Garmin Fenix 3/3HR

rojass
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedzi :)
PKO
kolunio
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Panowie u mnie coś się poknocilo i przestawil się zegarek na jakąś dziwna godzinę razem z data na 2 styczeń. ..po synchronizacji nie chce się zmienić na właściwą jedynie ręczne ustawienie zegarka działa ale daty juz nie wiem jak ustawić. ..jakieś podpowiedzi?
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A to nie jest tak, ze jak zlapie sygnal GPS, to sie sam ustawi? (o ile nie wybrales recznego tylko)

Wyjdz na zewnatrz i daj mu zlapac sygnal GPS.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moj fenix ostatnio przrstal rysowac mi mape. Dystans mierzy, przewyzszenia sa, wszyatko niby ok, a mapy nie ma. Ktos cos wie? Przegladnalem opcje w zegarku ale nic nie znalazlem na ten temat...
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Raz też mi się tak zdarzyło. Zrebootowałem i na razie ok. Nie wiem jaka była przyczyna problemu.
.
eni4c
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

@skoor

a nie masz wylaczonego gps? bo przewyzszenia i dystans moze mierzyc bez gps

Wysłane z iPhone .
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie, gps jest wlaczony.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to jest problem z garmin connect - wyłącz fenixa i uruchom ponownie. Powinno być ok
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zobacze jutro czy jest poprawa. Dzieki
Awatar użytkownika
Rob
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Biegając dzisiaj według wgranej trasy z zaskoczeniem stwierdziłem, że zegarek zaczął zachowywać jak nawigacja samochodowa informując o zbilżających się zakrętach oraz miejscach gdzie należy skręcić. Wiem, że wcześniej można było przygotować plik z trasą przy użyciu zewnętrznych narzędzi, wgrać do zegarka i zachowywał się on podobnie (ktoś pisał o tym wcześniej w tym wątku, ale nie mogę teraz znaleźć tego posta). Teraz działa to automatycznie po wgraniu kursu z Garmin Connect. Nie wgrywałem nowego oprogramowania do zegarka, czyli jest to najprawdopodobniej nowa funkcjonalność serwisu internetowego.
Poniżej ekran uprzedzający o zakręcie za 41 m. Sygnał jest również wibracyjny.
Generalnie działa to całkiem fajnie, może być przydatne podczas biegów w nieznanym terenie. Nie trzeba wtedy zerkać co jakiś czas na zagarek z wyświetlonym ekranem trasy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
majkim6
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A w których miejscach wstawił punkty trasy? Dotychczas trzeba było przygotować trasę np w gpsies, dodać punkty do trasy (dowolnie, np. lewo, woda, most), wyeksportować do tcx i potem przekonwartować do garminowskiego fit. Taki zabieg dawał ostrzeżenie o punktach trasy dodanych dowolnie. Stąd pytanie, na jakiej zasadzie kurs zrobiony w GC dodaje te punkty? Rozróżnia odchylenie kursu o np 30st i wtedy daje ostrzeżenie o zakręcie w lewo/prawo?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ta opcja pojawiła się parę dni temu, ni stąd ni zowąd, bez zapowiedzi. Szkoda tylko, że oprócz Garmin Connecta nie wzięli się za zaimplementowanie tej funkcjonalności w Basecampie.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Rob
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

majkim6 pisze:A w których miejscach wstawił punkty trasy? Stąd pytanie, na jakiej zasadzie kurs zrobiony w GC dodaje te punkty? Rozróżnia odchylenie kursu o np 30st i wtedy daje ostrzeżenie o zakręcie w lewo/prawo?
Wydaje mi się, że komunikaty pojawiały się jedynie na skrzyżowaniach/rozgałęzieniach. Jeśli trasa odchylała się sama z siebie to nic się nie działo. Jednak rozróżniane są zakręty pod kątem prostym i ostrym. Wyświetlane są inne strzałki.
majkim6
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Rob pisze:Wydaje mi się, że komunikaty pojawiały się jedynie na skrzyżowaniach/rozgałęzieniach. Jeśli trasa odchylała się sama z siebie to nic się nie działo. Jednak rozróżniane są zakręty pod kątem prostym i ostrym. Wyświetlane są inne strzałki.
To bardzo dobra wiadomość, może w końcu doczekamy się ręcznego dodawania punktów trasy w GC lub BC, takich jak woda, most, etc.
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No faktycznie samo od siebie mi też się pojawiło. Przy kluczącej mocno po lesie ścieżce trochę to przeszkadza bo komunikaty są tak często, że się nakładają. Ale ogólnie na plus.
.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ