Uciążliwy ból z boku stopy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
okonokon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:16
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam biegową brać

Słuchajcie mnie, mam taki problem: otóż na jednym z biegów 15 sierpnia lekko przekoślawiłem do zewnątrz stopę. Nie doszło do skręcenia bo w porę "zakontrowałem" i uratowałem sytuację. Minęło ok 1,5h od ukończenia biegu i pojawił się ból z zewnętrznej części prawej stopy, dokładniej mówiąc pod kostką. Ból charakteryzował się tym, że podczas chodzenia było uczucie jakby ktoś wbijał mi gwóźdź w to jedno konkretne miejsce. Zrobiłem tydzień przerwy od biegania. Na początku tego tygodnia wznowiłem treningi. Mimo silnego bólu z rana po wstaniu i bólu przy chodzeniu. O dziwo podczas biegania nic nie bolało. Jak tylko zacząłem iść ból powracał. Niestety dziś zaczęło boleć również i przy bieganiu. Ból pojawia się raz pod stopą na samym jej zewnętrznym skraju, raz pod kostką. Uczucie wbijania gwoździa bądź rwania, na zmianę. Opuchlizny brak. Czy miał ktoś podobną sytuację? Proszę was o pomoc biegacze :)
PKO
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Miałam podobnie, ale stopa to tak skomplikowany mechanizm, że zapewniam Cię - nikt Ci zdalnie nie pomoże ani Cię nie zdiagnozuje. Jedyne co można polecić to wizytę u dobrego fizjoterapeuty, najlepiej z wynikami badań zleconymi przez ortopedę - usg, rtg, ewentualnie rezonans.
newsky
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Miałem 2 razy taki ból. Kiedyś gdy zacząłem biegać i cisnąłem jak głupi - na 3 treningu się skończyło, ledwo doszedłem do domu. Przeciążyłem, nie rozciągnąłem, nie rozgrzałem. Drugi raz 2 tygodnie temu - powróciłem do biegania po miesięcznej przerwie (stłuczone żebra - wywrotka na rowerze) w nowych butach. Początek biegu boli, po 1-2 kilometrze ból maleje ale nie całkiem. Podejrzewam buty. Jutro założę stare i zobaczymy...
RUN_for_FUN
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dokładnie tak jak pisze ioannahh.

Nie kombinuj tylko ortopeda i fizjo. Bo możesz nie doleczyć lub sobie jeszcze zaszkodzić..
Tu jestem:
newsky
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

I faktycznie.. Po założeniu starych butów ból znikł. Ktoś wie co można poradzić na nowe buty? bardzo mi szkoda wydanych 440zł... :ojnie:
Dodam że nowe to Brooks Glycerin 13, stosunkowo miękkie. Biegam po asfalcie, 90 kg ,174cm, stopa neutralna z lekka tendencją do pronacji.
Kuleczka991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Polecam udać się do ortopedy , ja skorzystałam z usług Rafała Więcka. Za mną już dwie wizyty . Mam rehabilitację kolana , a chciałabym móc znowu jeździć na rowerze. Wszystko idzie w dobrą stronę. Ten lekarz na prawdę zna się na swym fachu, polecam ;)
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O tym Więcku najwięcej piszą i zachwalają jednopostowcy :hej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ