mati1886 pisze:Z tym puchnięciem to zdarzyło mi się 2 razy w przeciągu 2-3 miesięcy. Przy chodzeniu nie puchną a czy bolą? Może czasami ale to jakieś chwilowe. Co do biegania to zaczęło się z rok temu. Na dłuższych wybieganiach tak od 10 km czułem coś pod rzepką, ból ten nie przeszkadzał mi podczas biegu ale coś było czuć. Ortopeda powiedział, że kolana nie pracują normalnie i przepisał tabletki co zawierają chyba ten kwas nie chce mi się nazwy teraz szukać. Postanowiłem robić właśnie przysiady i chyba pomogły ale teraz mniej się biegało i ćwiczyło i kolana coś szwankują. Zacznę najpierw od przysiadów a przy zastrzykach porozmawiam z lekarzem.
Idź do ogarniętego fizjoterapeuty.
Puchnięcie kolan 2 razy w ciągu 2-3 miesięcy normalne nie jest. Nie jestem ekspertem od leczenia, ale jeśli lekarz nie zdiagnozował przyczyny tylko leczy objawy to sukcesu nie wróżę. Być może wystarczy proste wzmocnienie mięśni, może dorzucenie rozciągania i rolowania, a może problem jest dużo poważniejszy? Bywa, że błahe objawy, a przyczyna może być poważna.