Jak złamać 3h w maratonie? Komentarze do bloga

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

arek.pe
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38.40
Życiówka w maratonie: 03.08.55

Nieprzeczytany post

kasia41 pisze:Hej :spoko: filmik fajny,dość oryginalny sposób na motywowanie się do treningów,ale jeśli ma Ci to pomóc to ok. Mnie bardziej intryguje czy z tych 4 treningów tygodniowo polecisz maraton poniżej 3h :spoczko: ale trzymam kciuki.

Kasia41

Dzięki!
W sumie chciałbym, żeby działało to w obie strony, tzn. żeby treningi motywowały mnie do kręcenia lepszych filmów, a filmy do szybszego biegania.

Co do 4 treningów, wiem że będzie bardzo ciężko, ale jeśli nie spróbuję to się nie przekonam :) Poza tym, jest parę osób, które wykonały ten sam plan treningowy i złamali 3h. Zobaczymy!

Pozdrawiam,
Arek
New Balance but biegowy
arek.pe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
arek.pe pisze:Co do montażu, to moje 5 video, z czego 3 poprzednie to pocztówki z wakacji i weekendów ze znajomymi :)
Ja zrobiłem pewnie już setki filmów (dotyczących biegania), może nie koncentruję się za bardzo na tej sferze filmowej ale też jej jakoś nie odpuszczam, ale Twoje filmy są dużo lepsze od moich. Niestety :(

Adam,
W moim przypadku zacząłem montować filmy podobne do tych, które sam lubię oglądać. Po prostu sporo oglądałem innych vlogów i filmów, niekoniecznie sportowych, i wyciągałem z nich t co mi się podoba :)
arek.pe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Obejrzałem z zaciekawieniem. Nie powiedziałbym nigdy, że to dopiero Twój początek w montowaniu filmów - wygląda profesjonalnie. Życzę powodzenia, ja na pewno będę oglądał i śledził postępy. :)

b@rto

Mega się cieszę, że Ci się podoba :)
W takim razie zapraszam na początku przyszłego tygodnia na kolejne video!

Pozdrawiam,
Arek
arek.pe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

FilipO pisze:Hej,

ja już zasubskrybowałem kanał :D. Bardzo brakuje kanałów na YT o tematyce stricte biegowej i okołobiegowej. Kanałów o kolarstwie, fitness, zdrowym odżywianiu jest mnóstwo, a o bieganiu malutko. Czekam na następne filmiki.

Pozdro!
FilipO

Dzięki!
Kolejny filmik na początku przyszłego tygodnia!

A co do polskiego YT to faktycznie, mało tego. Jedyny kanał biegowy, który śledziłem to ten: https://www.youtube.com/user/wwwmarathonfilmcom

Pozdrawiam,
Arek
Awatar użytkownika
Buddy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:20
Życiówka w maratonie: 2:47:38

Nieprzeczytany post

Heja,
To ja też sobie będę zaglądał.
3h z 4 treningów w tyg, to jest jak chodzenie po cienkiej linie.
Ale kto wie, będziemy kibicować.

Mamy niemal identyczne parametry wzrost/waga, samo zgubienie kg dla zgubienia, może być zgubne ;)
Ale jeśli to będzie efekt treningów, to ok. Ja pobiegłem troszkę szybciej niż 3h wiosną ważąc podobnie. Tylko mam troszkę więcej km w nogach.

Powodzenia!
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dużo wytrwałości życzę, trzymam kciuki, i do zobaczenia w Poznaniu :bum:
arek.pe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Buddy pisze:Heja,
To ja też sobie będę zaglądał.
3h z 4 treningów w tyg, to jest jak chodzenie po cienkiej linie.
Ale kto wie, będziemy kibicować.

Mamy niemal identyczne parametry wzrost/waga, samo zgubienie kg dla zgubienia, może być zgubne ;)
Ale jeśli to będzie efekt treningów, to ok. Ja pobiegłem troszkę szybciej niż 3h wiosną ważąc podobnie. Tylko mam troszkę więcej km w nogach.

Powodzenia!
Buddy
Super!
Zdaję sobię sprawę, że nie będzie łatwo. Może nawet jest to prawie niemożliwe, może mi sie nie uda... ale póki co mam sporo zapału, jestem bardzo dobrej mysli i chęci do zmierzenia sie z tym wyzwaniem :)

Jeśli chodzi o wagę to chyba zle to ująłem, może nawet nie zejdę z kilogramów, ale na pewno zmniejszę tkankę tłuszczową na rzecz mięśni.

Powoli koncze pierwszy tydzien treningów i wszystko idzie po mojej myśli, w przyszłym tygodniu pełna relacja :)

Pozdrawiam,
Arek
arek.pe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

charm pisze:Dużo wytrwałości życzę, trzymam kciuki, i do zobaczenia w Poznaniu :bum:

Bardzo dziękuję!

Do zobaczenia!
Arek
Awatar użytkownika
ziko303
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:16
Życiówka w maratonie: 3:48:40

Nieprzeczytany post

Kurcze drugi odcinek jeszcze lepszy od pierwszego. Fajnie się to ogląda. Mikrofon na duży plus. Do tego dystans do samego siebie :oczko: czekam na więcej i trzymam kciuki!
Blog

Komentarze

5k 21:55 (2018) / 10k 45:16 (2020) / HM 1:40:34 (2017)/ M 3:48:40 (2016)

Obrazek
Michalku

Nieprzeczytany post

Obejrzałem z ciekawością w całości i ani razu nie przewijałem, co zazwyczaj mi się zdarza. Dobra robota! :-)

Film naprawdę fajnie zrobiony, dynamiczny, bez jakiegoś zbędnego zamulania i przeciągania.

Pozdrawiam!
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Fajny film :spoczko: choć pierwsze co mi się rzuciło w oczy z raczej w uszy to że się powtarzasz :taktak: ale sam to zauważyłeś więc mam nadzieję że się poprawisz :uuusmiech:
Trzymam kciuki za treningi.
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
arek.pe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ziko303 pisze:Kurcze drugi odcinek jeszcze lepszy od pierwszego. Fajnie się to ogląda. Mikrofon na duży plus. Do tego dystans do samego siebie :oczko: czekam na więcej i trzymam kciuki!

ziko303

Dzięki!
Mega się cieszę!
To dla mnie bardzo ważne, żeby robić to coraz lepiej :)
Do zobaczenia za tydzień!
arek.pe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Michalku pisze:Obejrzałem z ciekawością w całości i ani razu nie przewijałem, co zazwyczaj mi się zdarza. Dobra robota! :-)

Film naprawdę fajnie zrobiony, dynamiczny, bez jakiegoś zbędnego zamulania i przeciągania.

Pozdrawiam!
Michalku

Jaram się strasznie! Trochę się przeraziłem jak wyszło mi prawie 10 min i zastanawiałem się czy ktoś dotrwa do końca. Ale chyba wyszło całkiem dobrze, skoro nie musiałeś przewijać :)

Staram się je montować tak, żeby nie zanudzać.
Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej :)
arek.pe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kasia41 pisze:Fajny film :spoczko: choć pierwsze co mi się rzuciło w oczy z raczej w uszy to że się powtarzasz :taktak: ale sam to zauważyłeś więc mam nadzieję że się poprawisz :uuusmiech:
Trzymam kciuki za treningi.
Tak, zauważyłem :) No ale cóż, to mój debiut i dopiero się tego uczę :)
Mam nadzieję, że w przyszłych odcinkach będzie tylko lepiej :)

Dzięki!
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Strasznie dziwny ten Twój trening. Nie wiem skąd taki pomysł, aby na każdym treningu biegać praktycznie w tempie startowym i to szybszym od aktualnej życiówki o 9 minut.

Większość (wszystkie?) dobrych programów treningowych różnicuje obciążenia. Zarówno dystans, jaki tempo.
Wydaje mi się,z ę przy 4 treningach tygodniowo możesz sobie pozwolić na dwa szybkie treningi tygodniowo. Pozostałe dwa biegi powinny być spokojniejsze (~5'/km).

Te szybkie treningi też niekoniecznie muszą (choć mogą) wyglądać tak, zę za każdym razem lecisz w tempie maratońskim. Różnicuj coś. dostarczaj różnych bodźców.
Krzysiek
ODPOWIEDZ