Garmin Fenix 3/3HR

blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pogratulować świetnego malowania ścieżki Polarem.
Chciałbym jeszcze zobaczyć co się dzieje w tunelach, wśród wysokich budynków i co najważniejsze w górach w lesie i na podejściach pod tatrzańskie przełęcze.
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ToM78 pisze:zobaczcie jak maluje M400 podczas spaceru.
w sumie to nawet trochę wzruszające ale jednak zdecydowanie bardziej wolę wybrać się na spacer do Muzeum Narodowego aby pooglądać jak malował Chełmoński
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ok widzę że jest jak jest :).
Miłego użytkowania garminów i jego do końca źle przetłumaczonego i niedokończonego garmin connect :)
nie będziem się rozwodzić bo to długa droga rozmowy :)
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ToM78 pisze:ok widzę że jest jak jest :).
Miłego użytkowania garminów i jego do końca źle przetłumaczonego i niedokończonego garmin connect :)
nie będziem się rozwodzić bo to długa droga rozmowy :)
Ale ja całkiem poważnie pytam o zachowanie M400 w strzelistych górach i w gęstym lesie w pagórach.
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

blas - nie sprawdzałem, ale patrząc na rysowaną trasę aktywności obok 10 piętrowych bloków w ciągu ( obok siebie) i porównując z fenixem 3 i suunto ambit 3 sport - oświadczam że w/g mojej analizy trasy polar m400 maluje lepiej :) i co ważne ...hehe... mam tempo chwilowe np. 5.23, 5.11 - garmin zaokrągla :)
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

garmin connect nie kumam co tam jest źle przetłumaczone , cyferki nas interesują i tyle
zobacz ile masz Apaek na F3 teraz , polar może tylko pomarzyć o takiej platformie treningowej
a z malowaniem śladu to faktycznie b. poważna sprawa :hej:
kupiłeś jesteś zadowolony tego się trzymaj , a użytkowników F3 argumentami malowania ścieżki na mapie nie przekonasz by go sprzedali i kupili polara szkoda twojego czasu :hahaha:
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nikogo nie chcę przekonywać do niczego bo tak nie wolno. Piszę, bo warto się przyjrzeć też innej firmie - ot tak aby mieć porównanie.
Zmykam i zamykam temat już.
Miłego biegania :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

ToM78 pisze:blas - nie sprawdzałem, ale patrząc na rysowaną trasę aktywności obok 10 piętrowych bloków w ciągu ( obok siebie) i porównując z fenixem 3 i suunto ambit 3 sport - oświadczam że w/g mojej analizy trasy polar m400 maluje lepiej :) i co ważne ...hehe... mam tempo chwilowe np. 5.23, 5.11 - garmin zaokrągla :)
Ciekawe, bo u mnie nie zaokrągla i wszystko na jednym ekranie :)
Heart Rate runner

Wysłane z iPhone .
Ostatnio zmieniony 22 sie 2016, 09:38 przez Svolken, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Svolken - to masz apke napisaną przez kogoś - nie masz pewności o jej poborze prądu - zdarza się tak że po takich apkach z IQ szybko bateria ucieka w garminach - pozatym w lesie gdzie biegam fenix 3 pokazywał mi tempo chwilowe 7.20 a za chwilę 3.50 - hehehe - badane przy bezchmurnym niebie :) ale cóż zegarek za 2000 zł jest wykonany super (jest śliczny) i na tym się kończy.
Podstawowa filozofia garmina pokazuje tempo chwilowe tak jak pisałem.
Biznes garmina - forerunner 235 (1250 zł) nie ma pływania ani triatlonu (domyślnie) - okey, wypuszcza następny produkt tzn. to samo w środku i wizualnie (inne kolorystycznie) forerunner 735XT (bez wifi) co miał 630 i firmwarowo dał pływanie i triatlon i oczywiście ta cena 2000 zł za ten sam plasticzek (kapselek) dla mnie to oszukiwanie klienta (garmin powoli mi przypomina firmę apple) gdzie ich opaska kosztuje 5500 zł najdroższa a czas pracy na baterii do 18h a w rzeczywistości 8h. ja pierwszy post napisałem tylko pod kątem tego że zegarek za 500 zł rysuje lepiej niż za 2000 zł - ot cała filozofia, nie wspomnę o czcionce w fenix 3 - jedne duże jedne małe - nie ma w nim logiki - po polsku pisze - "Tętno" ale "ŚR. TETNO" pisze już z dużych - to albo tak albo tak. masakra.
W Polar M400 można mieć 20 rożnych profili sportowych a w każdym do 8 konfigurowalnych ekranów po 4 info. na jednym ekranie.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kto mający jako takie pojęcie o technologii gps i bieganiu jako takim korzysta z tempa chwilowego? bez znaczenia czy jest to zegarek za 600 zł, 1600 czy 2600?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu - myśląc Twoim tokiem - to na tej ziemi wszystko jest bez znaczenia - można iść biegać ( bez gadżetów) nawet bez mp3 a wsłuchiwać się z muzykę płynącą z naszej duszy :) biegnąć i biegnąć a organizm da sam znać o tym kiedy kończyć
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

możesz biegać z mp3 (ja nie biegam), możesz nie słuchać swojego organizmu (ja słucham), możesz wierzyć w to, że m400 pokazuje wiarygodne dane nt. tempa chwilowego, ja nie wierzę i zapewniam Cię, że to co widzisz na ekraniku urządzenia wielkości pudełka od zapałek, w którym antena gps jest wielkości pewnie trochę większej niż zapałka to tylko złudzenie będące efektem zmyślnie napisanego algorytmu. Jeśli to przekonanie o susperdokładności Twojego zegarka sprawia Ci przyjemność to bardzo się cieszę razem z Tobą (i nie ma tutaj z mojej strony żadnej złośliwości, serio) ale fizyki nie oszukasz, natomiast użytkownika sprzętu już tak.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

ToM78 pisze:Svolken - to masz apke napisaną przez kogoś - nie masz pewności o jej poborze prądu - zdarza się tak że po takich apkach z IQ szybko bateria ucieka w garminach
Chyba teoretyzujesz, bo ja tego w praktyce nie widzę :)
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

:) ok - zatem idę teraz biegać po drugim późnym śniadaniu. Miłego Dnia.
system70
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam Panowie po ostatniej aktualizacji przestal mi dzialac bluetooth pokazuje stan laczenie ale niechce polaczyc Jakies pomysly moze wlasne doswiadczenie z takim problemem
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ