Komentarz do artykułu 450 km,150 godzin. Niebieskie wyzwanie Pawła Pabiana

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Start w piątek o świcie.
New Balance but biegowy
elter
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chyba się skończyło ~1:00 w nocy. Więc wyszło niecałe 7 dób. Coś pomiędzy 160 a 170h.
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tutaj obszerna relacja Pawła: http://bieganie.pl/?show=1&cat=205&id=8910
sumik
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jestem ciekaw, czy znaleziono ciało tej kobiety, czy niedźwiedź zżarł ją doszczętnie.
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Do autora - popraw dwukrotnego ortografa w słowie kazać. Każę i karzę to różne słowa - jedno jest od kazać, a drugie od karać.

A wyczyn niesamowity. Gratuluję wytrwałości i hartu ducha.
Paweł Pabian
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy coś się działo w tych arłamowskich lasach? Nie wiem co to było... Jedno jest pewne. Po wysiedleniach od 70 lat rozwija się tam w najlepsze przyroda bez destruktywnej ingerencji człowieka. To powoduje, że zwierzęta i rośliny są u siebie, człowiek bywa rzadko. Spotkania z niedźwiedziem, wilczycą czy rysiem jest więc bardziej prawdopodobne.

Jeśli chodzi o błędy ortograficzne, składniowe, merytoryczne, niezrozumiałe sentencje - jestem pisarzem amatorem, po napisaniu przeczytałem tekst raptem 2 razy po przelaniu myśli na papier. Różnych przeistoczeń zaiste jest tam o wiele więcej :) dzięki za wskazówkę.
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Paweł Pabian pisze:Jeśli chodzi o błędy ortograficzne, składniowe, merytoryczne, niezrozumiałe sentencje - jestem pisarzem amatorem, po napisaniu przeczytałem tekst raptem 2 razy po przelaniu myśli na papier. Różnych przeistoczeń zaiste jest tam o wiele więcej :) dzięki za wskazówkę.
Owszem, jeszcze coś tam się znajdzie do poprawy (spadać w dół ;) ) ale moim zdaniem relacja bardzo fajna, świetnie się czytało, sądzę, że masz tzw. "lekkie pióro" i bogate słownictwo :)
Jedyna uwaga jaką mam ale to może bardziej do bieganie.pl - takie relacje z wielodniowych wydarzeń powinny ukazywać się w odcinkach - człowiek z niecierpliwością czekałby co wydarzy się jutro :)

A co do samej wyprawy.... zerknąłem na mapy, bo aż tak nie znam tych miejsc, którymi prowadzi Niebieski Szlak.... Trzeba mieć niezłą psychę by z Ustrzyk do Dwernika dymać jeszcze przez Wołosate :)
Paweł Pabian
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Szkoda, że nie można spadać do góry :D

Dzięki wielkie za wskazówki. Odcinkami puściłem relację na profilu FB: Niebieskie Wyzwanie. Doszedłem do takiego wniosku, który napisałeś - tak właśnie to zadziałało :) z psychą walczyłem w wielu miejscach :)
Awatar użytkownika
rusolis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No ale gdzie jest zdjęcie kobiecej twarzy w ciemności???
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dlaczego sądzicie, że to były złowieszcze odgłosy dzikich zwierząt (niedźwiedzia) przy jakimś krwiożerczym ataku? Ja patrzę na świat trochę bardziej przyjaźnie i śmiem przypuszczać, że były to odgłosy podczas spółkowania.
Paweł Pabian
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Twarz kobiety i soczystą porcję zdjęć znaleźć można na profilu Niebieskiego Wyzwania:

https://web.facebook.com/niebieskiewyzwanie/?fref=ts

Relacja podzielona jest na odcinki, pod którymi jest sporo fotek :)
sumik
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:Dlaczego sądzicie, że to były złowieszcze odgłosy dzikich zwierząt (niedźwiedzia) przy jakimś krwiożerczym ataku? Ja patrzę na świat trochę bardziej przyjaźnie i śmiem przypuszczać, że były to odgłosy podczas spółkowania.
Z niedźwiedziem ? :hej: Jeśli tak to coś nie poszło, cyt. "Typ przeszedł obok, pomrukując donośnie – widocznie nie zadowolony"
ODPOWIEDZ