ORLEN Warsaw Marathon 2017

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

PIRAT pisze: 2. Tych żartów Adama to nawet nie chce mi się komentować...
Żarty Adama są bardzo na czasie. A tak sobie nawet myślę, że to czasem może się urzeczywistnić patrząc na to co wyrabiają rządzący.

Może nowa nazwa będzie SWM- Smoleńsk Warsaw Marathon...
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ja wcale nie żartuję. Wydanie dużych pieniędzy musi być czymś uzasadnione. W tym momencie jest nurt aby wszystko co robimy było osadzone w jakichś realiach tzw "polityki historycznej" więc jakoś taki maraton trzeba umotywować. Nie może być to zwykły maraton, jeśli już coś robić to trzeba pokazać, że jest to zupełnie nowe otwarcie. Ilu teraz jest żołnierzy w służbie czynnej? 100 tys ? No to 30 tys może uda się przywieźć do Warszawy, razem z kilkoma tysiącami innych biegaczy będzie to największy maraton w historii. Tylko do tego musi być stworzona odpowiednia atmosfera, scenografia itd.
Bieganie maratonu jest przecież jakimś zadaniem które dla wojska może być uzasadnione.

Odpowiadając na pytanie czy maraton się odbędzie: nikt tego nie wie.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Ja wcale nie żartuję. Wydanie dużych pieniędzy musi być czymś uzasadnione.
Alez jest to jak najbardziej uzasadnione - przepompowaniem milionowych budzetow z panstwowej spolki do prywatnych kieszeni, potrzebne jest jedynie wymyslenie jakiegos odpowiednio wiarygodnego pretekstu. W Orlenie wpadli na pomysl zrobienia dodatkowego maratonu w W-wie - wg mnie zupelnie zbednego, ale byla kasa do wydania. Zmienila sie ekipa polityczna i nastepcy najpewniej przekieruja teraz srodki w innym - bardziej "pozytecznym" z ich punktu widzenia - kierunku.

Przez ostatnie lata rzadzilo PO - wiec na Orlenie / PZU / KGHM zerowali dzialacze i rodziny tej partii, teraz rzadzi PiS - te same spolki doją ludzie zwiazani z nimi. Coz, takie uroki zycia w post-PRL - wszyscy rzadzacy doskonale odnajduja sie w socjalizmie.
PIRAT
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Ja wcale nie żartuję. Wydanie dużych pieniędzy musi być czymś uzasadnione.
Tak sobie piszesz (biegi historyczne itp.) oceniając obecną sytuację czy masz jakieś wiadomości od ludzi organizujących wcześniej ten maraton?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ludzie organizujący wczesniej ten maraton byli wybrani przez poprzedni Zarząd. Teraz Zarząd jest inny wiec jeśliby Maraton miałbyc organizowany, to raczej przez kogoś innego.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No wiec moje przypuszczenia sie raczej potwierdzają.
Jest wola organizacji maratonu ale robić to bedzie ktos inny.
Jako, że podejrzewam, że Ci nowi ludzie wczesniej maratonu nie organizowali, to czas bedzie płynął na niekończących sie debatach.
Skończy sie na tym o czym pisałem, że frekwencje zrobi wojsko.
Patron bedzie pewnie taki jak mówiłem, nie moge sie doczekać zobaczenia wizualizacji.
kburys27
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

nie mogłem sie oprzeć ... hihihihi .....

Wysłane z mojego GT-I9505
biegacz999
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Orlen Warsaw Marathon w roku 2017 na pewno się odbędzie. I we wrześniu będą podane informację o terminie imprezy i zapewne ruszą zapisy. Tak więc spokojnie, nie martwcie się na zapas, tylko trenujcie :).
rufuz

Nieprzeczytany post

a bylo juz tak fajnie. Po cichu robiłem sobie nadzieje, ze w Polsce wyrośnie porządny międzynarodowy maraton a tu prrrrrrrrrr :szok:
Cale szczęście jedyna impreza jaka biegam w PL to bieg sylwestrowy. Szkoda, szkoda :nienie: No chyba, ze ten maraton w nowym wydaniu sie sprawdzi w co raczej wątpię.
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

biegacz999 pisze:Orlen Warsaw Marathon w roku 2017 na pewno się odbędzie. I we wrześniu będą podane informację o terminie imprezy i zapewne ruszą zapisy. Tak więc spokojnie, nie martwcie się na zapas, tylko trenujcie :).
Ekstra!!! :usmiech:
Awatar użytkownika
albert80
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:41
Życiówka w maratonie: 4:02:08

Nieprzeczytany post

biegacz999 pisze:Orlen Warsaw Marathon w roku 2017 na pewno się odbędzie. I we wrześniu będą podane informację o terminie imprezy i zapewne ruszą zapisy. Tak więc spokojnie, nie martwcie się na zapas, tylko trenujcie :).
"Dobra" zmiana klepnęła kolejną edycję biegu dla fajnopolaków? Nie może być...
BLOG http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=41148
KOMENTARZE http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=41149

5 - 23:45 (11.06.2016)
10 - 46:41 (23.04.2017)
21,097 - 1:48:17 (21.06.2015)
42,195 - 4:02:08 (24.04.2016)
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Maraton Pamięci Żołnierzy Wyklętych?
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
yacoll
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 03:43

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Ja wcale nie żartuję. Wydanie dużych pieniędzy musi być czymś uzasadnione. W tym momencie jest nurt aby wszystko co robimy było osadzone w jakichś realiach tzw "polityki historycznej" więc jakoś taki maraton trzeba umotywować. Nie może być to zwykły maraton, jeśli już coś robić to trzeba pokazać, że jest to zupełnie nowe otwarcie. Ilu teraz jest żołnierzy w służbie czynnej? 100 tys ? No to 30 tys może uda się przywieźć do Warszawy, razem z kilkoma tysiącami innych biegaczy będzie to największy maraton w historii. Tylko do tego musi być stworzona odpowiednia atmosfera, scenografia itd.
"... I jad mu się leje... I z jadu kałuża..."

Adam, opamiętaj się. :ojnie:
Adam Klein pisze:Skończy sie na tym o czym pisałem, że frekwencje zrobi wojsko.
Nie. Jeśli maraton się odbędzie, to frekwencję zrobię ja. I inni, zadowoleni z poprzednich edycji biegacze.
biegacz999 pisze:Orlen Warsaw Marathon w roku 2017 na pewno się odbędzie. I we wrześniu będą podane informację o terminie imprezy i zapewne ruszą zapisy.
Byłoby super! Czekam z niecierpliwością

Pozdrawiam

yacoll
happy running :hej:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

yacoll pisze: "... I jad mu się leje... I z jadu kałuża..."

Adam, opamiętaj się. :ojnie:
Przeczytaj uważnie mój post. Ja jestem analitykiem i analizuję przypadek Orlen Warsaw Marathon 2017.
To sa same fakty:
- jest polityka historyczna
- zapisy się jeszcze nie zaczęły więc im później się zaczną tym mniejsza szansa na dobrą frekwencję
- dobra zmiana na pewno będzie chciała pokazać, że frekwencja jest co najmniej tak samo dobra

Mój pomysł z wojskiem jest może na razie abstrakcyjny, zobaczymy.

Napisałeś, że byłeś zadowolony z poprzednich edycji.
Bardzo dobrze, ale musisz sobie zdać sprawę z tego, że to był zupełnie inny maraton niż ten, który ma się odbyć.
On też może być dobry, ale to jaki on będzie to jest totalna niewiadoma.
Jedną z cech poprzednich edycji było to, że Orlen dawał na to olbrzymie pieniądze. Można dać na pewno pieniądze dużo mniejsze i też zrobić maraton ale to już będzie inny maraton.

Nie przypisuj mi jakiegoś jadu, ja analizuję sytuację.
Lechu_Winiar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 0:45
Życiówka w maratonie: 3:50

Nieprzeczytany post

jeżeli to prawda to będą niezłe jaja. przed startem obowiązkowo asysta wojskowa i apel smoleński? :)

ja podziękuję. w czymś takim na pewno nie wezmę udziału.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ