Wydaje mi się że to działa jeśli zaplanujesz trening przez Flow, a jak wystartujesz "z ręki" to już nie. Ale może coś mi się pomyliło (dawno nie korzystałem).kerech pisze:No to jeszcze jedno pytanie z cyklu flow;)
Otóż przy wyborze tempa startowego w zegarku (poprzez funkcje ulubione) - jeszcze jakiś czas temu po zgraniu treningu do flow były naniesione dwie "kropki" - jedna właściwa czyli mój bieg a druga "wirtualna" z zadanym tempem. Dzięki temu można było fajnie zobaczyć jak bardzo zbliżałem (oddalałem) się od tempa.
Teraz po zgraniu treningu już tego nie ma. No i pytanie czy znów trzeba coś pstryknąć czy to błąd?
Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
no dobra, teraz czegoś nie kumam ;/ skoro prędkość odczytuje z sensora, a dzisiaj mi się zdarzyło że zegarek zgubił GPS i wywaliło mi głupoty na tempie, to o co tutaj kurde chodzi ????Pyth0n pisze:no to mam odpowiedź ;] dzięki wielkie !!! AVE biegacze !! ;]TomBod pisze:Jest takie powiedzenie - "jak już nic nie pomaga, sięgnij do instrukcji"
Zestawienie komunikacji V800 z sensorem to jedno, ale wskazanie go jako domyślnego urządzenie pomiaru prędkości to dwa.
A więc:
Ustawienia > Profile sportowe > Bieganie > Sensor biegowy > Wybierz sensor do pomiaru
prędkości, a następnie wybierz Sensor biegowy lub GPS.
a ja cały maraton przeleciałem z sensorem na bucie i pomiar leciał z GPSu :P
Biegasz czy trenujesz ????
-
- Wyga
Kiedyś był taki błąd zgłoszony do Polara. Do tego po powrocie GPS-a zegarek dodawał do dystansu odcinek od ostatniej poprawnej pozycji GPS drugi raz (bo pierwszy raz już ten dystans dodał czujnik). Nigdy nie znalazłem potwierdzenia, że to zostało poprawione - być może nie zostało.Pyth0n pisze:no dobra, teraz czegoś nie kumam ;/ skoro prędkość odczytuje z sensora, a dzisiaj mi się zdarzyło że zegarek zgubił GPS i wywaliło mi głupoty na tempie, to o co tutaj kurde chodzi ????Pyth0n pisze:no to mam odpowiedź ;] dzięki wielkie !!! AVE biegacze !! ;]TomBod pisze:Jest takie powiedzenie - "jak już nic nie pomaga, sięgnij do instrukcji"
Zestawienie komunikacji V800 z sensorem to jedno, ale wskazanie go jako domyślnego urządzenie pomiaru prędkości to dwa.
A więc:
Ustawienia > Profile sportowe > Bieganie > Sensor biegowy > Wybierz sensor do pomiaru
a ja cały maraton przeleciałem z sensorem na bucie i pomiar leciał z GPSu :P
No, chyba, że masz ustawione pobieranie dystansu i tempa z GPS.
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
no właśnie, kiedyś tak miałem a teraz zajrzałem i elegancko jest ustawione że tempo idzie z sensora ;/grabek pisze:
Kiedyś był taki błąd zgłoszony do Polara. Do tego po powrocie GPS-a zegarek dodawał do dystansu odcinek od ostatniej poprawnej pozycji GPS drugi raz (bo pierwszy raz już ten dystans dodał czujnik). Nigdy nie znalazłem potwierdzenia, że to zostało poprawione - być może nie zostało.
No, chyba, że masz ustawione pobieranie dystansu i tempa z GPS.
ale teraz patrzę że na Polar Flow wszystko wygląda ładnie, ten błąd się wkrada kiedy konwertuję ten trening z flow do endomondo
Biegasz czy trenujesz ????
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:45:34
Jak wam sprawuje się bateria? Pytam z ciekawości. Ja po roku użytkowania ładuje średnio raz na 1, 5-2 tygodnie co wychodzi około 7-8 godzin treningu z nadajnikiem tętna.
Na początku byłem wkurzony na Polara teraz chyba za żadne skarby bym go nie wymienił
Na początku byłem wkurzony na Polara teraz chyba za żadne skarby bym go nie wymienił
- MariuszBie
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:46:18
- Życiówka w maratonie: 4:34:24
Mi też tak wychodzi godzinowo 3-4 treningi (około 1,5h) i ładowanie. Zegarek też mam od roku.
Ale już od jakiegoś czasu zegarek nie może się znaleźć z aplikacją telefoniczną, żeby treningi przerzucić.
W telefonie w aplikacji widnieje zegarek, ale po próbie połączenia i synchronizacji wyskakuje taki komunikat "Połączenie nieudane. Brak połączonych urządzeń w pobliżu."
Coś ktoś wie na ten temat.
Ale już od jakiegoś czasu zegarek nie może się znaleźć z aplikacją telefoniczną, żeby treningi przerzucić.
W telefonie w aplikacji widnieje zegarek, ale po próbie połączenia i synchronizacji wyskakuje taki komunikat "Połączenie nieudane. Brak połączonych urządzeń w pobliżu."
Biegam od - 18.10.15 r - 97 kg/178 cm
5 - (2017): 22:29;
10 - (2016): 46:18;
HM - (2016): 1:46:23;
M - (2016): 04:34:24;
MOJE STARTY !
MOJE STARTY !
-
- Wyga
Najlepiej odinstalować i zainstalować jeszcze raz aplikację, usunąć parowanie telefonu z zegarkiem z telefonu i z zegarka, zegarek zresetować do ust. fabrycznych przez FlowSync.MariuszBie pisze:Mi też tak wychodzi godzinowo 3-4 treningi (około 1,5h) i ładowanie. Zegarek też mam od roku.
Z dziwnych rzeczy które mi się wydarzyły:
1. po aktualizacji softu w zegarku niektóre urządzenia bluetooth dodały się podwójnie i miałem problemy z połączeniami dopóki nie usunąłem wszystkich urządzeń z zegarka
2. miałem zegarek przez chwilę sparowany z 2 telefonami i wtedy czasem połączenie nie działało
3. zainstalowana aplikacja Suunto powodowała konflikt przy synchronizacji, po odinstalowaniu wszystko zadziałało od razu
- Batman
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:33
A mi się nie udaje sparować telefonu z zegarkiem. Tzn treningi przerzuca ale nie wykrywa telefonu do powiadomień (smsy czy rozmowy).
START: 17.06.2015, 170 cm; 116,7 kg
było: 108 kg - 10 km w 65:24 (27.09.2015)
jest: 98 kg - 10 km w 55:33 (25.09.2016)
będzie: 80 kg - 10 km w 40 minut
-
Start II: 07.06.2021, 170 cm; 124 kg
-
Start III: 30.05.2023, 170 cm; 101 kg
[url=viewtopic.php?f=27&t=64998]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?f=28&t=64999]KOMENTARZE[/url]
było: 108 kg - 10 km w 65:24 (27.09.2015)
jest: 98 kg - 10 km w 55:33 (25.09.2016)
będzie: 80 kg - 10 km w 40 minut
-
Start II: 07.06.2021, 170 cm; 124 kg
-
Start III: 30.05.2023, 170 cm; 101 kg
[url=viewtopic.php?f=27&t=64998]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?f=28&t=64999]KOMENTARZE[/url]
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
V800 sprawuje się wyśmienicie, bateria trzyma bardzo dobrze, ale po reklamacji mam nowy egzemplarz
Jeśli robię trening w domu - "stacjonarny" (core stability, pilates, itp.) to nakładam pas H7 i uruchamiam na telefonie aplikację Polar Beat:
https://play.google.com/store/apps/deta ... beat&hl=pl
https://www.polar.com/pl/produkty/polar_beat
Aplikacja zastępuje w takiej sytuacji zegarek, automatycznie wrzuca trening na Flow, a tym samym w zegarku oszczędzamy trochę baterię.
Jeśli robię trening w domu - "stacjonarny" (core stability, pilates, itp.) to nakładam pas H7 i uruchamiam na telefonie aplikację Polar Beat:
https://play.google.com/store/apps/deta ... beat&hl=pl
https://www.polar.com/pl/produkty/polar_beat
Aplikacja zastępuje w takiej sytuacji zegarek, automatycznie wrzuca trening na Flow, a tym samym w zegarku oszczędzamy trochę baterię.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- MariuszBie
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:46:18
- Życiówka w maratonie: 4:34:24
grabek pisze:Najlepiej odinstalować i zainstalować jeszcze raz aplikację, usunąć parowanie telefonu z zegarkiem z telefonu i z zegarka, zegarek zresetować do ust. fabrycznych przez FlowSync.MariuszBie pisze:Mi też tak wychodzi godzinowo 3-4 treningi (około 1,5h) i ładowanie. Zegarek też mam od roku.
Z dziwnych rzeczy które mi się wydarzyły:
1. po aktualizacji softu w zegarku niektóre urządzenia bluetooth dodały się podwójnie i miałem problemy z połączeniami dopóki nie usunąłem wszystkich urządzeń z zegarka
2. miałem zegarek przez chwilę sparowany z 2 telefonami i wtedy czasem połączenie nie działało
3. zainstalowana aplikacja Suunto powodowała konflikt przy synchronizacji, po odinstalowaniu wszystko zadziałało od razu
Pomieszałem zgodnie z twoimi punktami i chyba pomogło. Możliwe, że to przez aplikację suunto, bo ostatnio kupiłem żonie zegarek a że ma stary telefon to na swoim zainstalowałem aplikację do suunto.
Dzięki
Biegam od - 18.10.15 r - 97 kg/178 cm
MOJE STARTY !
MOJE STARTY !
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Jest dostępna nowa wersja firmware 1.8.15
Info:
http://support.polar.com/en/updates/v80 ... _release_0
Można teraz ustawić rejestrowanie śladu GPS co 30s co powinno wystarczyć na 20 h pracy.
Dodam, że budzik w końcu działa fajnie. Ustawcie sobie i sami zobaczcie
Info:
http://support.polar.com/en/updates/v80 ... _release_0
Można teraz ustawić rejestrowanie śladu GPS co 30s co powinno wystarczyć na 20 h pracy.
Dodam, że budzik w końcu działa fajnie. Ustawcie sobie i sami zobaczcie
Mój Blog "Luźne wpisy"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Odbyłem trening po wgraniu tej aktualizacji.
Pierwsze wyszukiwanie GPS trwało długo, ok. 4-5 min, ale tak jest zawsze po wgraniu nowego firmware.
Zegarek nie autolapował po każdym kilometrze - a tak miałem ustawione dla biegania.
Po powrocie musiałem wejść w moje profile sportowe i od nowa poustawiać pole "Automatyczne zapisywanie okrążeń" i zrobić synchronizację z zegarkiem.
Dużo jest zmian jak biegniemy "po śladzie", wcześniej wrzuconą trasą do ulubionych - ja tego nie używam, ale chyba trzeba będzie potestować.
Tu trochę więcej:
http://support.polar.com/en/support/v800_release_notes
Na razie nic złego się nie dzieje.
Budzik w końcu działa jak trzeba - chyba posłuchali uwag użytkowników
Pierwsze wyszukiwanie GPS trwało długo, ok. 4-5 min, ale tak jest zawsze po wgraniu nowego firmware.
Zegarek nie autolapował po każdym kilometrze - a tak miałem ustawione dla biegania.
Po powrocie musiałem wejść w moje profile sportowe i od nowa poustawiać pole "Automatyczne zapisywanie okrążeń" i zrobić synchronizację z zegarkiem.
Dużo jest zmian jak biegniemy "po śladzie", wcześniej wrzuconą trasą do ulubionych - ja tego nie używam, ale chyba trzeba będzie potestować.
Tu trochę więcej:
http://support.polar.com/en/support/v800_release_notes
Na razie nic złego się nie dzieje.
Budzik w końcu działa jak trzeba - chyba posłuchali uwag użytkowników
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Dyskutant
U mnie w Ustawienia > Profile sportowe > Bieganie > nie ma zakładki Sensor biegowy chociaż występuje w Zarejestrowane produkty i widzi go V800.TomBod pisze:Jest takie powiedzenie - "jak już nic nie pomaga, sięgnij do instrukcji"
A więc:
Aktualizacja przez polarsync wyświetla komunikat, że się nie powiodła, chociaż przenosi jakieś dane aktywności.
Aktualizowałem po kablu i nie pomogło.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
ireneush - coś masz nie tak.
Mam zegarek z nowej serii, ale w tym z pierwszej, również miałem tak samo.
Masz sensor widoczny jako Polar RUN?
Sprawdź jeszcze na Flow w swoich produktach, czy jest prawidłowo widoczny:
Mam zegarek z nowej serii, ale w tym z pierwszej, również miałem tak samo.
Masz sensor widoczny jako Polar RUN?
Sprawdź jeszcze na Flow w swoich produktach, czy jest prawidłowo widoczny:
Mój Blog "Luźne wpisy"