Co czytacie, gdy nie biegacie :)

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
anrubi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mackris pisze:http://lubimyczytac.pl/ksiazka/50020/zakonnica
Diderot -Zakonnica
Czytałam jakieś 10 lat temu. Ogólnie intrygująca, zapadł mi w pamięć opis samogwałtu głównej bohaterki... Jednak kobiety robią TO z uczuciem :hej:

"Miasteczko długowieczności. Przy włoskim stole" - Tracey Lawson
Książka taka jak ja, typowa wieśniara :hej:
I jestem z tego dumna :taktak:
New Balance but biegowy
mat_mat
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja jakiś czas temu polubiłem kryminały i książki z jakąś tajemnicą w tle. Przeczytałem wszystkie dostępne w Polsce książki Dana Browna, teraz chyba zmienię nieco klimat i sięgnę po Bondę - wiele osób ma o jej książkach bardzo dobre opinie, a ja niestety jeszcze nie mogę się wypowiedzieć na ich temat.
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:48
Życiówka w maratonie: 3:36:08

Nieprzeczytany post

Bourne's Identity by R.Ludlum
Jestem w polowie. Spodziewalem siè lepszej akcji i emocji...
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

mat_mat pisze:Ja jakiś czas temu polubiłem kryminały i książki z jakąś tajemnicą w tle. Przeczytałem wszystkie dostępne w Polsce książki Dana Browna, teraz chyba zmienię nieco klimat i sięgnę po Bondę - wiele osób ma o jej książkach bardzo dobre opinie, a ja niestety jeszcze nie mogę się wypowiedzieć na ich temat.
Nie dałem rady z Bondą.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Po przeczytaniu trylogii "Szpiedzy" A. Makowskiego, teraz powrót do Severskiego z najnowszym tomem "Niepokorni". I ciekaw jestem co z tego Canal+ nakreci :)
Dariush
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostatnio przeczytane/wysłuchane

Krzysztof Spadło Skazaniec tom 4 - Czapki z głów. Po części trzeciej, moim zdaniem już nieco wtórnej, kolejny bardzo dobry odcinek, znowu wysoki poziom. Zakończenie znowu każe z niecierpliwością czekać na kolejny tom, a ten dopiero w przyszłym roku.

2 z 3 części trylogii Zagadki pochodzenia A.G.Riddle - Gen atlantydzki i Atlantydzka zaraza. Na początek akcja, zaczyna się jak powieści Morella czy Ludluma, później jest zagadka historyczna, czyli coś z Browna a później już Si-fi statki kosmiczne, mutacje ludzi i takie tam.
mat_mat pisze:Ja jakiś czas temu polubiłem kryminały i książki z jakąś tajemnicą w tle. Przeczytałem wszystkie dostępne w Polsce książki Dana Browna, teraz chyba zmienię nieco klimat i sięgnę po Bondę - wiele osób ma o jej książkach bardzo dobre opinie, a ja niestety jeszcze nie mogę się wypowiedzieć na ich temat.
Jak ci się podobały Browny to jest duża szansa, że to co powyżej tez ci się spodoba, choć moim zdaniem to półka lub dwie niżej niż Brown. Co do Bondy czytałem tylko Sprawa Niny Frank. Skończyłem więc najgorsze nie mogło być :) ale niczym szczególnym w pomięć (no może poza dziwnym zakończeniem ;) ) mi nie zapadło.

Moje dziwne przywiązanie serii (taki odpowiednik oglądania telenoweli) i polskich kryminałów kazało mi sięgnąć po nową "Chyłkę" czyli Immunitet - Remigiusz Mróz. I tu zdziwko bo znowu jest dobrze. Stosunki Chyłki i Oryńskiego znowu niebezpiecznie blisko jakiegoś romansidła, ale zagadka kryminalna znowu dobra. Autor, jak sam o sobie mówi grafoman, wyrzuca z siebie kolejne książki z szybkością karabinu maszynowego. Nie wszystkie są dobre. Ta jest dobra.

Teraz na tapecie znowu polski kryminał. I znowu początek serii. Wojciech Chmielarz Podpalacz - pierwszy tom cyklu z komisarzem Jakubem Mortką. Początek trochę drętwy, ale się rozkręca. Jak na razie przypomina mi to trochę skandynawów, zobaczymy jak to się rozwinie. W kolejce czeka następny tom Farma Lalek.
Tu kiedyś był link do bloga i komentarzy :)
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Historia Imperium Osmanskiego i Republiki Tureckiej - Stanford J. Shaw
Imperium powstale na gruzach Bizancjum, ktore odcisnelo swoje pietno na Europie poludniowo-wschodniej. Jakby nie patrzyl trwalo 500lat.
Hanna77
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:44

Nieprzeczytany post

Po serii kryminałów, ksiązek detektywistycznych i filmów z krwawa zbrodnią w roli głóównej nabrałam ochoty na coś lekkiego i optymistycznego i zakupiłam"Nic zwyczajnego. O Wisławie Szymborskiej" M. Rusinka-anegdotki o WS i pracy jej sekretarza oraz wplecione w nie limeryki pisarki. Śmieję się w głos. Bardzo dobra książka na ponure, deszczowe dni
Awatar użytkownika
kaello
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja teraz czytam "Powrót Ojca Chrzestnego". Potem może się wezmę za coś lżejszego. Na święta książki też już pozamawiane :P
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

The Fourth Part of the World: An Astonishing Epic of Global Discovery by Toby Lester
Bardzo interesujáca praca o histori kartografi oraz podrózach w poszukiwaniu kontynentów. Od sredniowiecza do odkrycia Ameryk

Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Szczepan Twardoch - Morfina . Nie sądziłem, że aż tak dobre
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Korzystajác z kontuzji pochlaniam kolejná ksiázkè.
Tym razem môj pierwszy Grisham:Bractwo
Taka sobie...lepsze czytalem
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Jako ze w niektorych liniach ciagle nie pozwalaja wlaczac telefonu, wiec podkradlem ksiazke corce.
"Swoja droga, opowiesc o trzech podrozach po inne zycie" - Tomek Michniewicz (fotograf, dziennikarz, podroznik).
Reportaz z trzech podrozy z roznymi ludzmi:
- Kamerun z przyjecielem
- Arabia Saudyjska z zona
- Nowy Orlean - z ojcem.
Ciekawe spojrzenie na Arabie Saudyjska (mozna powiedziec temat na czasie). Nowym Orlean to, to jedyne miejsce z tych trzech gdzie bylem, fajnie sie czyta o tym co sie juz widzialo.
Najlepsza jednak Arabia Saudyjska. Polecam
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skonczylem niedawno i zabieram sie do cwiczen :taktak:

Obrazek

A teraz jestem w polowie:

Obrazek
Awatar użytkownika
longtom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47'24"

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:"Beksińscy. Portret podwójny" - po prostu rewelacja!
Też jakoś latem czytałem.
Koło wiosny przeczytam sobie po raz drugi. :oczko:

Teraz sobie czytam Klasztor.

Ciekawy "grubas".

pzdr :usmiech:
ODPOWIEDZ