Bieganie, a wiek

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

shaman72 pisze:W mojej okolicy, domków jednorodzinnych - bieganie jest po prostu modne, to styl życia i możliwość pokazania,że jesteś "na czasie" i "cool" co zrobić, takie czasy.
Ważne ,że ludzią chce się wstać z kanapy i przestać obżerać chipsami, tudzież innymi śmieciami :hejhej:
Ano widać i jest to lekko śmieszne, ale kto ludziom zabroni wypierdzielić na ciuchy buty i zegarek ze 3k PLN żeby biegać wkoło latarni przez 30min raz w tygodniu :bum: Ciekawe ile zostanie biegaczy jak przejdzie już ten biegowy BOOOM! ;)
New Balance but biegowy
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spox. Tanie zegarki będą :-)
Awatar użytkownika
lama71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52,22

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
lama71 pisze: Niestety
A co w tym jest "niestety"?

Ze nie czlapie po ulicy za tatusiem?
Niestety, że siedzą na boisku i zamiast grać, ruszać się, uczyć jakiejś rywalizacji, głównie siedzą i palą albo żrą czpisy.
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegowy boom nie minie, on się jeszcze w pełni nie zaczął.
Ja widuje naprawdę różnych ludzi, i starszych i młodszych, szybkich i wolnych, zaawansowanych i początkujących, w trampkach i w butach do biegania. Nie ma reguły. Bieganie ma tą zaletę że nawet w podeszłym wieku można osiągać dobre wyniki.
Endomondo
Obrazek
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

lama71 pisze:
Rolli pisze:
lama71 pisze: Niestety
A co w tym jest "niestety"?

Ze nie czlapie po ulicy za tatusiem?
Niestety, że siedzą na boisku i zamiast grać, ruszać się, uczyć jakiejś rywalizacji, głównie siedzą i palą albo żrą czpisy.
No i? 40 lat temu tez siedzialem i lałem na to co chca ode mnie dorośli. Tez wyrosłem na ludzi. Mam nadzieje. :hejhej:

Mimo ze bieganie jest jednym z najtanszych i najprostrzych rodzajow sportu, niech sobie inni jada rowerami, kopia w pilke albo... ruszaja kciukami przed PS4. Inne czasy, inny swiat, inne zainteresowania...

Ja biegam naprawde duzo, ale nie mam potrzeby i ochoty na misjonowanie.
Awatar użytkownika
lama71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52,22

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
Ja biegam naprawde duzo, ale nie mam potrzeby i ochoty na misjonowanie.
A z mojej wypowiedzi wnioskujesz że ja mam zadatki na misjonarza? Bo raczej celem mojej wypowiedzi miało być stwierdzenie, że obserwuję takie czy inne zjawisko. Dodając co o tym myślę. Może nie wyszło.

To kto ile biega, jak myślę nie ma większego znaczenia. Znaczenie ma raczej to, że coś robimy, i sprawia to radość (jak np. mi), albo zarabiamy na tym, albo cokolwiek innego. Każda aktywność ma znaczenie, jeśli dodaje coś do nas, a ile sie tego robi, .....
każdy robi tyle ile może, chce, ma potrzebę.
Marx pisze: Ja widuje naprawdę różnych ludzi, i starszych i młodszych, szybkich i wolnych, zaawansowanych i początkujących, w trampkach i w butach do biegania. Nie ma reguły. Bieganie ma tą zaletę że nawet w podeszłym wieku można osiągać dobre wyniki.
O, i ostatnie zdanie bardzo mi się podoba, dobre wyniki. A czy to jest 7 min/km w półmaratonie, czy 3 min... każdy ma swój Everest, i inne pomniejsze górki. A zdobycie nawet niewielkiej sprawia sporo radości - znowu, przynajmniej mi.
Awatar użytkownika
mackris
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:04
Życiówka w maratonie: 4:07:00

Nieprzeczytany post

Misjonarzem jest się czy się chce czy nie chce. Palców by mi nie starczyło aby policzyć znajomych, którzy pod moim niezamierzonym wpływem zaczęli się ruszać. Bieganie zaraża- o ile oczywiście ktos jest wrażliwy na tą "chorobę"

...Myślę, że dam radę przebiec ten wyścig, to tylko o 2 dni dłużej. 5 dni. Biegałem za owcami przez 3 dni... Cliff Young
Khonorata
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a ja myślę, że bieganie jest dla każdego, aczkolwiek jest to sport dla wytrwałych, poniekąd uważam że do tego sportu trzeba mieć silną wolę
Biegam, biegam i zrzucić nie mogę:(
Mój sklep
Awatar użytkownika
Batman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:33

Nieprzeczytany post

Dla każdego jest szuranie (tempo wg. zaawansowania). Bieganie często zmusza do wychodzenia ze strefy komfortu i tu właśnie przydaje się silną wola. Nawet nie po to by wykonać zadanie ale po to by się nie zniechęcić do biegania w ogóle.
START: 17.06.2015, 170 cm; 116,7 kg
było: 108 kg - 10 km w 65:24 (27.09.2015)
jest: 98 kg - 10 km w 55:33 (25.09.2016)
będzie: 80 kg - 10 km w 40 minut
-
Start II: 07.06.2021, 170 cm; 124 kg
-
Start III: 30.05.2023, 170 cm; 101 kg
[url=viewtopic.php?f=27&t=64998]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?f=28&t=64999]KOMENTARZE[/url]
ODPOWIEDZ