dieta niskowęglowodanowa

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Gilotyna RUN
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 34;05
Życiówka w maratonie: 2;38

Nieprzeczytany post

Stefcio22 pisze:
Gilotyna RUN pisze:Dodaj białka z mięsa ogranicz owoce bo kilka kilo śliwek to masakra 1kg ma 100g.ZA MOCNO ĆWICZYSZ skoro masz ciągłe zakwasy ewentualnie robisz to w ten sposób że katujesz tą sama partie i te same ćwiczenia co drugi dzień, lub chodzisz na siłke od wielkiego dzwona i to powoduje zakwasy porada zmniejsz ciężar bo na siłowni liczy się nie ciężar a poprawne wykonanie! Wykonuj każdą partię mięśniową osobno a jak nie masz czasu połącz to w całość wykonując trening obiegowy.Ja schudłem od grudnia 13 kg i niestety w większośći były to mięśnie.
śliwek ostatnio nie jem bo wróciłem do redukcji
a co do zakwasów myślałem właśnie , że dobrze bo no pain no gain :) przez ostatnie miesiące przeważnie 1 raz w tygodniu, może tu leży przyczyna, głównie biegałem i jeździłem rowerem ale może jesienią i zimą dołożę ćwiczeń siłowych
teraz na redukcji właśnie dorzuciłem białka wpada 140-150g, jakieś 110-120 z mięsa, do tego z jajek 30-40g
a co do tych 13kg to specjalnie pod bieganie ?
tak wszystko specjalnie pod maraton i złamanie trójki pierwszy podjazd spalony skończyło się spalone 3;03;28 drugie podjazd na wiosnę nie ma co się załamywać bieganie trenuje od stycznia 40 lat na karku.Wcześniej biegałem ale sam dla siebie pod okiem fachowca trenuję 9 miesięcy.Skoro ćwiczysz raz na tydzień na siłowni to juz wiesz skąd te zakwasy.
PKO
Stefcio22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

a stosował ktoś dietę VLCD, w skrócie 200g białka + minimum tłuszczu jakieś 800-1300 kcal, ładowanie węglowodanami raz w tygodniu ?
zastanawiam się nad taką kombinacją, bo na diecie -500kcal gdy pęknę raz na jakiś czas to po efektach a na takiej jest szansa , że mimo wszystko bilans tygodniowy będzie na minusie
chociaż wątpię , ze dam radę bo nie potrafiłem wytrzymać bez węgli na wyższej kaloryczności
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

Glupi pomysł. Idź do dobrego dietetyka. Skąd w ogóle 500 kcal.
Stefcio22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

najczęściej pada, że należy uciąć 500kcal
Gilotyna RUN
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Stefcio22 pisze:najczęściej pada, że należy uciąć 500kcal
owszem na redukcji na siłownii ale Ty tutaj biegasz a liczysz kalorie spalone z biegania do posiłków jestem pewny że nie ! Trzymaj zerowy bilans kaloryczny bądz niewielki minusowy waga będzie spadać,musisz kontrolować co jesz bo dieta nie polega na tym że trzymasz dietę dwa tygodnie i jest cacy póżniej jeśli popuścisz masz efekt jojo.Pamiętaj nie przytyje się w tydzień ani nie schudnie do tego trzeba miesięcy pracy nie ma że boli.
Stefcio22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Gilotyna RUN pisze:
Stefcio22 pisze:najczęściej pada, że należy uciąć 500kcal
owszem na redukcji na siłownii ale Ty tutaj biegasz a liczysz kalorie spalone z biegania do posiłków jestem pewny że nie ! Trzymaj zerowy bilans kaloryczny bądz niewielki minusowy waga będzie spadać,musisz kontrolować co jesz bo dieta nie polega na tym że trzymasz dietę dwa tygodnie i jest cacy póżniej jeśli popuścisz masz efekt jojo.Pamiętaj nie przytyje się w tydzień ani nie schudnie do tego trzeba miesięcy pracy nie ma że boli.
nie no w miarę wiem przy jakich kcal chudnę, problem to kompulsywne podjadanie, nawet jak nie trzymam diety i wpada codziennie 4000-5000 kcal to potrafię dojeść na siłę aż żołądek będzie mnie fizycznie ograniczał , problem chyba dla psychiatry a nie dietetyka :bum:
ale wiecznie mam złudną nadzieje, że tym razem mi się uda :)
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Znajdź sobie jakieś zajęcie. Jak jest nawal pracy to nie ma czasu na podjadanie
Endomondo
Obrazek
Stefcio22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Marx pisze:Znajdź sobie jakieś zajęcie. Jak jest nawal pracy to nie ma czasu na podjadanie
w sumie nie podjadam cały czas, potrafię trzymać dietę tydzień ale jak już pęknę to wpadnie kilka tysięcy kalorii extra i wychodzę na zero, przynajmniej jest jeden plus tego, że waga stoi w miejscu a nie rośnie
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiem jak Ci pomóc ale nie chce mi się pisać ;)
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Stefcio22 pisze: w sumie nie podjadam cały czas, potrafię trzymać dietę tydzień ale jak już pęknę to wpadnie kilka tysięcy kalorii extra i wychodzę na zero, przynajmniej jest jeden plus tego, że waga stoi w miejscu a nie rośnie
Z dietami tak jest. Nie dosc, ze sa narzucone przez osobe z zewnatrz,
to jeczcze najczesciej wywracaja do gory nogami nasz sposob zywienia.
Nie da sie tak dlugo wytrzymac.
Zmienic trzeba swoje nawyki zywieniowe i moim zdaniem powoli, krok po kroku.
Odstawic to, przyzwyczaic sie, zmienic tamto zlego na cos lepszego itd.
Z czasem okaze sie, ze odzywiasz sie zupelnie inaczej, schudles i wcale nie czujesz sie ograniczany i sterowany.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2016, 14:48 przez Sikor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Racja! Wszystko krok po kroku. Zacznij od podejścia IIFYM i stopniowo zmieniaj produkty na "zdrowe". No i dla kontroli apetytu 2 g białka na kg masy ciała, 20-40 g błonnika dziennie.
Stefcio22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bogil pisze:IIFYM
iifym też raczej na mnie nie działa, przez ostatnie 2 miesiące właśnie z 30% kcal wpadało z jakiegoś białego pieczywa czy słodyczy, a i tak nie mogłem utrzymać bilansu na zero
raczej u mnie problemem jest coś z tego http://bulimia.mam-efke.pl/index.php?go=binge_eating
najśmieszniejsze, że jak ważyłem >140kg to raczej napadów nie miałem, najwyraźniej roczna redukcja zryła mi banie do końca :bum:
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stosuj refeed co 3 dni. Na zasadzie 2 dni diety - jeden dzień na utrzymanie masy.
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niedługo będzie art na portalu na temat który może Cie zainteresować i trochę pomóc. Hormony to przepotężne substancje :sss:
Gilotyna RUN
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

osoba która się bierżę za dietę i po kilku tygodniach nie umie się powstrzymać niech sobie da spokój szkoda katowania i wstydu,masakra heh.To jest jak z bieganie chcę być najlepszym a biegam 2 razy w tygodniu każdy sport i dany cel wymaga poświęcenia.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ