Akademia Biegowa

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Janusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from Ziut on 11:51 am on Dec. 11, 2001
wieku nie mierzę metryką - znam ludzi w wieku o którym myślisz i są emerytami (...) sam się wyłączam w tym momencie.
Nie miałem najmniejszego zamiaru kogokolwiek dyskryminować z racji posiadanego wieku, ale to chyba oczywiste, szczególnie, że uwaga nie odnosiła się do białogłowy ;) . Miałem tu na uwadze wyłącznie rozrywkowy charakter programu radiowego oraz jego nastoletniego adresata (podświadomy antagonizm pokoleń).

Co do pozostałych punktów, dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie. Jeśli moje zgłoszenie z opcją niedzieli było jedynym tego rodzaju jakie otrzymałeś, to nie mam nic do skomentowania, może poza tym jednym, że wg mnie nie jest usprawiedliwieniem niskiej frekwencji okres w jakim jesteśmy. Przepraszam ale w  Polsce zawsze są jakieś okresy niesprzyjające, o ile tylko chodzi o wspólną robotę. Tyle, że ten z początku grudnia, jest akurat jak ulał na teoretyczne ujęcie tematyki jaką zaproponowałeś.
Piszę to jako ten, co ostatniej soboty również nawalił, niestety okrucieństwo zawodowe,  jak mogę przypuszczać nie mnie jednemu, skutecznie pokrzyżowało plany. Dzwoniłem do Ciebie ostatni raz ok. 13-tej, mając jeszcze nadzieję na zmianę terminu, nie odbierałeś, chyba wtedy startowałeś już do biegu,  potem już nie miałem śmiałości przeszkadzać.
Więcej o Akademii piszę pod nowym tematem, aby nie przeszkadzać w szturmie na PR, (tylko go nie bombardujcie, bo kolega Zygmunt, właśnie skończył je budować).
Janusz
PKO
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sprawa desantu. Przyznam, że poza Wojtkiem, deklarującym zdalne uczestnictwo, proponujecie innych, a nie siebie, o ile w ogóle zabieracie z tej sprawie głos. Nie było jeszcze ani jednego głosu: "Ja będę". Dlatego trochę mam wrażenie narzucania się i raczej powiem: "Ja pewnie nie będę".
Ziut
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:58:00

Nieprzeczytany post

Kolejne zajęcia Akademii Biegowej:

W najbliższą niedzielę o godz.10.00 spotkanie na parkingu w Truskawiu. Wspólne bieganie na trasie przystosowanej do poziomu wszystkich uczestników. Przewidywany porządek zajęć:
1. Rozgrzewka
2. Bieg 40 min
3. Ćwiczenia terenowe
4. Bieg 20 min

Już są zgłoszone dwie osoby czyli zajęcia rozpoczną się bezapelacyjnie. :usmiech:
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zgłaszam chęć uczestnictwa w zajęciach. Małe pytanie - czy nie można by rozpocząć później? Start o godzinie 10 oznacza koniecznosć zjedzenia sniadania do 8, czyli trzeba wstać o 7:30 (w niedzielę).
Ziut
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzwoni³am do Bogdana i zostawi³am mu na automatycznej sekretarce informacjê o niedzielnym treningu. Miejmy nadziejê, ¿e bêdzie mia³ czas, aby do nas do³±czyæ.
Przyjedzie te¿ Daaga.

Kto nastêpny? :) Czy uda nam siê zebraæ wiêksz± ekipê?
Janusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A czy to musi być w Puszczy w taką ślizgawicę?
...już słyszę czyjeś- NIE! :bum:

Rozmawiałem z przyjacielem biegającym tam co dzień i twierdzi, że korzenie są oblodzone.
Ja chętnie wezmę udział, a może uwzględniając temperaturę jaką tu mamy (to może zasługa mrozu na zewnątrz) tża powiedzieć- przyjmuję wyzwanie! :grr:
Też przybyłbym co najmniej we trójkę (w tym dwójką sekundantów, możem się tedy strzelać). :ojnie:

Jeśłi miejsce i porę ustalimy wspólnie, a... to wtedy co innego, wówczas przybędę bez broni, na trening, a nie pojedynek, zaś ci sekundanci, na co dzień sportowcy, pobiegają chętnie z nami :taktak:. Są to nowe osoby zwerbowane na W-skiej AWF (studenci), właśnie dostałem od nich potwierdzenie, zainteresowani są u nas członkowstwem (już kiedyś o nich wspominałem). Mówiąc między nami, ta dwójka to zwiadowcy, jak oceniliby, że warto mogłoby nasypać ich więcej. A przecież ma być Joycat & Daaga, im nikt się nie oprze. :hej:

Moja propozycja: ruszyć ciut godzinę np. z 10 na 11-tą i miejsce- odrobinę centrum bliżej, gdzie mniej ślisko. Do Kabat Was pewnie nie namówię, a może? Tutaj poczęstowałbym gorącą...herbatą z termosu, piernikiem w czekoladzie, a dziewczyny mogłyby się wygrzewać w mojej chacie choćby... do białego rana, he, he. Joykotka, pamiętaj, mam pięknego kotka. Musisz go bliżej poznać, chociaż... jest kastratem... :jatylko:

A Ty Ziutek! Nie bądź taki kogutek! :hejhej:
Janusz
Ziut
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Las Kabacki w niedzielne przedpołudnie to istna tragedia. A przede wszystkim mam zamiar pokazywać inne miejsca do biegania. A jest ich sporo. Jezeli ktos z Was zdecyduje sie w okresie zimowym brać udział w treningach zwiazanych z biegiem na orientacje bedzie miał szanse odkryć szereg takich miejsc i mało tego-będzie miał dokładna mape tego terenu. Pole manewru bedzie wtedy o wiele szersze.
Parking w Truskawiu godz. 10.00.
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegamy w niedzielę? Super!
Ale:
Nie 10.00 - za wcześnie
Nie Truskaw - za daleko
O innych propozycjach chętnie pomyślę
Emalon
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dla mnie również za wcześnie i ciut daleko.
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Proponuję. PROPONUJĘ :) :
Lasek Bielański, albo Powsin
11.00?
Janusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoro jesteśmy wszyscy chętni to... poznajmy

-szczegóły- :taktak:
Janusz
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from RobertD on 3:18 pm on Dec. 13, 2001
Zgłaszam chęć uczestnictwa w zajęciach. Małe pytanie - czy nie można by rozpocząć później? Start o godzinie 10 oznacza koniecznosć zjedzenia sniadania do 8, czyli trzeba wstać o 7:30 (w niedzielę).
Quote: from Ziut on 3:22 pm on Dec. 13, 2001
Nie.
:szok: ! :szok: !

Ziut, nie chciałbym, abyś w podobny sposób odpowiadał na moje propozycje.
Ziut
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A czy Przemku nie zastanowiłeś się nad tym, że w pewnym momencie nie można zmieniac terminów, gdyz część osób juz jest ustawiona?

Trzeba nauczyć się dyscypliny nawet wtedy kiedy nie jest to nam w smak. Wiele zawodów odbywa się o tej godzinie. Trzeba mieć nawyk wczesnego wstawania.

Gdybyś to Ty jako pierwszy zaproponował termin spotkania ja bym sie do niego dostosował lub zrezygnował (gdybym miał absolutnie inne plany). Ale kruszyc kopie o jedną godzinę?

Do mojego stylu bycia musisz się przyzwyczaić. Nie oznacza on arogancji, ale dyscyplinę. Nie widzę niczego złego w krótkiej zdecydowanej odpowiedzi.
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie kłóćcie się!
:)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ