Bank of America Chicago Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

To ze nie ma juz losowania to wiem, ale Twoj przyklad pokazuje ze moze bede musial zaplacici wpisowe jeszcze raz ;(
PKO
rufuz

Nieprzeczytany post

ja mam wszystko juz zarezerwowane. Wiec w tym roku w poniedziałek po maratonie na plażę do Miami. Byle pogoda wtedy dopisała. Po debiucie w ultra i po paru treningach na dystansie pow. 42km pokonanie maratonu wydaje sie jakies takie łatwiejsze :hahaha:
rufuz

Nieprzeczytany post

no to zaczęło sie BPS do maratonu w Chicago :ble: Zostało 56 dni.
W tym roku w BPS robie interwaly na odcinkach 2km (6-8X2km) czuje, ze chyba sluzy mi to lepiej niz 10x1km. Sila biegowa to oczywiscie glownie opona w pagorkowatym terenie :bleble:
rufuz

Nieprzeczytany post

dostalem newsletter "Participant update" od orgow "Race weekend schedule of events". Jak zwykle profesjonalizm ze strony oranizatorow w kazdym calu. Niedlugo bede pakowal torby :ble: Jedyny problem w Chicago to start wave 1 - 7:30 :ech:
zMadzia
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57
Życiówka w maratonie: 4,28

Nieprzeczytany post

Ciekawe jaka w tym roku będziecie mieć pogodę - w tamtym tak przypieklo, ale fajnie było, bardzo fajnie :)
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Madziu, a dokładniej jaka była temperatura,....
rufuz

Nieprzeczytany post

byle nie wialo zbyt mocno w tym roku :ble: Milo wspominam spotkanie u Pani Konsul ale w tym roku pewnie nic nie bedzie.
zMadzia jakie plany na jesienne starty ?
zMadzia
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57
Życiówka w maratonie: 4,28

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Madziu, a dokładniej jaka była temperatura,....
Kilka dni przed maratonem było super ciepło nie wiem cos okolo 30, pózniej chyba na dzień prec zrobiło sie chłodno, poniżej 20... Zaczęłam sie zastanawiać co ubrać, w dzień maratonu od rana zimno, pózniej pogoda, slonce sie rozchulalo chyba do 30... Było bezchmurnie, wiatru mało co, lato w pełni, mi było za duszno, za ciepło.

rufuz ja u konsul nie byłam, po maratonie ruszyłam " w Stany" ;)
W tym roku los rzucił mnie do Berlina i NY. Nie ukrywam mam stresa, ale cieszę sie bardzo - szczególnie mam tremę jak pomyśle o NY... :)
rufuz

Nieprzeczytany post

w NY biegnie cos około 50 tys :orany: To nie to co w Chicago, niewiele ponad 40 tys. :hahaha: Z drugiej strony trochę sie nie dziwie dwa mega maratony i to w odstępie 2 m-cy. Ale na adrenalinie z Berlina możesz "polecieć" NY :ble: Jakby co to polecam Hamburg w kwietniu. Moim zdaniem najlepszy maraton za zachodnia granica.
pawelosin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38:47
Życiówka w maratonie: 2:57:52

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich, będę biegł pierwszy raz w Chicago i mam pytanie - czy wie ktoś czy da się gdzieś zaparkować samochód względnie blisko startu? Ze względu na wybór hotelu w niższej cenie a większej odległości, zdecydowałem się na wynajęcie auta i nie wiem czy dojeżdżać nim na start czy szukać innego sposobu.
rufuz

Nieprzeczytany post

To Twój pierwszy "megamaraton" ?
zaparkować blisko startu w dzień biegu :hahaha: :hahaha: :hahaha: chyba, ze robisz to na parę dni przedbiegiem :hahaha: :hahaha: Lepiej zostawić auto gdzieś dalej i podjechać metro bo spóźnisz sie jeszcze na start. Lepiej nie ryzykować :hahaha: Metro raczej nie stanie w korku. To chyba najlepsza opcja. Nawet jak znajdziesz gdzieś miejsce w pobliżu to po biegu będzie trochę ciężko wyjechać.
Ja mam hotel w tym roku w centrum blisko stacji metra. Zawsze tak robię aby dojazd był bez przesiadki i możliwie najkrótszy, można dłużej pospać :hahaha:
W tym roku lecę SAS przez Kopenhagę. Masakra, znów tyle godzin w samolocie :ech:
BPS jakoś idzie dobrze na razie, oby tak dalej. Byle "polecieć" poniżej 3:10 to będzie ok.
pawelosin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pierwszy będzie Berlin a następny Chicago. Co prawda myślałem o zarezerwowaniu miejsca parkingowego wcześniej przez internet, ale faktycznie do parkingu też trzeba dojechać. Ja lecę bezpośrednio LOT-em. Chyba faktycznie zastanowię się nad parkingiem dalej i dojazdem na start metrem. Wiesz może jaki jest koszt biletu metra?
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja lecę pierwszego. Czy ktoś leci tak wcześnie,...?
rufuz

Nieprzeczytany post

moim zdaniem Berlin sie zdecydowanie "umywa" do Chicago :ble:
wszystko o metro: mapki, ceny itp
http://www.transitchicago.com/
co do cen to nie pamietam (pare $) ale info jest tu
http://www.transitchicago.com/travel_in ... icklinks=1
karte na metro mozna kupic tez w necie
ja biore zawsze pass na pare dni i mam spokój (CTA 7-Day Pass - 28$)
z tego co pamiętam to mam hotel obok czerwonej linii metra :lalala:
ja lece 5-tego w srode ale potem wracam pozniej. Wygrzeje sie po biegu na plazy w Miami :ble:
oczywiscie moim stalym punktem turystycznym W Chicago będzie taras widokowy na 103 pietrze Wills Tower. Polecam, warto odstac troche w kolejce i wejsc potem na szklane gondole Sky Deck, super tylko szklo i pareset metrow pod stopami :ble:
Obrazek
pawelosin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zdjęcie robi wrażenie :szok: na pewno tam się wybiorę :usmiech: . Berlin będzie moim pierwszym maratonem z serii WMM i nastawiam się tam na walkę o życiówkę, może udało by się wywalczyć kwalifikację do NY :usmiech: a Chicago, to jak się uda. Dziękuję za szczegółowe informacje :usmiech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ