jest niezbędny.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
newamadeo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

@keiw czyli po prostu do biegania wystarczy tańszy model nadajnika polar który będzie współpracował z M400 a będzie też użyteczny w aplikacji polar beat?

Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

newamadeo pisze:@keiw czyli po prostu do biegania wystarczy tańszy model nadajnika polar który będzie współpracował z M400 a będzie też użyteczny w aplikacji polar beat?

Tak wystarczy, była juz o tym mowa. Nie dostaniesz tylko wskazania Running Index o ile dobrze pamiętam.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pas H7 jest bardzo dobry i ja akurat nie szukałbym tanich "zamienników".
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
newamadeo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie chcę kupić tanich zamienników tylko inny model nadajnika polar który jest tańszy od modelu h7, tylko muszę wiedzieć czy z innym modelem np polar wearlink+ będę miał pełną funkcjonalność co z h7. Jeśli inny model nie zapewni tego co h7 to wolę dopłacić i właśnie h7 kupić. Czy h7 jest awaryjny? Lepiej kupić z gwarancją?

Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

newamadeo pisze:Nie chcę kupić tanich zamienników tylko inny model nadajnika polar który jest tańszy od modelu h7, tylko muszę wiedzieć czy z innym modelem np polar wearlink+ będę miał pełną funkcjonalność co z h7. Jeśli inny model nie zapewni tego co h7 to wolę dopłacić i właśnie h7 kupić. Czy h7 jest awaryjny? Lepiej kupić z gwarancją?

Jako stała bywalczyni czytająca ten wątek odpowiem za wszystkich - nikomu z forumowiczów jeszcze się nie zdarzyło, by sam nadajnik wyzionął ducha. Jeśli juz to zdarzają się usterki a raczej zniszczenia samego paska na skutek użytkowania i pomimo, że Polar nie powinien uznawać takich reklamacji to sam pasek od nadajnika też wymieniają (mi wymienili na nowy). Pasek jest do dokupienia za bodajże ok. 70 plnów albo można poszukać jakiegokolwiek od polara bo pasują wszystkie do tego nadajnika (przynajmniej Polarowe).
Podsumowując - się nie zastanawiaj i nie kombinuj, dołóż te trzy dyszki i kup ten dedykowany H7. Sam kosztuje dużo więcej niż w zestawie z zegarkiem więc i tak będziesz do przodu :).
ODPOWIEDZ