Garmin Fenix 3/3HR
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Pogratulować świetnego malowania ścieżki Polarem.
Chciałbym jeszcze zobaczyć co się dzieje w tunelach, wśród wysokich budynków i co najważniejsze w górach w lesie i na podejściach pod tatrzańskie przełęcze.
Chciałbym jeszcze zobaczyć co się dzieje w tunelach, wśród wysokich budynków i co najważniejsze w górach w lesie i na podejściach pod tatrzańskie przełęcze.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
w sumie to nawet trochę wzruszające ale jednak zdecydowanie bardziej wolę wybrać się na spacer do Muzeum Narodowego aby pooglądać jak malował ChełmońskiToM78 pisze:zobaczcie jak maluje M400 podczas spaceru.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ale ja całkiem poważnie pytam o zachowanie M400 w strzelistych górach i w gęstym lesie w pagórach.ToM78 pisze:ok widzę że jest jak jest.
Miłego użytkowania garminów i jego do końca źle przetłumaczonego i niedokończonego garmin connect
nie będziem się rozwodzić bo to długa droga rozmowy
- ToM78
- Wyga
blas - nie sprawdzałem, ale patrząc na rysowaną trasę aktywności obok 10 piętrowych bloków w ciągu ( obok siebie) i porównując z fenixem 3 i suunto ambit 3 sport - oświadczam że w/g mojej analizy trasy polar m400 maluje lepiej
i co ważne ...hehe... mam tempo chwilowe np. 5.23, 5.11 - garmin zaokrągla 

-
- Stary Wyga
garmin connect nie kumam co tam jest źle przetłumaczone , cyferki nas interesują i tyle
zobacz ile masz Apaek na F3 teraz , polar może tylko pomarzyć o takiej platformie treningowej
a z malowaniem śladu to faktycznie b. poważna sprawa
kupiłeś jesteś zadowolony tego się trzymaj , a użytkowników F3 argumentami malowania ścieżki na mapie nie przekonasz by go sprzedali i kupili polara szkoda twojego czasu
zobacz ile masz Apaek na F3 teraz , polar może tylko pomarzyć o takiej platformie treningowej
a z malowaniem śladu to faktycznie b. poważna sprawa

kupiłeś jesteś zadowolony tego się trzymaj , a użytkowników F3 argumentami malowania ścieżki na mapie nie przekonasz by go sprzedali i kupili polara szkoda twojego czasu

----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Ciekawe, bo u mnie nie zaokrągla i wszystko na jednym ekranieToM78 pisze:blas - nie sprawdzałem, ale patrząc na rysowaną trasę aktywności obok 10 piętrowych bloków w ciągu ( obok siebie) i porównując z fenixem 3 i suunto ambit 3 sport - oświadczam że w/g mojej analizy trasy polar m400 maluje lepieji co ważne ...hehe... mam tempo chwilowe np. 5.23, 5.11 - garmin zaokrągla

Heart Rate runner
Wysłane z iPhone .
Ostatnio zmieniony 22 sie 2016, 09:38 przez Svolken, łącznie zmieniany 1 raz.
- ToM78
- Wyga
Svolken - to masz apke napisaną przez kogoś - nie masz pewności o jej poborze prądu - zdarza się tak że po takich apkach z IQ szybko bateria ucieka w garminach - pozatym w lesie gdzie biegam fenix 3 pokazywał mi tempo chwilowe 7.20 a za chwilę 3.50 - hehehe - badane przy bezchmurnym niebie
ale cóż zegarek za 2000 zł jest wykonany super (jest śliczny) i na tym się kończy.
Podstawowa filozofia garmina pokazuje tempo chwilowe tak jak pisałem.
Biznes garmina - forerunner 235 (1250 zł) nie ma pływania ani triatlonu (domyślnie) - okey, wypuszcza następny produkt tzn. to samo w środku i wizualnie (inne kolorystycznie) forerunner 735XT (bez wifi) co miał 630 i firmwarowo dał pływanie i triatlon i oczywiście ta cena 2000 zł za ten sam plasticzek (kapselek) dla mnie to oszukiwanie klienta (garmin powoli mi przypomina firmę apple) gdzie ich opaska kosztuje 5500 zł najdroższa a czas pracy na baterii do 18h a w rzeczywistości 8h. ja pierwszy post napisałem tylko pod kątem tego że zegarek za 500 zł rysuje lepiej niż za 2000 zł - ot cała filozofia, nie wspomnę o czcionce w fenix 3 - jedne duże jedne małe - nie ma w nim logiki - po polsku pisze - "Tętno" ale "ŚR. TETNO" pisze już z dużych - to albo tak albo tak. masakra.
W Polar M400 można mieć 20 rożnych profili sportowych a w każdym do 8 konfigurowalnych ekranów po 4 info. na jednym ekranie.

Podstawowa filozofia garmina pokazuje tempo chwilowe tak jak pisałem.
Biznes garmina - forerunner 235 (1250 zł) nie ma pływania ani triatlonu (domyślnie) - okey, wypuszcza następny produkt tzn. to samo w środku i wizualnie (inne kolorystycznie) forerunner 735XT (bez wifi) co miał 630 i firmwarowo dał pływanie i triatlon i oczywiście ta cena 2000 zł za ten sam plasticzek (kapselek) dla mnie to oszukiwanie klienta (garmin powoli mi przypomina firmę apple) gdzie ich opaska kosztuje 5500 zł najdroższa a czas pracy na baterii do 18h a w rzeczywistości 8h. ja pierwszy post napisałem tylko pod kątem tego że zegarek za 500 zł rysuje lepiej niż za 2000 zł - ot cała filozofia, nie wspomnę o czcionce w fenix 3 - jedne duże jedne małe - nie ma w nim logiki - po polsku pisze - "Tętno" ale "ŚR. TETNO" pisze już z dużych - to albo tak albo tak. masakra.
W Polar M400 można mieć 20 rożnych profili sportowych a w każdym do 8 konfigurowalnych ekranów po 4 info. na jednym ekranie.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
kto mający jako takie pojęcie o technologii gps i bieganiu jako takim korzysta z tempa chwilowego? bez znaczenia czy jest to zegarek za 600 zł, 1600 czy 2600?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- ToM78
- Wyga
Piechu - myśląc Twoim tokiem - to na tej ziemi wszystko jest bez znaczenia - można iść biegać ( bez gadżetów) nawet bez mp3 a wsłuchiwać się z muzykę płynącą z naszej duszy
biegnąć i biegnąć a organizm da sam znać o tym kiedy kończyć

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
możesz biegać z mp3 (ja nie biegam), możesz nie słuchać swojego organizmu (ja słucham), możesz wierzyć w to, że m400 pokazuje wiarygodne dane nt. tempa chwilowego, ja nie wierzę i zapewniam Cię, że to co widzisz na ekraniku urządzenia wielkości pudełka od zapałek, w którym antena gps jest wielkości pewnie trochę większej niż zapałka to tylko złudzenie będące efektem zmyślnie napisanego algorytmu. Jeśli to przekonanie o susperdokładności Twojego zegarka sprawia Ci przyjemność to bardzo się cieszę razem z Tobą (i nie ma tutaj z mojej strony żadnej złośliwości, serio) ale fizyki nie oszukasz, natomiast użytkownika sprzętu już tak.
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Chyba teoretyzujesz, bo ja tego w praktyce nie widzęToM78 pisze:Svolken - to masz apke napisaną przez kogoś - nie masz pewności o jej poborze prądu - zdarza się tak że po takich apkach z IQ szybko bateria ucieka w garminach

-
- Rozgrzewający Się
Witam Panowie po ostatniej aktualizacji przestal mi dzialac bluetooth pokazuje stan laczenie ale niechce polaczyc Jakies pomysly moze wlasne doswiadczenie z takim problemem
Pozdrawiam
Pozdrawiam